Bazı uygulamalar yapıları gereği, update kontrolü, otomatik update, reklam içeren uygulamalar için reklam görseli indirme gibi kontrolünüz dışında internet bağlantınızı kullanabilirler, bu gibi kötü niyetli olmayan işlemler dışında kullanıcı verisi göndermek gibi istenemeyen işlemler de yapabilirler. Zararlı veya zararsız isteminiz dışında bir uygulamanın interenete bağlanması sinir bozucudur.
Windows Firewall grafik arayüzü ile kurallar ekleyerek uygulamalarınızın gelen ve giden internet bağlantısı kullanmasını engelleyebilirsiniz.
Ancak bu vakit alacaktır.
Bu nedenle BAT scripti ile bu işlemi uğraşmadan tek tıklama ile gerçekleştireceğiz.
Ben uygulamaları 2 farklı ana klasörde tutuyorum.
D:\NET <- internet bağlantısı gerektiren uygulamalar
D:\PRG <- internet bağlantısı gerektirmeyen uygulamalar
Siz kod üzerinde istediğiniz yolu belirtin.
NET klasörünü serbest bırakıyorum
PRG Klasöründeki tüm exe ve dll uzantılı dosyalar için gelen ve giden bağlantıları engelliyorum
Bu kodu BAT uzantılı bir dosyaya kayıt edin.
Sağ tıklayıp yönetici haklarıyla çalıştırın.
Kod: Tümünü seç
:: SET FIREWALL RULES
@ setlocal enableextensions
@ CD /D D:\PRG
for /R %%F in (*.exe) do (
netsh advfirewall firewall add rule name="Blocked %%F" dir=in action=block program="%%F" enable=yes profile=any
netsh advfirewall firewall add rule name="Blocked %%F" dir=out action=block program="%%F" enable=yes profile=any
)
for /R %%F in (*.dll) do (
netsh advfirewall firewall add rule name="Blocked %%F" dir=in action=block program="%%F" enable=yes profile=any
netsh advfirewall firewall add rule name="Blocked %%F" dir=out action=block program="%%F" enable=yes profile=any
)
PAUSE@ CD /D "%~dp0" <- bu şekilde değiştirirseniz, BAT dosyasını koyduğunuz ve çalıştırdığınız klasörün içerisindeki uygulamalar için işlemi gerçekleştirir.