Son 2 gündür envai çeşit programı test edip beynimi allak bullak ettikten sonra hiç bir yazılımın yapamadığını windowsun yaptığını gördüm.(Bendeki sorun farklı olduğu için bir önceki cümleyi o yüzden yazdım).
Hikaye gibi gelecek bu paragrafı okumadan geçebilir direk çözüm olarak önerdiğim yazı ve resimlere bakabilirsiniz.
Halen win7 kullanan birisi olarak pc güvenliği için çeşitli zamanlarda yüklediğim antivirüs uygulamalarının bir çoğunu test ettim ve sildim zamanında.Buraya kadar herşey normal ama iş buradaki bir gariplikten kaynaklanıyor.Daha önce kurmuş ve kaldırmış olduğum 3 adet güvenlik programının halen bilgisayarın açılışında işlem yaptığını fark ettim (bu yöntem sayesinde).Bu yazılımları zaten kaldırmış olduğum için acaba kalıntıları mı buna sebep oluyor diye hem normal hem de güvenli modda kendi yazılım kaldırıcı programlarıyla kaldırdım.Olay görüntüleyicisi,görev zamanlayıcı ve başlangıçtaki her şeyi kontrol ettim.Kaspersky ve bitdefender'in zamanlanmış görevi vardı ama halen diğer uygulama kalıntıları ile (şimdiki kullandığım f secure dahil) çalışmaya devam ediyordu.Bunu nasıl aşarım biye bir kamyon program kullandım.Bootracer'ın da tutta Nirsoft'unuygulamalarına kadar çok geniş bir program yelpazem oldu :)
En nihayetinde youtube ta çok basit bir çözüm gördüm ama ilk başta pek önem vermedim.Bu mudur yani tüm olay ? diye izledim ve denemeye karar
verdim.Ama 2-3 resetten sonra pc açılışının yaklaşık 1 dakikaya düştüğünü gördüm ve hayret ettim.Normalde "hoşgeldiniz" yazan yere kadar 20-25 saniye geçerdi ve ondan sonrası tam bir çile olurdu bilgisayar için (2-3,5 dakika arası açılma süresi vardı önceden).Velhasılı kelam şu an 1 dakika ortalama ile pc açılıyor.Şimdi o halde bu basit yönteme bakalım :
Hatırlatma:Bu özellik "Windows Deneyimi Dizini" uygulamasının kendi özelliğidir.Rastgele bulunmuş bir çözüm yolu veya önerisi değildir.Dilediğiniz zaman bu dizin bilgilerini sıfırlayabilir ve tekrar çalıştırdığınızda problem bilgilerini içeren bağlantılara ulaşabilirsiniz./eğer silmediyseniz ve çözüm uygulaması yapmadıysanız)
Bilgisayarıma sağ tıklayıp "Özellikler"i seçiyoruz.Açılan pencerede "windows deneyim dizini"ne tıklıyoruz

Sol taraftan "Gelişmiş Araçlar"ı seçiyoruz

Önümüze windowsun kendi raporladığı sorunları içeren bir üst uyarı bağlantısı çıkıyor ve çözmek istediğimiz hata bağlantısına tıklıyoruz

Burada karşımıza 3 veya 4 seçenekli ufak bir pencere daha açılıyor.Bunları tanımlarsak şayet
1. seçenek : İlgili hata konusunda bilgisyardaki yarım menüsünü açar
2. seçenek : Burada hatanın içeriğine göre 2'li seçenek halinde olabilir.İlkinde yavaşlamaya
veya performansa etki eden program ve benzeri içerik varsa onu düzeltmek için buton
görünüyor.Eğer performans düşüşüne etki eden görsel ayarlar ise şayet burada bu seçeneği
görmezden gelmeyi sağlayacak listeden kaldır seçeneği aktif oluyor.
3. seçenek :Sorunun hala uyarı mahiyetinde kalmasını ve çözüm yolu aramak için bu sorunu
unutmamak için "tamam" seçeneği vardır.
Ben video üzerinden izleyip ilk etapta pek ihtimal vermediğim için ekran görüntüsü
alamadım.Buna çok pişman oldum çünkü size bir ispat sunamıyorum.Ancak benimle aynı sorunu yaşayanlar bunu bizzat test edebilirler.
Buradaki hata bağlantısına tıkladığımda bana halen 3 adet ! (kaspersky bitdefender ve rogue killer) programın sistem açılışında çalıştığını ve sistemi yavaşlattığını belirten ufak ekstra bir pencere daha açıldı.Halihazırda F Secure de kullandığım için 4 adet güvenlik yazılımı benim açılışımı işgal etmiş oldu böylelikle (Pentagon musun be!).Bağlantıda bunları kaldırmam için yönetici onaylı küçük butona bastım.Birkaç resetten sonra bilgisayarımın haddinden fazla hızlı açıldığını fark ettim.Bootracer ile ekran görüntüsü alamadım.Çünkü free olarak işe yaramayan bir programdı bana göre.Startup delayer de keza öyle.Ben de Nirsoft'un boottime programının eski boot zamanlarını paylaşayım bari dedim.

Çok daha detay verebilirdim ancak konuyu ve okuyanı sıkar diye şu yönteme geçeyim dedim.Çok uğraştığım için ve geçmiş zamanda forumda da benzeri sorun yaşayan olduğu için (çıkış noktam arama yaparken karşıma çıkan link viewtopic.php?t=207371&start=45) bazı noktalarda isterse bildiğim ve tecrübe ettiğim kadarıyla bilgi verebilirim diye düşünüyorum.
Umarım okuyan arkadaşların işine yarar.Tabi ki bu basit çözümü uygulamamı sağlayan bu arkadaşı da tebrik ediyorum ve linkini bırakıyorum.