Tepkiniz ne oluyor?

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
ThinkLess
Kilobyte3
Kilobyte3

Tepkiniz ne oluyor?

Mesaj gönderen ThinkLess »

https://www.cumhuriyet.com.tr/amp/haber ... rce=Bundle

Kim milyoner olmak ister yarışması ve yarışmacı zeki biri. Fakat elendiği soru aşırı basit sayılır.
Böylesi durumlarda tepkiniz ne oluyor?
- insanlık hali
- herkese kolay gelen başkasına zor gelebilir abartmamak gerek
- bunu da bilmiyorsa ne diyeyim ki
-> belirtiniz...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19768 kez

Re: Tepkiniz ne oluyor?

Mesaj gönderen velociraptor »

Normal buluyorum , bazen en basit şeyleri bilemeyebiliyorum , demekki herkese oluyormuş
Kullanıcı avatarı
ThinkLess
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen ThinkLess »

Mesleği ile ilgili soruları bilemeyenler aşırı eleştiriye mağruz kalıyorlar. Olabilir değil mi insanlık hali o an algısı yeterince açık olmayabilir, stresi çok yüksek olabilir bilemeyebilir.
Kullanıcı avatarı
krocix
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen krocix »

Fizik üzerine 2 üniversite bitirmiş ama lakabı "Deli Osman" olan fizik öğretmenimiz ve yine matematik üzerine 3 üniversitede okumuş ancak bazen tahtada soru çözerken abartmıyorum 2+3'ü bile parmak hesabıyla yapan Zuhal hocamız geldi aklıma.Yani velociraptor abinin de dediği gibi normal.Normal olmayan şey birisine hemen bir kulp bulmak ,etiketlemek veya her şeyi aklında tutup hemen bilgisayar gibi saydırmasını beklemek bence. (eğer öğretmenlerin kariyeri hakkında salladığımı düşünen varsa shampuan'a sorsun :-) Ben Karatay Lisesi '99 mezunuyum.)
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Karatay lisesi senin okuduğun dönemde bir süper liseydi (normal bölümü de vardı). Bence sallamıyorsundur. Lakin yukarıdaki konuda adama mesleği ile ilgili soru sorulmamış bu biiiiir. Yoğurt tekerlemesini bizim zamanımızda herkes bilirdi bu yeni gençliğe ne oluyo hıaa********* bu ikiiiiiiii. Olum bu kadar kültürsüzlük olur mu ya? İnsan her tekerlemeyi bilemeyebilir ama yoğurt tekerlemesi çok eski ve bilinmeyen bir tekerleme değil ki? Nasıl bir okulda okudun nasıl bir çevrede büyüdün ki bunu duymadın? Duydun da hatırlayamadın?

Mühendis dediğiniz adam sadece analitik düşünen adam değildir. Mühendis olabilmen için üniversiteye giriş sınavında hem sözel hem sayısal fule yakın çözmen gerekiyor ki bu da bir insanın üstünlük belirtisidir. Sayısalcı dediğin adam sayısalcı değildir; hem sözelci hem de sayısalcıdır. Süper olmak zorundadır ki o üniversite sınavından mühendislik gibi çok yüksek puanlı bir sonuçla çıkabilsin.

Şu anda yine kontolü kaybettim ve ne yazdığımı kendim bile bilmiyorum şu anda ama fok balıkları çok yalnız... Yani şu güzel ülkemde çok üzülüyyyün, ya lanet olsun ya. Lanet olsun, benim her zaman bir felsefem var: ekinler baş vermeden, kör buzağı topallamaz arkadaşlar...
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

Bir kaç soruda Milyoner olabilme ihtimalinin vereceği anksiyete adama adını soyadını unutturabilir.
Zeki insanlar genelde kaygılıdırlar.
Bir de yarışmacının yetiştiği dönem de önemli, 90larda çocukluk-gençlik geçiren birinin kültürüyle 2010 nesli kıyaslamak doğru olmayabilir.
80lerde lise öğrencileri ile yapılan röportajları izlerseniz ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.
Kullanıcı avatarı
krocix
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen krocix »

Güzel bir yaklaşım feuer.gerçekten çok güzel hem de .Bu arada ben velociraptor abinin tarafından hareketle örnek verdim :) Ben onun fikri tarafındayım hala.Bilmesin ne çıkar n'olacak yani gibi :D yine aklıma geldi feuer gerçekten bu 3 cümlen kısa ama etkiliydi... :arrow:
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

feuer yazdı: 15 Ağu 2021, 23:12 Bir kaç soruda Milyoner olabilme ihtimalinin vereceği anksiyete adama adını soyadını unutturabilir.
Zeki insanlar genelde kaygılıdırlar.
Bir de yarışmacının yetiştiği dönem de önemli, 90larda çocukluk-gençlik geçiren birinin kültürüyle 2010 nesli kıyaslamak doğru olmayabilir.
80lerde lise öğrencileri ile yapılan röportajları izlerseniz ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.
O da doğru.
Ama eğitim sistemi ve kültür giderek yozlaşıyor bu inkar edilemez. Bunun kuşakla çok bir alakası yok aslında.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Hepimiz aynı soydan geldik ve aynı topraklarda yetiştik, ancak eğitim sitemi farklıydı, yetiştirilen eğitimciler farklıydı çünkü aldıkları eğitim masal değildi bilimsel planlı bir tedrisattan geçmişlerdi. Son 20 yıl için eğitim sistemi ile ilgili konuşuyorum. Yoksa gençlerimizden yana sıkıntı yok.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

shampuan yazdı: 15 Ağu 2021, 22:44 Mühendis olabilmen için üniversiteye giriş sınavında hem sözel hem sayısal fule yakın çözmen gerekiyor ki bu da bir insanın üstünlük belirtisidir. Sayısalcı dediğin adam sayısalcı değildir; hem sözelci hem de sayısalcıdır. Süper olmak zorundadır ki o üniversite sınavından mühendislik gibi çok yüksek puanlı bir sonuçla çıkabilsin.
Almanyada Üniversite sınavı yok , sadece dilini öğrenmiş olman yeterli , ingilizce okuyacaksan da ingilizce dilini bilmen yeterli , istediğin bölüme başvuruyorsun yaşın falan önemli değil , %99 kabul oluyorsun , beğenmedinmi bölüm değiştir.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Ulan ne güzel...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Haa unuttum , Üniversitlerin tamamına yakını ücretsiz , Okurken devlet kiranın yarısını ödüyor , Bursa başvurursan para yardımı alıyorsun , Ulaşımda öğrenci indiriminden faydalanıyorsun ....
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Ayrıca onlar gerçek üniversitedir, tabela üniversitesi değildir.
Bizde de çok üniversite yapılması nedeni sınavı kaldırmak ama iş bulunamıyor, eğitim de yetersiz olduğu için çoğu iş kaliteli olmuyor.
Almanya da lise düzeyi mesleki eğitimin çok kaliteli olduğundan bahsedilen eğitim sistemleri ile ilgili bir kitap okumuştum adını sanını hatırlamıyorum.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Türkiyedeki Üniversiteleri Yüksek okul olarak kabul ediyorlar