HD Monitör Önerebilir misiniz?

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

HD Monitör Önerebilir misiniz?

Mesaj gönderen shampuan »

Kendimi bunu sorarken bulacağımı asla tahmin edemezdim... :(

Arkdaşlar kare ekran kullanıyorum. Philips 170S. Artık HD'ye geçmek istiyorum.

-Donanımdan hiç anlamam.

-"Geymır" değilim.

-Son derece lüx, süper özellikli, uzay teknolojili, hedeli hödölü olmasın.

-Dahili hoparlörü olmasın.

-Kabloları ve aksesuarları tam çıksın. Bana piyasadan kablo mablo aparat aratmasın.

-Bütçe ortalama 1000TL. 1100TLmax olabilir. Esasen 1000TL altında kapmanya ürünler bakıyorum. 1100TL'yi kesinlikle aşmamalı (paya gok)

-HD olmak zorunda. Basık ekran olup HD standardında olmayan monitörler var onlar olmaz.

-21.5inç 1080p HD. Yinelem frekansı hiç önemli değil. Düzenleme: 21.5 inçi iptal ettik, yerine göre daha üst boyutlarda olup aynı fiyata satılanlar da var.

-Ekran kartım ASUS HD 7790 2GB versiyonu. HDMI var diye biliyorum. Şu anda çalışan kasayı oynatıp sakatlık çıkarmak istemiyorum :-)
Aha şurdan spesifikasyonlara bakarsınız: https://www.techpowerup.com/gpu-specs/a ... 2-gb.b1925

-Kredi kartı ile alışveriş yapmıyorum peşin alıcam.

-Evimizin yakınlarında vatan var. Ancak onda diğer sitelerdeki gibi ucuz değil baya tuzlu.

Yine de en azından aman sakın şu markadan alma, aman sakın şöyle alma, muhakkak şu özellikler olsun gibi notlarınız varsa sadece onu istiyorum... Neticede beni bilirsiniz gider yine bildiğimi okurum. Uzak durmam gereken marka modeller olursa yazın. Özellikle avantajlı olup bunu al dediğiniz varsa yine yazın. Bu pahalılıkta hergün monitör almıyorsunuz biliyorum ama belki piyasayı takip ediyorsunuzdur...

Teşekkürler.
En son shampuan tarafından 03 Haz 2021, 10:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
ThinkLess
Kilobyte3
Kilobyte3

Re: HD Monitör Önerebilir misiniz?

Mesaj gönderen ThinkLess »

https://www.hepsiburada.com/dell-s2421h ... a=Bisistem

Hareket kabiliyeti çok iyiymiş ve çercevesi rahatsız edici kalın çerçeve değil. Yorumlarda iyi bir incele istersen ben alacak olsam bunu alırdım.
Dahili hoparlörü yokmuş, ekran yanı usb girişi yok. Bunlarda ilerisi için güzel özellikler istersen bunları barındıran monitörlere bak
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Fiyatı belirlediğimden yüksek. HDD SSD Falan da lazım. Şu anda 50TL bile olsa hesap etmem gerekiyor.

* * *

İstenen özellikler yenilenmiştir.
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

Bilgisayar mı topluyosun abi?
https://www.vatanbilgisayar.com/1000-20 ... 0&max=1101

MSI marka olan iyi gibi
Kullanıcı avatarı
ThinkLess
Kilobyte3
Kilobyte3

https://www.hepsiburada.com/lenovo-t22i ... et#reviews
999 tl, ekran çerçeve oranı çok iyi görünüyor, dikey kullanım içinde beğenen olmuş. Kutuda hdmi hariç tüm kablolar var demişler yorumlarda. Özellik tablosunda 5 adet usb 3.0 yazıyor. Ek adaptöre ihtiyaç duymadan fişte çalışıyormuş. Bir inceleyin kampanya var şuan. Dahili sesi yokmuş ama usb portu sayesinde ekrana hoparlör bağlanır.
Birde dark marka monitor askısı alırsan istediğin gibi duvara monte edip hareket kabiliyeti verirsin. Çok rahat olur
En son ThinkLess tarafından 04 Haz 2021, 00:03 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
ThinkLess
Kilobyte3
Kilobyte3

Yorumumu güncelledim güzel ürüne benziyor bu son verdiğim, acaba youtube da incelemesi var mı senin için onada bakacağım bulursam yoruma yazarım
Kullanıcı avatarı
ThinkLess
Kilobyte3
Kilobyte3

Aşağıdaki videoyu buldum:

Lenovo T22i-10/21.5 FHD 60HZ PC Monitör Satın Aldım Kutu Açılışı ve Kurulumunu Yaptım Unboxing

https://youtube.com/watch?v=JbOIllqhq-g
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19693 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Kullanıcı avatarı
pccanavari
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen pccanavari »

https://www.hepsiburada.com/lenovo-thin ... li%c5%9fim

Bu da güzel gibi geymır da değil
HDMI kablosuda içinden çıkıyor
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Merhaba arkadaşlar bakıyorum, emeğinize sağlık teşekkürler.
Durumları değerlendirip bakıcam birşeyler.

@esatiz, PC toplamıyorum bugünlerde PC toplamak için gömü bulmak lazım. Monitörümü 2007'de ilk PC'mi toplarken almıştım, artık hayatımda biraz değişiklik yapacağım. Video düzenlicem düzenleyemiyorum. HD bir program açmam gerekiyo açamıyorum. Çok sorun değil ama şartlar zorluyor. Bu monitörü eski bilgisayara takıp tüplüden kurtaracağım yeniyi de buna takacağım. Şu an bu bilgisayarı bir anlamda herşey için kullanıyorum. Çıktığı yıllardaki oyun bilgisayarı ayarında. Nasıl anlatayım... GTA-5'i kaldırıyo mu abi? derler ya hah rahat kaldırıyo ultra ayarlarda oynatabiliyo ama ben oyun oynamıyorum.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Arkadaşlar birşeyler sormak istiyorum.

16:9 ile 16:09 arasında fark var mı? Matematiksel olarak evet var da, verdiğiniz linklere baktım, yazım hatası mı acaba dedim...(en altta linkleri attım)

İkincisi ben migros money karttan başka banka kartı neyin kullanmıyorum onu da daha yeni aldım. Bir ara telefonda bir abiyle görüşüyordum. Abi kartım olmadığından alış veriş yapamıyorum senin karttan keselim ben sana öderim falan dedim. O da ohoo teknolojide iyice geride kalmışsın adamım migrosa gidiyorsun onların bir bilmem ney kartı var(adını unuttum) ondan bir tane alıyorsun, kredi kartı gibi şöyle böyle kullanabiliyorsun dedi. Hiçbirşey anlamadım. Bi açıklayabilir misiniz...

Benim amacım yürüyerekten gidip vatandan almaktı ama vatanda ucuz monitör yok. Verdiğiniz linklerden şu ikisini beğendim:
https://www.vatanbilgisayar.com/msi-pro ... nitor.html
Bu vatan mağazasının linki. Ben bu alışveriş işlerinden tam anlamıyorum siteden bakıyorum tam almaya gidiyorum 30-40 tl daha pahalı fiyat çekiyolar. Neden diye soruyorum o internete özel diyolar. Sayfadaki ilan internete özel falan değildir de'mi? (gülmeyin).

Şu da çok güzelmiş beğendim:
https://www.hepsiburada.com/lenovo-thin ... li%C5%9Fim

Düğmelerinin ön tarafta olması çok iyi. Rahat erişim iyi olurdu. Zaten alır almaz önce rengi, parlaklık ve kontrastı kısıcam. Fabrika ömrü çabuk tükensin diye cartlak bir ayarda yapıp gönderiyo :-D

Linklerdeki 16:9 ile 16:09 çok önemli. Ekran ölçüleri eğer farklı standartta olursa gerek video editinde gerek film vb izlerken ekranın alt ve üstünde siyah alanlar oluşmasına neden oluyor. O sıfır kafamı karıştırdı.
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3

Mesaj gönderen esatiz »

Abi o aynı şeymiş öyle okudum şimdi internette. 16:10 (1920x1200) ekranmış.
16 / 09 veya 9 yazmak aynı anlama gelir başındaki sıfıra gerek yok çünkü.
Yoksa 16 bölü ( 0 virgül 9 ) olsa işler iyice değişir ekran değil cetvel gibi bir şey olur monitör :-D Hatta mezura olur :lol:

Yine de şüphe ediyorsan 16:9 (1920x1080) i tercih et.

Diğer sorularını bilmiyorum :?:
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Bugün "abiyi" ziyaret ettim. Elimde istediğim monitörlerden var. Ancak satmayı planlamıyor çünkü yenisini alacağı zaman sıfır fiyatı ödemenin zararlı olacağını düşünüyor. İkinci el kullanmıyor genellikle. Bunun haricinde 20 inç monitörler var dedi, ben de düşüneceğim dedim.

HDD sordum 1TB Seagate Barracuda var. Yaklaşık 370-380TL'ye satılıyor sıfırı. 220TL'ye vereyim dedi. İçinde win10 kuruluymuş LLF atar kullanırsın dedi. Ben de tamam, şu monitör işini bir halledeyim deyip geldim.

Bir de ilginçtir, 1920x1080P standardına uymayan bir monitör söyledi şimdi çözünürlüğü unuttum. O da 16/9 diyor. Abi olmaması lazım dedim, inadetti. Piksel çok önemli benim için piksel piksel. Video programı ile çalışırken önem arzedebiliyor. Youtube standardında videolar yapmaya çalışırsam ya da film izlersem etkiliyor. Bu standarda uymayan bir video, ekranın altında ve üstünde siyah kesimlerin görünmesine neden olabiliyor. Ya da yanlarda... Sıfırdan video kurgu yaparken de sıkıntı yapabiliyor. Dolayısıyla videonun ekrana "cuk" oturması gerekiyor.

Herneyse, durum böyle arkadaşlar. HDD'yi alayım mı sizce? Sorun yok diyor.
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3

Mesaj gönderen esatiz »

HDD nin modeli şu soldakiyse
https://www.hepsiburada.com/ara?q=st1000dm
SMART değerlerine bakarsın, bir sorun yoksa alabilirsin abi.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

:?:

İpince oluyor ya?.. Hah ondan. İncecik böyle buna HDD ve kafa nasıl sığıyor diye düşündüren HDD'lerden. Etiketini tam hatırlamıyorum.