Elimizdeki İdeal Winamp Sürümleri ve Temalar - Siz de ekleyin
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Re: Elimizdeki İdeal Winamp Sürümleri ve Temalar - Siz de ekleyin
Yüksek ses ve gümbürtüyü ben de sevmem. Tofaşları ile hava attıklarını sanan gençlere düşmanım. Ne arabada ne winampta müzik dinlerken sesi asla çok açamam. Bir 5+1'im vardı, 2 yıl önce sattım. Masaüstü hoparlörler ve iyi bir kulaklık bana yetiyor. Sesi bass'a boğmak müzik kalitesini çok bozuyor. Ben temiz ses hastasıyım. Sesi fazla yükseltmeden ama çok da kısmadan tam ayarında dinliyorum. Bu arada yeni keşfettiğim birşey; VLC player'in ekolayzırı winamp'ınkinden çok daha güçlü ve temiz ses veriyor.
Bugün hala winamp kullanıcısıyım ve sistemin difolt ses oynatıcısıdır. Bunca yıldır bunca kullanıcının bilgisayarında hala duruyorsa bu bir başarıdır.
Bugün hala winamp kullanıcısıyım ve sistemin difolt ses oynatıcısıdır. Bunca yıldır bunca kullanıcının bilgisayarında hala duruyorsa bu bir başarıdır.
Yalnız şu detaya dikkat ettim.Kuşak aynı olunca tercihlerin birbirine yakın olması yüzümü gülümsetiyor.Şimdikilerde bu durum var mı merak ediyorum(Sanal olarak olduğunu düşünmüyorum ama gerçek hayatta az biraz var gibi).Eğer sürekli müzik dinleyicisi olsaydım halen winampı kullanabilirdim yine.Sadece arada kullandığım için k-lite'ın MPC'sini kullanıyorum.Bazen dandirik uzantılı youtube ve benzeri videolar normal media playerda codec olmadığından sıkıntı çıkarıyor.Media playerı yazarken aklıma geldi .O zamanlar ki media player ın popiliği de kaçak yayın izleme şansıydı.
- shampuan
- Petabyte4

Evet evet, yine hatırlıyorum XP'li yıllarda videolar şimdikilerin tabiri ile "çamur" iken .flv uzantısı bir anda patladı ve moda oldu. Ancak o yılların XP'sinde bu videolar izlenemiyordu. Videoları nasıl ele geçiriyorduk, nasıl indiriyorduk onu tam hatırlamıyorum ama youtube muadili siteler vardı üç beş tane ve oralardan ilginç, komik, çeşitli videolar ediniyorduk. Kaçak yayın olayında da ben hep CD kullandım. İçeriği arkadaşın PC'den hazır indirilmiş videoları kırtasiyelerden adetle aldığım boş CD'lere yazdırırdım. Bugün o CDler hala kutularımdadır. ama eve gelince 98'li bilgisayar açamazdı. K-Lite Codec Pack ile tanışmam o zaman oldu. Bir arkadaş flaş bellek ile birkaç video ve XP'de açılmayacağı için bu kodek paketinden getirmiş. Benim bilgisayara kurdu. Anam! Nasıl sevindim anlatamam. Bugün kullanmasam da hala bilgisayarımda kuruludur. Yedek kodek paketi olarak... Winamp nasıl kurulum sonrası gerekliliklerindense K-Lite da kenarda durmakta. Çünkü ne zaman lazım olacağı hiç belli olmuyor.
Eğer yanlış hatırlamıyorsam flash oyunlar gibi youtube videoları da .svf ve diğer oynatiılabilir uzantılara sahip olduğundan ,temp klasöründen izlenmiş bir videoyu hayata döndürüyordun.O zamanlar idman ve jdownloader olmadığından bu yöntem biraz uğraştırsa da işe yarar en sağlam yöntemdi.E bir de net kotalı olduğundan bunu yapmanın en iyi yollarından birisi internet kafelerdi.Yalnız benim anlamadığım şimdilerde millet 4k çözünürlüğe burun kıvırır durumda iken o zaman ki 144 veya 240 360p lik videolar bize nasıl net görünürdü :evil: Şu an eski büyük ekranlı led monitörüm yıldırım kurbanı olduğu için CRT monitöre talim durumundayım ancak 720p bir video açıyorum - arkadaş git karşı mahalleden izle o derece net yaa.Ama bir özelliği de var ki teknolojinin geliştiğini hemen anlıyorsunuz.Ekrana uzun süre bakınca gözlerimi çok yoruyor...
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
sen bizim retro oyunlar serisini bir ziyaret et krocix \m/
Hayatım onlarla geçti diyebilirim.Atari salonlarında bilinirliğimiz ve belli ünvanımız bile vardı.King of fighters Street fighter ex serileri Rival School daha sayamayacağım bir çok oyunda üst düzey kategorideydik diyebilirim( tahmini 99 2005 yılları arasında eğer Antalya'da oturan ve atari kültürüne haiz arkadaşlar dokuma grubu olarak bizi bilebilirler ama çok eskilerde kaldığı için ve bu kültür sadece saydığım oyunların fanları arasında olduğu için salonlara gitseler bile bilmeyen bir çok arkadaş olacaktır).Bilgisayarda çok uzun süre oynadım ama o tadı alamadım bir türlü.Retro oyunlar konusunu da okuyorum tabi ki ama oralara bir dalarsam bırakamam diye klendimi frenliyorum.Ancak yine de bildiğim kadarıyla birşeylere yardım etmek isterim.
- shampuan
- Petabyte4

Antalya mı?
Nasreddin hoca, Compi, bunları hatırlıyor musun hocam?
Nasreddin hoca, Compi, bunları hatırlıyor musun hocam?
- feuer
- Terabyte1

Pandemi başladı, vakit çoktu, yıllardır aklımdaydı, çok üstünde durdum başka zaman vakit ayıramazdım.krocix yazdı: 20 Haz 2021, 19:42 Hayatım onlarla geçti diyebilirim.Atari salonlarında bilinirliğimiz ve belli ünvanımız bile vardı.King of fighters Street fighter ex serileri Rival School daha sayamayacağım bir çok oyunda üst düzey kategorideydik diyebilirim( tahmini 99 2005 yılları arasında eğer Antalya'da oturan ve atari kültürüne haiz arkadaşlar dokuma grubu olarak bizi bilebilirler ama çok eskilerde kaldığı için ve bu kültür sadece saydığım oyunların fanları arasında olduğu için salonlara gitseler bile bilmeyen bir çok arkadaş olacaktır).Bilgisayarda çok uzun süre oynadım ama o tadı alamadım bir türlü.Retro oyunlar konusunu da okuyorum tabi ki ama oralara bir dalarsam bırakamam diye klendimi frenliyorum.Ancak yine de bildiğim kadarıyla birşeylere yardım etmek isterim.
Tekrar hevesimi aldım sıkıldım. Aklımda yer etmiş keyif aldım oynarken uğraşırken.
retroarch indir arcade ve tüm konsollar için bilgisayarda ve konsollarda kullanabilirsin.
king of fighters ı belki bilmeyen vardır ama street fighter bilmeyen yoktur herhalde -_-
Rival School oynamazdım ama biliyorum.
burada cafelerde makina yapmışlar 500 oyunlu, arcade machine eski retro havada oynanıyor, arada 1 2 jeton mortal kombat oynardım (pandemiden önce) kültürdü be benim senin bahsettiğinden 7 8 sene öncesine dayanır atari salonu kültürüm.
1998e kadar çok gittim salonlara, lise dönemi başlayınca ergenlik kızışınca ilgi alanları değişmişti.
Gerçekten kültürdü bu oyunlar atari salonları.
İnternet cafe playstation cafe falan aynı hava tat yok.
Nasreddin Hoca'nın Şarampol'de olduğunu ve çok izbe bir yerde kaldığını şimdilerde oranın halıcı olduğunu söyleyeyim o halde ehehe(Ali Baba'da da az çorba içmedik). Compi yi de biliyorum hatta çok iyi biliyorum da nedense yerini hatırlayamadım.(Yoksa bizim takıldığımız yer mi :D )Biz de Barış Taksi'nin orada takılırdık Çağlayan ya da Dokuma diye karıştırırlardı hep.Çünkü aynı yerde 4 tane salon vardı(birisi bizim barış taksi diğeri çağlayan lisesi'nin karşısında kalan Star, starın hemen karşısındaki köhne yer ve yolun karşısında yokuşta kalan diğer salon.O yokuştaki salon benim ilk kez atariye gittiğim yerdi.Jeton alınması gerekiyormuş ama ben demodaki makinaları kurcalayıp ardından silleyi yiyince anlamıştım bunu :D ) Naçizane bu saydığım yerde pek dişli rakip olmazdı.Esas gittiğimiz ve salon sahibinin bize duacı olduğu yer Fame City Güllük ve Doğu Garajı idi.Sonra TRT caddesi Hastanenin olduğu yer Konyaltı hepsini ziyaret eder , hem oynar hem de laflar bilgilerimizi paylaşırdık.Dokuma'dan çıkıp bu saydığım yerleri yürüyerek kaç kez gittiğimizi sayamam.Nasreddin hoca'nın hiç çekiciliği ve sağlam adamı yoktu.arada gönlü kalmasın diye bakardık :)
Ulen hakkaten Compi bizim takıldığımız yerdi sanki ... İnsan kendi yerini hatırlamaz mı yaa :D Vardiyalı olarak 3 kişi bakardı ve 3 ünün de adı Hüseyin'di çok çok enteresan ama öyleydi.Biri polis emeklisi,diğeri biraz pısırık,öteki de uzun boylu bir abiydi.
Düzenleme: ben yazımı yazarken senin alıntı yaptığını gördüm.99 lise mezunuyum.Yani benim oradaki tarihlerim bizim bilinir olduğumuz tarihler 3 aşağı 5 yukarı.Yoksa KOF sevgimiz Hasreddin hoca'daki o kıytırık KOF 94'ü bile kapsar yani :)
Emulatorle ilişiğimi 4-5 ay önce kestim.o kadar çok oyun ve emulator denedim ki artık keyif alamaz duruma geldim diyebilirim.En son mame vardı emulatör bilmem kaç oyun vardı sildim gitti acımadım :)
Ulen hakkaten Compi bizim takıldığımız yerdi sanki ... İnsan kendi yerini hatırlamaz mı yaa :D Vardiyalı olarak 3 kişi bakardı ve 3 ünün de adı Hüseyin'di çok çok enteresan ama öyleydi.Biri polis emeklisi,diğeri biraz pısırık,öteki de uzun boylu bir abiydi.
Düzenleme: ben yazımı yazarken senin alıntı yaptığını gördüm.99 lise mezunuyum.Yani benim oradaki tarihlerim bizim bilinir olduğumuz tarihler 3 aşağı 5 yukarı.Yoksa KOF sevgimiz Hasreddin hoca'daki o kıytırık KOF 94'ü bile kapsar yani :)
Emulatorle ilişiğimi 4-5 ay önce kestim.o kadar çok oyun ve emulator denedim ki artık keyif alamaz duruma geldim diyebilirim.En son mame vardı emulatör bilmem kaç oyun vardı sildim gitti acımadım :)
- shampuan
- Petabyte4

Aramıza hoşgeldin.
Ben 1992 yazından beri Antalya'dayım. Anne tarafımın memleketidir. Ortaokul yıllarımdayken ben biraz pısırık biriydim, dolmuşa binmeye korkardım kaybolucam diye. Yerimiz su işleri erenköy tarafıydı. Bu eski gecekondu mahallesinde atari salonu yoktu evvelden. Taa ki liseye başladım, arkadaşlarımla gezerken giderdik böyle yerlere. Onlar olmadan da gezemezdim kaybolucam korkusu vardı. Ulan harbi, bugün hala var o korku bende. Lara tarafına ne zaman gitsem başım dönüyor resmen kayboluyorum. Sora sora bir otobüs durağını bile zor buluyorum. Ayrı bir il kadar da büyük lanet olası yer.
Her neyse, ilkokul-ortaokul yıllarında senede bir şehir merkezini ziyaret edersek belki o zaman nasrettin hocaya giderdik ama dediğin gibi pek sevimli bir yer değildi. Ortadaki dikey ekranlı helikopterli oyunu unutmuyorum hala aklımdadır orta kolona dayamışlardı makineyi.
Sonra lisede, mesafenin uzun olmasına aldırmayarak, sanırım aklımda yanlış kalmadıysa dokumadan barış taksiye giden yolda sağda compi vardı. Burada bir arkadaş düğmelere sert vurduğundan azar işitmişti suratsız zayıf bir amcadan. Kendi aramızda nickfurry diye bildiğimiz oyunu ilk defa orada görüp hayran kaldım. Şu anda arşivimdedir arada bir küçük yeğenimle oynuyoruz, ailesi izin vermiyor. Punisher hah, punisher idi oyun.
Bunun haricine bakayıııım... Yine çallı da mı, yoksa dokuma tarafında mı deniz tarafından gelince sağda bir play-station kafe açılmıştı daha yeni. Dev ekran tüpkü televizyonların önüne tahtadan özel masa yapmışlar masayı delip düğme takmışlar. Altına baktım, playstationun joystikinin içindeki boardı söküp tellerle düğmelere dağıtmışlardı. Burada iki oyun modaydı: fifa (kaç olduğunu hatırlamıyorum) ikincisi C.T.R. Saati beşyüzbin lira. Şimdiki elli kuruşun yıllar önceki kağıt para hali. Vay arkadaş. Para yetmezdi ki oynayalım.
Antalya lisesinden çık, yürü yürü yürü teeeee kompiye. Deli misin oğlum? Ama deliydik gerçekten de... Arabayla gitmeye üşeneceğin yol. Antalya Lisesi'nin biraz üstünde Tankerler işhanının yakınında da atari salonu vardı küçücük dükkandı hatırlıyorum...
O yılları takiben internet kafeler aniden ivme kazandı. Herkes Half-Life oynardı deli gibi. Aman tanrım uyuşturucuya yakalanmışçasına herkesi ağına düşürüyordu. Tabii parası olan herkesi ve ben düşmedim bilin bakalım ne sebepten. Hey gidi...
Süper bir özet ben de yazsam bunları yazardım :) .Salonların sadece kallavi olanlarını saydım yoksa alayının yerini bile şu an aha diye elimle gösterebilirim gibi geliyor bana :) Erenköy uzak düşüyor biraz ama sanki oradan gelen birini hatırlıyorum ama senin tarif ettiğinin aksine biriydi.Hani o kadar aksiydi ki düşün yani Kayseri'liydi :).Tarif ettiğin işhanının altında kalan atari salonu 2 dükkanın birleşmesiyle iş yapan bir yerdi ilk zamanlar.Oturaklı oyunları tinerci gibi tipleri olan yerdi :D Bu arada Punisher'ı hala oynuyorsan 2.bölümde trençkotlu birini tut,giriş tuşuna basılı tut sağ sol yap hızllı hızlı oyunu kitle.Bölüm sonuna kadar free gezinti garantili :) (tabi şimdi onu emulatorde yapman için konsoldan hileyi aktif edecen hile yaması yüklü iken tabi).Düşün atari camiası bunu kaç yılında hangi zırdelilikle bulmuştur hahah.
Unutmadan tarif ettiğin o sistemden o kadar çok ekmek yediler ki anlatamam.Arcade stick ya da fight stick adıyla şu an hala revaçta olan bu basit sistemin belki de mucidi bizimkilerdi kim bilir...
Unutmadan tarif ettiğin o sistemden o kadar çok ekmek yediler ki anlatamam.Arcade stick ya da fight stick adıyla şu an hala revaçta olan bu basit sistemin belki de mucidi bizimkilerdi kim bilir...
- shampuan
- Petabyte4

Bugün arcade stick olayı olarak bilinen sistem aslında atari salonlarındaki makine konsolundan çalınma bir fikirdi. Çünkü daha rahat oynandığı açıktı. Bunu bilmiş görmüş olacak ki bir insan evladı böyle bir modifikasyonu yapmış olmalı. Amma gavur amam yerli orasını bilemiyorum.
- feuer
- Terabyte1

Aslında kendi evimde otursam, taşınma dertlerim olmasa bir tane arcade makina koymak isterim. Çok özendiğim birşey.
- shampuan
- Petabyte4

Ebeni!!
Adamlar ticarete dökmüş ondan hiç haberim yoktu.
Adamlar ticarete dökmüş ondan hiç haberim yoktu.