Benim amacım esasında buraları okuyanları düşünmek ilk etapta.Artık eskisi gibi çok sık oyun/program silmediğim için oradaki
cigolaytların peşini bıraktım.Hatırı sayılır boş yerim var yani.Ancak yöntemin işe yararlığını kafamda kestirsem de bunun artı eksi tarafını test edemediğim için makale haline dökemiyorum.İkiniz de yazdıklarınızda haklısınız haliyle.
Kabaca artı yönleri
HDD'de kullanılan içeriğin artığına göre hatırı sayılır miktarda boş alan kazanılabilir.
Silinen kullanıcı hesabının neden olduğu açılış ve normal kullanım sırasındaki yavaşlamaların önüne geçebilir.(zamanlanmış görevler kayıt girdileri vs.)
Performans artışı sağlayabilir.
Eksi yönleri
Bilinçsizce yapılan işlemden dolayı oyun ,progream ve benzeri içeriklere ulaşamama veya yetki sorunu ortaya çıkabilir.
Kritik sistem dosyalarını içerdiğini bilmiyoruz ama sistem kararsızlıkları yapabilir (ihtimal dahilinde)
Eski kullancıya ait önemli olabilecek kayıt verilerini normal olarak geri getirmek imkansızlaşır (kurtarma yazılımı gerekebilir) diye özetleyebiliriz o halde.
Birkaç problem daha buldum beyin fırtınası yapmak için ama onları iyice biraz daha araştırmam lazım öncelikle.Biraz forumu kıpraştırmak istiyorum bu aralar