Bu sisteme Windows 7 sürüm önerisi

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Re: Bu sisteme Windows 7 sürüm önerisi

Mesaj gönderen esatiz »

Yok biliyorum öyle desteğin bittiğini ama halen program üreticileri Win7 uyumlu yapıyorlar yazılımları
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Temhem yazdı: 10 May 2021, 23:54 Hocam anakart 4 gb destekliyor zaten ama ram almıcam yine aynı olur.
Bunu anlamadım ben. Nasıl aynı olur?
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3

Mesaj gönderen esatiz »

Çift çekirdekli işlemciyle çok büyük bir performans artışı yaşancağını sanmıyorum
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

esatiz yazdı: 11 May 2021, 15:41 Çift çekirdekli işlemciyle çok büyük bir performans artışı yaşancağını sanmıyorum
Hyper Threading özelliği olan yeni nesil işlemcilerde 2 çekirdek de -ihtiyaca göre- yeterlidir aslında. Onu çekirdek sayısına göre belirlemeyelim de, işlemci nesli açısından değerlendirelim :-)

https://ark.intel.com/content/www/tr/tr ... z-fsb.html

LGA775 soketli core serisi, DDR-2 ramlı seriye tekabül ediyor. 775 soket işlemcilerin dizüstü bilgisayarlara uyarlanmış 478pinli kardeşi.

Bu bilgisayarlar piyasaya ilk çıktığında Windows Vista ile geldi yanlış hatırlamıyorsam. Bu bilgisayarın rahat yürütebileceği sistem aslında WindowsXP. E kardeşim windowsXP'yi kim ne yapsın desek, bu kez 7 kurmak gerek. 7'nin de bu işlemci için 32biti bile ağırken yazılım uyumsuzluğu özellikle uygun tarayıcı bakımından 64 kurmak gerekicek. Win7 64'de de kasar bu. Home Premium 64 kurdurup bir denemek lazım. Yani neresinden tutsan elinde kalıyor.

İşlemci zayıf işlemci işlemci. En azından 2x2.00Ghz işlemcisi olsa dicem ki 2GB ram daha tak rahatlasın, o da yok...
Ne diyeceğimi bilemedim.
Hele ki win10'da bayılır o sistem. Açılmayabilir falan.
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1
Teşekkür etti: 120 kez

Mesaj gönderen Temhem »

Windows 7 de biraz yavaş evet vista xp uçuyor 8.1 daha iyi çalışıyor 7 den
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Temhem »

Modifiyeli sürüm denesem olmaz mı?
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte2
Gigabyte2
Teşekkür etti: 20 kez
İletişim:

Mesaj gönderen GOG »

Merhaba;
dostum foruma hoşgeldin ama böyle sürekli flood yapmazsan çok seviniriz tek bir mesajda her sorunu yaz alt alt sürekli mesajlar bizde yasaktır, ve sorunu cevap gelince sistemin eski eski bir işletim sistemi yüklemek yerine güncel linux bir sistem daha mantıklı olucaktır sonuçta sadece film dizi izlemelik bir makina.
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte2
Gigabyte2
Teşekkür etti: 20 kez
İletişim:

Mesaj gönderen GOG »

ve şuan distrowatch da en popüler MX Linux gözüküyor onu tavsiye edebiliri ama 32 bir kur ramin 2gb demişsinsin, 64 bit kurmak sadece daha çok yavaş çalışmasına neden olucaktır, yazılım olarak herşeyi kurma sistem hantallaşmasın.
https://distrowatch.com/
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3

Mesaj gönderen esatiz »

Harddiske sistem kuruyorsan 8.1, 7den hızlı olacaktır. 8.1de kal istersen
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

8.1 sıkıntısız açılıyor mu şu anda?
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3

Mesaj gönderen esatiz »

shampuan yazdı: 11 May 2021, 17:48 8.1 sıkıntısız açılıyor mu şu anda?
Abi 8.1'in 7den hızlı olduğunu unuttun... Açılıyor arkadaşın PC sanırsam. Mis gibi işte :arrow:
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Yok ondan sormadım :-D

Olay şu: arkadaşın elindekiyle benzer bir sistemim var masaüstü. Geçen gün tamir edip XP kurduğum sistem hani.
Ben buna 8.1 kurdum. Herşey güzel gitti. Programları kurdum ettim, bir res çektim, masaüstüne siyah ekran olarak geldi.
Yani masaüstüne geldiğini hoparlörden duyuyorum. Ama ekran simsiyah hiçbirşey göremiyorum. Acaba driver sıkıntısı mı diye bir daha formatladım, bu kez driver kurmadım, yine aynı şey oldu. Ekran kartı Asus'un çok eski bir serisi X1550 series diye geçiyor.
Diğer tecrübe.
Laptop bilgisayar işlemci gücü bakımından bu makineden daha üstündü. Buna da 8.1 kurdum. Tamamiyle yukardakiyle aynı şeyler oldu. Kurtarma murtarma işe yaramadı. Aynı laptopa win10 kurdum. Bir iki defa idare etti. Sonra o da açılmaz oldu. Net hatırlayamamakla beraber onda da siyah ekrana düştü sanırım. Sonra da sistem onarmayı başlat demeye başladı. Daha 3 gün kullanmamıştım sistemi.

Daha evvel eski bilgisayara win10 kurmayın! diye konu açtığımı biliyorsunuz. Aslında orada anlatmaya çalıştığım buydu. Eski nesil bilgisayarlarda yeni windows yazılımlarının... şimdi teknik dille anlatamıyorum. Yav şöyle düşünün işlemcinin elektroniği ile 8.1'den itibaren windowsun içinde yenilenen birşey var, bunlar birbirine uymayabiliyor. şans eseri sorunsuz kullanan kullanıyor.

Ben tam olarak sorunumun neden kaynaklandığını anlayamadım. Bir diğer sorun da, win10'un ağır olmasından mütevellit, eski donanımlarda zaten bir işe yaramayacağı idi.

Yukarıda arkadaşın bahsettiği bilgisayar ile benim laptop nesil olarak birbirine çok yakın. O yüzden 8.1'de sıkıntı çıkıyor mu diye soruyorum. Çıkmıyorsa 8.1 güle güle kullansın cillop gibi sistemdir aha bak formatı geldi sistemimin, hala kullanıyorum gördüğünüz gibi.
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Temhem »

Tamam
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Temhem »

64 bit Linux olmaz mı.
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Temhem »

GOG yazdı: 11 May 2021, 17:41 Merhaba;
dostum foruma hoşgeldin ama böyle sürekli flood yapmazsan çok seviniriz tek bir mesajda her sorunu yaz alt alt sürekli mesajlar bizde yasaktır, ve sorunu cevap gelince sistemin eski eski bir işletim sistemi yüklemek yerine güncel linux bir sistem daha mantıklı olucaktır sonuçta sadece film dizi izlemelik bir makina.
Hocam x64 Linux yokmu.