Dell TouchPad Sorunu

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Mustafa_
Byte3
Byte3
Teşekkür etti: 4 kez

Dell TouchPad Sorunu

Mesaj gönderen Mustafa_ »

windows 11 yüklü labtop da aygıt yöneticisinde Fare işaret aygıtları kısmında genişletince sadece harici taktığım kablolu mouse yanı Hıd uyumlu fare görünüyor.Aygıt yöneticisinin üstündeki görünüm/gizli aygıtları göster yapınca Dell Touchpad ve üzerinde ünlem işareti var.Bu nasıl düzeltilir.Sildim tekrar yükledim bu sürücünün driver ında sorun var.Ben labtopumun modelini yazsam bana bir Dell touch pad driver exesi gönderirmisiniz rica etsem.ben bir türlü doğru driver bulamadım.

Dell Model : İnspiron 3521
Dell Model No : 3521-9072
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21723 kez

Re: Dell TouchPad Sorunu

Mesaj gönderen velociraptor »

Windows 11 yeni olduğu için muhtemelen Touchpad in windows 11 uyumlu sürücüsü yoktur yinede windows 10 olanı bir dene derim
Download:
https://www.drivers-dell.com/dell-inspi ... es-driver/
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Re: Dell TouchPad Sorunu

Mesaj gönderen feuer »

Mustafa_ yazdı: 14 Eki 2021, 17:37 windows 11 yüklü labtop da aygıt yöneticisinde Fare işaret aygıtları kısmında genişletince sadece harici taktığım kablolu mouse yanı Hıd uyumlu fare görünüyor.Aygıt yöneticisinin üstündeki görünüm/gizli aygıtları göster yapınca Dell Touchpad ve üzerinde ünlem işareti var.Bu nasıl düzeltilir.Sildim tekrar yükledim bu sürücünün driver ında sorun var.Ben labtopumun modelini yazsam bana bir Dell touch pad driver exesi gönderirmisiniz rica etsem.ben bir türlü doğru driver bulamadım.

Dell Model : İnspiron 3521
Dell Model No : 3521-9072
BenZer durum bende Windows 10'da vardı, Windows 11'de de var.

Touchpadi windows kullanırken sorun olmuyor ama bazı çok eski oyunlarda 15-20 yıllık, mouse takılı olmayınca oyun açılmayabiliyor.

Bu sorunu çözerseniz ayrıntılarını paylaşırsanız sevinirim.
Ben ne yapsam çözemedim. Ama o oyunları oynamıyorsanız sizin için herhangi bir sorun yaratmayacaktır.

Mouse takılı değilse hiç açılmayan oyunlar;
Army Men RTS
Command & Conquer REDALERT 2
Command & Conquer YURI

Mouse takılı değilse açılan ama oynanmayan oyunlar
Command & Conquer RENEGADE
Quake 4
Istikbal Goklerde
Enter the Matrix
BloodRayne
BloodRayne2

Şimdi bu olaydan etkilenen bazı oyunlara fanlar patch çıkarmışlar.
mesela Command & Conquer Tiberian Sun ve Tiberian Sun Firestorm oyunlarında bu olay oyun patch ile çözülüyor.

Bir de bazı Live Diskler de, ISO kurulumlarında touchpad mouse olarak algılanmayabiliyor. Bunun listesini yapmadım.

Bu konu sizin için kullanımda herhangi başka bir sıkıntı çıkardı mı?