Cildinizi 10 yıl gençleştirin

Bitkilerle tedavi ve hangi bitki neye iyi gelir gibi görsel ve yazılı bilgilerin yeraldığı bölümdür
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19799 kez

Cildinizi 10 yıl gençleştirin

Mesaj gönderen velociraptor »

Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Re: Cildinizi 10 yıl gençleştirin

Mesaj gönderen feuer »

Kadınların portakal kabuğu ile çok haşır neşir olduğuna tanıklık ettim, portakal kabuğundan kreme benzer birşey yapıp yüze sürdüklerini gördüm, bacaklar içinde direk zeytin yağı kullanan gördüm. Vücudun farklı bölgeleri için limon kullanan gördüm.

Aslında limonu anlamadım, çok asidik bir meyve olduğu için cildi daha da yorar diye düşünüyorum, ama yoğun c vitamini barındırdığı için olumlu bir etkisi vardır şüphesiz.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

İnsan cildinde vitamin sindirecek bir organ ya da organel olmadığı için cilde sürülen şeyler cildi beslemez. Ancak nemlenmesine yardımcı olacak kürler kullanılırsa cilt hücreleri bunları emerek şişer ve bir süre gerginlik, canlılık kazanır. Bu da geçici birşeydir. Sağlıkla ilgili eğitim aldığından bahsetmiştin bir ara, yaşlanma ve getirdiği sonuçlar vücut hücrelerindeki telomerlerle ilgilidir biliyorsun. Sağlıklı yaşayarak yaşlanmanın etkilerini minimize edebilirsin. Ancak, bir yere kadar edebilirsin.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Genel olarak sağlık demeyelim de mikrobiyoloji dersleri almıştım. Virüsler ve bakteriler ile ilgili lab ortamında teknik çalışmalar yaptık. Kültür hazırlayıp mikroskobik gözlemler yaptık.

İnsan cildi geçirgendir, her organ gibi hücrelerden dokulardan oluşur. Verdiğini alır, nemlendirecek birşeyler verirsen nemlenir, kurutacak birşeyler verirsen kurutur. Hücrelerin de yüzde olarak çok büyük bölümü sudan oluşur.

Vitaminler suda çözünen ve yağda çözünen vitaminler olmak üzere ikiye ayrılırlar. Cildin ve hücrelerin geçirgen yapısı, Sindirim sisteminde alınan besinlerin oksijen ile yakılarak enerjiye dönüşmesi hücrelerde meydana gelir. Vitamin ve minerallerin direk sindirim sisteminden alınması gerektiği algısının yanlış olduğunu şu örnekler ile yıkalım.

Hastalandığımızda hastanede bize serum vererek direk damar yolu ile beslerler.
D vitamini eksikliğinde vitaminleri enjeksiyon yolu ile alırız. Kan tüm vücutta gezdiği için tüm hücrelerimize bu vitamin ve mineralleri ulaştırır.

Bazı esriklik yapan maddelerin uygulanmasının direk deriye yapıştırılan bantlar ile olması derinin geçirgenliği ve bünyeye giren maddeyi işlenecek bölgelere almasıyla ilgili başka bir örnek olabilir.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Olayı yanlış değerlendirdiğini düşünüyorum. Ama bunu nasıl açıklayacağımı bilemiyorum.
Damar içi farklı bir olay. Mide-Barsak sistemi aldığı gıdayı uygun iyon yapısı ile kana karıştırıyor, bahsettiğin vitamin iğneleri infüzyon seti yoluyla verdiğin vitamin de kana karıştırılıyor.
Deriye yapıştırılan bantlar vitamin değil. Kimyevi madde. Onlarda durum farklıdır muhtemelen.

Ya da siyeee ya boşver neyse ne. :-D
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Karbonhidrat, Protein, Yağ, Vitamin ve Minareller kimyasal bileşiklerdir.

Karbonhidratların genel formülü Cn(H2O)

Bazı minerallerin formülü
Talc Mg3Si4O10(OH)2
Gypsum CaSO4·2H2O
Calcite CaCO3
Fluorite CaF2

Cvitamini kimyasal formülü C6H8O6

“Şifalı bitkiler ve Sağlık bilgileri” sayfasına dön