Öncelikle artık mazilerde kalmış ama beni 11 senedir yalnız bırakmamış bir bilgisayara sahibim.
Neredeyse 7-8 senedir windows 7 ultimate kullanıyorum (tabi ki göz bandı olanından ehehe)
Format atmayı sevmiyorum ve yıllardır hiç yanaşmadım .Çünkü bu sorun hariç oyle ahım şahım bir problemim olmadı
Uzun zamandır kaspersky kullandım ne zaman ki kullanmayı bıraktım bir iki ay sonra bu sorunu fark ettim
Bir kaç ay önce tekrar deneme sürümü ile tarattım fakat naxia adlı bir oyunda bulduğu virüs harici bir şey bulmadı (bu arada naxia daki virüs orjinal sürümünde de var yani olur da alacak oynayacak olan arkadaşlar varsa ve eğer sorun giderilmediyse dikkat etsinler.Zira fasa fiso antivrüs programları işe yaramıyor)
Malwarebytes ile denedim bir kaç reklam izleyici trackerlar dışında ondan da fayda göremedim.Kayıt defteri yedeğim vardı ama tarihi yeni olduğu için onun da faydası olmadı
Dosyaları sıfırlamak ya da klasör seçeneklerini sıfırlamakta hak getire durum aynı yani
Geri dönüşüm noktası yarlamadığımdan o seçeneği kullanamıyorum.tweaking in windows repair tool'unu da kullandım.
Çalışan servislere bakıyorum her şey normal.Wİndows başlanıgıcım bomboş.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.Bu bilgiler ışığında acaba daha fazla ne yapabilirim diye düşündükten sonra buraya yazmaya karar verdim.Ne de olsa birlikten güç doğarmış.Yıllar içinde çok fazla temizlik programı kullandım da acaba onların yol açtığı bir sorun mu diye düşünüyorum.O menünün kayıt girdisini de kullanmama rağmen (ana sayfadan ulaşmış ve daha önceden sormuştum zaten) bir sonuç elde edemedim.Yazdıkça aklıma geliyor sfc/scannow güvenli mod ne bileyim işte benzer şeyleri de kullandım.Resim eklemenin suçu günahı var mı bilmiyorum ama ben ekleyeyim zaten olamdı silersiniz.