Saç Beyazlamasına Karşı Kür | Prof. İbrahim Saraçoğlu
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19804 kez
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Re: Saç Beyazlamasına Karşı Kür | Prof. İbrahim Saraçoğlu
Benim saç beyazlaması kürüm saç kesim stili ve saç şekillendiricim ile alakalı,
Ense yanlar sıfır makina (yada 0,5 1 numara uç olabilir) kalan saçlar katlı şekilde kısadan uzuna kesilir, tüm saça ara makas atılır.
saç şekillendirici olarak önce dax yani orjinal wax, ardından herhani bir ıslak jöle kombinasyonu kullanılır,
saçınız sanki beyaz yokmuş gibi ışıl ışıl olur :p
Beyaz saçlar daha fazla uzar, saçı uzunlu kısalı yapan ara makas saçın uzun kalan bölümündeki beyaz yoğunluğunu azaltır.
Benim özellikle yanlarda çok beyaz var o sebeple yanlar ve enseler makinaya vurulur.
Sadece dax ile şekil verirdim ben ama beyazlar çoğalınca kombin yapmaya başladım. Islak jölede emin olun beyaz saçları gayet iyi gizliyor.
2 haftada 1 traş olur(d)um, sakllarda da beyaz yoğunluğu arttı, sakal bırakmayı sevmem zaten, en fazla 1-2 günlük kirli olur. Yoksa rahatsız eder.
Ense yanlar sıfır makina (yada 0,5 1 numara uç olabilir) kalan saçlar katlı şekilde kısadan uzuna kesilir, tüm saça ara makas atılır.
saç şekillendirici olarak önce dax yani orjinal wax, ardından herhani bir ıslak jöle kombinasyonu kullanılır,
saçınız sanki beyaz yokmuş gibi ışıl ışıl olur :p
Beyaz saçlar daha fazla uzar, saçı uzunlu kısalı yapan ara makas saçın uzun kalan bölümündeki beyaz yoğunluğunu azaltır.
Benim özellikle yanlarda çok beyaz var o sebeple yanlar ve enseler makinaya vurulur.
Sadece dax ile şekil verirdim ben ama beyazlar çoğalınca kombin yapmaya başladım. Islak jölede emin olun beyaz saçları gayet iyi gizliyor.
2 haftada 1 traş olur(d)um, sakllarda da beyaz yoğunluğu arttı, sakal bırakmayı sevmem zaten, en fazla 1-2 günlük kirli olur. Yoksa rahatsız eder.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19804 kez
Bende sakal 4-5 gün e geldimi nedense hafiften kaşınma yapıyor kesincede bir kızarıklık oluyor çok tuhaf eskiden olmazdı 
- feuer
- Terabyte1

Sakal benimde 3 günden sonra kaşıntı yapar, rahatsız eder o sebeple uzatmam.
Düzenli traş olursanız, cilt traşa alışır. Ancak kullandığınız traş kremi (ya da köpüğünde) değişiklik yaptıysanız, traş sonrası ürünlerden, hatta bazı jiletlerin üzerindeki maddelerden bile alerji yapabiliyor.
Düzenli traş olursanız, cilt traşa alışır. Ancak kullandığınız traş kremi (ya da köpüğünde) değişiklik yaptıysanız, traş sonrası ürünlerden, hatta bazı jiletlerin üzerindeki maddelerden bile alerji yapabiliyor.
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Hiç beyazım yok sayılır. Sakallarımda çenelerde hafiften belirmeye başladılar.
Bir sıkıntım olursa patates kürünü denerim.
Kız saçı gibi uzun benim saçlar. Omuzlardan aşağı iniyor. Ben de rahatsız etmesin diye arkadan topluyorum.
Argan oil diye bir saç serumum var arada ondan kullanıyorum. Şişeyi bulursam paylaşayım.
Hah buldum şundan kullanıyorum:
https://www.trendyol.com/marjinal/argan ... p-34163534
soldaki uzun şişe saç spreyi sağdaki ise bir tür yağ. Mis gibi kokuyor saçları yağlı ve parlak gösteriyor.
Bir sıkıntım olursa patates kürünü denerim.
Kız saçı gibi uzun benim saçlar. Omuzlardan aşağı iniyor. Ben de rahatsız etmesin diye arkadan topluyorum.
Argan oil diye bir saç serumum var arada ondan kullanıyorum. Şişeyi bulursam paylaşayım.
Hah buldum şundan kullanıyorum:
https://www.trendyol.com/marjinal/argan ... p-34163534
soldaki uzun şişe saç spreyi sağdaki ise bir tür yağ. Mis gibi kokuyor saçları yağlı ve parlak gösteriyor.
- feuer
- Terabyte1

Uzun saçlara vazelin sürmek gibi anlamlandıramadığım bir uygulama vardı eskiden, kızlarda görmedim saç uzatan erkeklerde gördüm.
Kızlarda da saç ütülemek diye birşey gördüm, föne para vermemek için (şimdi maşalar oldukça kullanışlı) bildiğimiz ütü ile saç düzleniyordu.
Ütü ile tost yapıldığına ve saç düzleştirildiğine Türkiye dışında başka bir ülke de rastlayamazsınız.
EDIT : rastlanıyormuş az önce öğrendim. ^^
Kızlarda da saç ütülemek diye birşey gördüm, föne para vermemek için (şimdi maşalar oldukça kullanışlı) bildiğimiz ütü ile saç düzleniyordu.
Ütü ile tost yapıldığına ve saç düzleştirildiğine Türkiye dışında başka bir ülke de rastlayamazsınız.
EDIT : rastlanıyormuş az önce öğrendim. ^^
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Bu kadar uzamadan evvel ben de vazelinlerdim. Çok güzel bir uygulama. Bayan kuaförü eniştem kullanma zararlı diyor ama neden diye sorunca yanıt veremiyor çünkü zararlı diyor. Ben sordukça kısırdöngüye giriyoruz
Ben bir zararını görmedim ama banyo yaparken su sıcaklığını biraz daha yüksek tutman gerekiyor ki erite erite aksın. Bunun haricinde çok parlak ve güzel yapıyor saçları.
Ütü olayı ben lisedeyken de vardı 1999 da falan.
Ütü olayı ben lisedeyken de vardı 1999 da falan.
- feuer
- Terabyte1

Saçın ve saç diplerinin hava almasını engelleyen her ürün zararlıdır. Saça sürülen jöle, wax ta aynı.