Emek güzel şeydir

Youtube ve diğer yasal video klipleri buraya
Kullanıcı avatarı
krocix
Kilobyte4
Kilobyte4

Emek güzel şeydir

Mesaj gönderen krocix »

Seviyorum böyle videolardaki yapılanları.Hiç mi anlamıyorum oysa ki arabadan ama emek verildiğinde hem çevreye hem de insana faydalı oluyor.Tabi ki kısıtlı imkanlardan dolayı da bunlar yapılıyor ama israf edilmiyor sanki hiçbir şey... (Ya da elle çalıştığımdan onun tarafındayım diğerleine çamur atıyorum duygusal olarak :D ).

video ekleme işi bende neden çalışmıyor ? ya da o kadar mı cahalım ?

ekleme: teşekkürler @esatiz Anladığım kadarıyla YT kodunun içinde zaten sitenin video sonucuna kadar olan kısmı ekli oluyor.Bu yüzden sadece eşittirden sonraki kısmı eklemek gerekiyor hmm.
En son krocix tarafından 21 Ağu 2021, 22:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Re: Emek güzel şeydir

Mesaj gönderen esatiz »

Paylaşım için teşekkürler. Linkteki eşittirden sonraki 11 haneyi youtube koduna alın hocam
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

İnternetimin bitmesine birkaç MB kaldı. Bu gece 00.00'dan itibaren 24GB gelecek o zaman izlerim. Yanlış anlamadıysam marş dinamosu yapıyor adam.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19693 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Bu adamın emeği ödenmez
Kullanıcı avatarı
krocix
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen krocix »

evet ve ne hikmetse bunu izledikten sonra yine abone olduğum Usta TV de bezeri bir içerik yayınladı :D Usta TV Antalya'da bu arada shampuan.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Kendileriyle youtube'dan devamlı gırgır-muhabbet halindeyiz. Espirili mesajlar yazıyorum gülüyorlar. İkinci aşıyı da oldum, gelicem diye söz verdim ama altımda araba yok gidemiyorum. Yerlerini de biliyorum ama elim mahkum kaldım böyle. Çok uzaktalar bana.
Kullanıcı avatarı
krocix
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen krocix »

Nerede tam olrak bak onu umursamamıştım ama şimdi merak ettim.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Abi yer olarak benim tam bilmediğim bir yerde, oraları pek bilmiyorum da nasıl tarif edeyim, yav bu konyaaltı pilajları yok mu? Oranın kuzeyinde bir mahallenin içlerinde diye hatırlıyorum google maps ile bakmıştım ama bulucam diye canım çıktı. Nasıl bulduğumu hatırlamıyorum konyaaltının üstündeki bir mahalle diye hatırlıyorum. Gideceğim zaman yine mapsdan bakar giderim sorun yok.
Kullanıcı avatarı
krocix
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen krocix »

Altınkum Hurma Arapsuyu tarafları diyorsun yani.Belki yolum düşerse ben de uğrarım ama zor bir ihtimal normal şartlarda.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Ben gideceğim zaman adresi net tesbit eder sana da söylerim. O bölgede hiç gezmediğim için mahalle adını falan bilmiyorum orada bir apartmanlar silsilesi var, bir tane geniş ama tenha bir yol geçiyor tam o yolun kenarında, bilmem ne elektrik diye geçiyor. Neyse netleşince haber veririm umarım unutmam.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Videoyu izledim. Lakin çalışma şekilleri hiç hoşuma gitmedi. İmkansızlıklardan dolayı mıdır, bilemiyorum.

O demiri yüksek ısıya tabii tuttu ateşte. Bunu lehimleri eritip telleri çözebilmek için yaptı. Ancak gerek endüvi'nin yumuşak demir tabakası gerekse bakır teller aşırı ısıdan etkilenerek "tavlandılar". Yani özelliklerini kısmen yitirerek çürüdüler. Oradaki bakır tellerin direnci çok önemlidir. Isıya tabii tutulunca kaliteleri değişir, yanık tel haline gelir. Adam umursamadı. Yaktı attı hem de iki kez. Bunun normali, yeni emay kaplı bobin teli yerleştirmektir.

Her neyse. Yapıştırıcı sürmek ne kadar doğru olur bilemiyorum rasgele atmayacağım.

Neticede dinamayı yenilediler ama eski veriminde çalışacağını sanmıyorum. Bakırın güç kaybetmesi demek, aküden akım çekerken fazla ısınması ve kayışlarla sımsıkı kilitlenmiş motor mekanizmasını o pistonları zorla çevirmesi demektir. Demir, yakılarak özellik kaybetti. Yeterli manyetik alan oluşmayabilir. Bakır, yakılarak özellik kaybetti, direnci arttı...

Veya belki de ben oturduğum yerden sallıyorum, bilemiyorum.
Kullanıcı avatarı
krocix
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen krocix »

eheheh yok canım son noktasına kadar okudum.Benim de bilgim yok zaten o tür konularda ama ben bu sistemi elle bozup düzeltme işini seviyorum esasında.Bahsettiğin durum bence çok önemli bir konu.Ben de tahmin üzere senin dediğinden yola çıkarak yazıyorum;sanırım bu deformasyonundan dolayı amperin fazla olacağını ve bakırın bunu taşıyamayacağını öngörüyorsun değil mi ? Haliyle patlak hortum gibi boşa gidecek ... Benim elektrik bilgim inşaattaki elektrikçiler ve marketçi abimden ibaret (eskiden oto elektrikçisiydi) :D ve yine her zaman ki gibi sonradan aklıma geldi.Acaba bu yüzden mi hurdacılar soyulmuş ve yakılmış telin fiyatını farklı tutuyorlar :?: (komşumuz hurdacı .ayrıca arkadaşlarım da var oradan biraz biliyorum )
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Soymak zahmet verici olduğu için farklı tutuyorlar ve anlattığım şeyleri bildiklerinden belki de, kolay kolay yakmazlar pens ile soyarlar. Yakanı ben görmedim.

Aynen dediğin gibi patlak hortuma benziyor o bakır telin her yeri yüzde olarak aynı şekilde yanmamıştır. Çok yanan yerin direnci diğer bölgelere göre daha fazla. Akü buna akımı bastı mı, direnci yüksek olan yer lamba gibi ısınır (geçen Usta TV'de gösterdiler). Fazla bükmeyeceksin, zorlamayacaksın, asla fabrikasyon üretim gibi olmaz. Yakmadan çıkarılmalı o teller. Bir de dikkat ettim adamın kullandığı havya ne öyle eşşek şeyi gibi :-D Ben sanayide kullanılanı hiç görmedim ama resmen ultra battal boy havya. O halde bile lehimi zor eritti. Kullandığı lehim de alaşım bakımından zor eriyen lehim olmalı ki kollektöre dokunan kısımda da direnç oluşmasın. İletimde sakatlık var mı diye 220V ile lamba bağlayarak kontrol etti dikkat edersen.

Tel zayıflarsa, motora bindirmesi gereken beygir gücü düşer. Bu istenmeyen bir durumdur. Yeni tel takacak imkan yok, muhtemelen fakir bir bölge ki böyle bir yola başvurmuşlar.

Usta TV bakır telleri zorlamayın olayı:

Kullanıcı avatarı
krocix
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen krocix »

Havya benzetmene gece gece çok güldüm sağol :-D Yazdıklarını ve videoyu izleyince konuyu daha iyi kavramış oldum.Bunlara abone olduğumda çok az üyeleri vardı.Anten olayında disecq ile çözüm arayışındaydım o zaman.Bunların videolarına baktım gayet akıcıydı ve hoşuma gitmşti...Farklı başlık açacaktım ama vazgeçtim. *** var yine youtube'da.Onu da senelerdir takip ederim.Bir de şive bize yakın olunca izlemesi de keyifli oluyor.

*Moderatör notu: Yasal sorunlarla karşılaşmamak için buradaki kişinin adı silindi
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Af buyur, O adamdan nefret ederim. Terfi falan etmemiştir. Bildiğini okuyan, düzgününü yazana itibar etmeyen, uyarılara kulak asmayan, dünyaya da zarar veren bir gereksizdir (evinde coin rig çiftliği var). Asla söz dinlemez, laftan anlamaz yanlışlarını söyleyince işine gelmez. Milyonlarca keriz tarafından takip edilen biridir. Kusura bakma gerçek bu. Yukarıdaki adamların tırnağı etmez. Youtube işte... Rezili vezir eder sen bakma. Daha evvelden ben de biraz takip etmiştim. Bir ara youtube'un dibi hareketi diye birşey çıkardılar. Neymiş efenim, kerkenez çatur gibi kanallara karşı "daha değerli kanalların" öne çıkmasını sağlayacaklarmış. Eeey. E tamam da önerdikleri kanalların da birçoğu oyun kanalları, gereksiz saçma sapan bir sürü kanal. Abone kasıp para kazanmak için yapıyolar anladın? Bu keltoş da bu akıma katıldı, birçok ünlü youtuber katıldı. Hatta bu hareket sayesinde cidden faydalı birçok youtube kanalı bulmuştum hepsi değil aralarında cidden güzel kanallar vardı. Lakin hareketi başlatanların amacı dünya barışı değildi. Müşteri çekmekti.

Arkadaş! Yaptığın işte dürüst değilsen benim için bittin demektir. Sıfırsın. Bir insanın en ufak bir şerefsizliğini gördüm mü silerim. Keltoş da bunlardan biridir. Teknik yanlışlarını bildirdiğimiz zaman "teşekkür edeceği yerde" güven kaybı olacağı için işine gelmiyordu hatta yorumlarımızı silmeye kadar gitmişti. Baktım bu adam tam p******k, ben de siyeeeee! dedim ve bıraktım. Şükürler olsun ki yalnız değilmişim birçok sitede benimle aynı şeyleri deneyimleyen teknik adamlar çıktı ve beni doğruladılar.(onlara da aynı şeyi yapmış) Çoban bu adam çoban çoban. Kendisi de söylüyor. Ben çobanım arkadaşlar profesör değilim benim başımı ağrıtmayın hade yapıyor (ajitasyon). Çobanlık aşağılık bir meslek değildir haşa. Amma çobansan, şu an yaptığın şey hakkında bilgi sahibi olanlara saygı duymayı öğreneceksin.

Yav kusura bakma baya birikmişim. Boşver sen o adamı. Zannettiğin kadar iyi bir insan değil. Yasal sorunla karşılaşmamak için o youtuberin adını silmem gerekiyor iletini editliyorum af buyur.

“Video sitelerinden paylaşımlar” sayfasına dön