Muhtemelen Windows 10X asla çıkmayacak.
- pccanavari
- Byte3

Muhtemelen Windows 10X asla çıkmayacak.
Petri.com’dan Brad Sams’e göre 2019 sonbaharından bu yana şirketin en iddialı duyurularından biri Microsoft Windows 10X’di. Tüm yeni nesil akıllı cihazlar, telefonlar ve katlanabilir bilgisayarlar için oldukça çekici bir işletim sistemi sunabilecek Microsoft’un zamanla gerçeklerle yüzleşmesi gerekti. Teknoloji devi, öncelikle 10X’in çalışacağı katlanabilir cihaz üzerinde çalışmayı, hemen ardından da Microsoft 10X konusunda açıklama yapmayı bıraktı.
Microsoft, şu anda Windows 10X için çalışan tüm kaynaklarını Windows 10 projesine kaydırdı. Şirketin daha önce de benzer projelerde gösterdiği reflekslerden kaynaklı olarak 10X’in tamamen rafa kaldırılmış olabileceği düşünülüyor.
Bununla beraber Microsoft, son birkaç yıldır yeni bir şey üretmekten ziyade sadece Windows 10’un nasıl sattığını izliyordu. Windows 10 işletim sistemi ortalama her ay 1,3 milyar cihazda kullanılıyor. Bu da gerçekten “Lite” bir işletim sistemi ihtiyacını doğuruyordu. 10X bu nedenle çok kıymetli olsa da anlaşılan Microsoft Windows 10’a tekrar ağırlık vermeye karar verdi.
Microsoft, şu anda Windows 10X için çalışan tüm kaynaklarını Windows 10 projesine kaydırdı. Şirketin daha önce de benzer projelerde gösterdiği reflekslerden kaynaklı olarak 10X’in tamamen rafa kaldırılmış olabileceği düşünülüyor.
Bununla beraber Microsoft, son birkaç yıldır yeni bir şey üretmekten ziyade sadece Windows 10’un nasıl sattığını izliyordu. Windows 10 işletim sistemi ortalama her ay 1,3 milyar cihazda kullanılıyor. Bu da gerçekten “Lite” bir işletim sistemi ihtiyacını doğuruyordu. 10X bu nedenle çok kıymetli olsa da anlaşılan Microsoft Windows 10’a tekrar ağırlık vermeye karar verdi.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19799 kez
Re: Muhtemelen Windows 10X asla çıkmayacak.
Microsoft ne yaptığını bilmediği için Normaldir , gerekli Kaliteli iş gücü ve teknoloji ellerinde yok diye düşünüyorum.
- GOG
- Gigabyte2

- Teşekkür etti: 19 kez
- İletişim:
windows 10 çıktıgından beri büyük hiçbir güncelleme almadı sade güvenlik paketleri güncellendi, ama win10 için fark yaratan bişeyler yapsınlar bence.
- velociraptor
- Yottabyte4

Adamlar farkındaysanız özelliği bir ekliyor bir kaldırıyor , sağa alıyor sola alıyor , 2 sürüm sonra tekrar ekliyor , yahu böyle deneme yanılma yöntemi ile iş mi olur , ama adamlarda haklı ellerindeki işi bilen bütün Profesyonelleri kaçırdılar şimdi eldeki malzeme ile anca bukadar oluyor.
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Bu ay gelecek sürümde küçük br güncelleme olacak sadece.
- velociraptor
- Yottabyte4

- GOG
- Gigabyte2

- Teşekkür etti: 19 kez
- İletişim:
o kadar gereksiz güncellemler ki simge değişikliği vs bir tarafımla gülüyorum artık valla, kendımıze göre özelleştirmesek bir dk durmam 
- velociraptor
- Yottabyte4

Sorma eski Windows kullanıcıların çoğu ateş püskürüyor (Yabancı site ve forumlarda)
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
İyi ki 8.1 kullanıyorum. Yoksa hapı yutmuşum ki ne diyeyim.
Nispet olsun diye yazmıyorum.
Şimdi kurdum bir sistem. O kadar ilk ayarlarını falan yaptım ki aramızdan bir kardeşimiz 3 tane video çekti nasıl yapılır diye.
Bunlar tam bitti diyorsun, hop bir güncelleme. Güncellemeyi aldırırsan anormallikler olabiliyor sistemde. Aldırmasan olmuyor.
Düzenli güncelleme aldığını varsayalaım. Bir başka yerde okudum benim sistem güncelleme almıyor demiş birisi. Öbürü de yanıt veriyor: o elindeki sürüm 18 bilmem kaç olduğundan bu güncellemeyi alamazsın. Bunun için güncel sürüm kurman gerek.
Hoppalaaaa.
O kadar dert varken bir de güncel kalmak için ikide bir ikide bir format mı atıcaz?!
Boş iş windows10. İnanın boş iş. Ya güncellemelerinizi ful kapatıp olduğu kadar kullanıcaksınız,
ya da abi kullanmıcaksınız.
Benim linux sistemlerle tanışmam, o yıllarda çıkan windows7'nin sorunlarından daha doğrusu benim hoşuma gitmeyen değişikliklerinden dolayı olmuştu.
Milleti resmen kaçırıyolar.
Nispet olsun diye yazmıyorum.
Şimdi kurdum bir sistem. O kadar ilk ayarlarını falan yaptım ki aramızdan bir kardeşimiz 3 tane video çekti nasıl yapılır diye.
Bunlar tam bitti diyorsun, hop bir güncelleme. Güncellemeyi aldırırsan anormallikler olabiliyor sistemde. Aldırmasan olmuyor.
Düzenli güncelleme aldığını varsayalaım. Bir başka yerde okudum benim sistem güncelleme almıyor demiş birisi. Öbürü de yanıt veriyor: o elindeki sürüm 18 bilmem kaç olduğundan bu güncellemeyi alamazsın. Bunun için güncel sürüm kurman gerek.
Hoppalaaaa.
O kadar dert varken bir de güncel kalmak için ikide bir ikide bir format mı atıcaz?!
Boş iş windows10. İnanın boş iş. Ya güncellemelerinizi ful kapatıp olduğu kadar kullanıcaksınız,
ya da abi kullanmıcaksınız.
Benim linux sistemlerle tanışmam, o yıllarda çıkan windows7'nin sorunlarından daha doğrusu benim hoşuma gitmeyen değişikliklerinden dolayı olmuştu.
Milleti resmen kaçırıyolar.
- velociraptor
- Yottabyte4

Geçenlerde Apar topar yamadıkları bir hata , Defender Yüzbinlerce bazılarında Milyonlarca küçük dosya üretiyormuş hadi buyur burdan yak
https://www.ghacks.net/2021/05/05/windo ... -of-files/
- esatiz
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 399 kez
Abi baksana 1 veya 2 KB dosyalar... Harddiskteki (ve ssdlerdeki) her bir dosyay ayrılan sektörlerin yarısı veya dahası boş olur böyle.velociraptor yazdı: 08 May 2021, 11:58 Geçenlerde Apar topar yamadıkları bir hata , Defender Yüzbinlerce bazılarında Milyonlarca küçük dosya üretiyormuş hadi buyur burdan yak
NOT : Yeni veya eski hdd olması fark etmez Windows NTFS dosya sistemi 1 sektörü 4 KB kabul ediyor.
NOT 2 : Eski harddisklerde 1 sektör = yarım KB, yenilerinde okuduğum kadarıyla direkt 4KB
- esatiz
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 399 kez
Biçimlendirerek mi? Tamam da millet bilgisayarı kuruyor bırakıyor sadece. Kim bu kadar düşünecek... Varsayılan 4KB değil mi Windows kurulumunda
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Varsayılan 4kb orası doğru. Notlar biraz kafa karıştırmış ondan dedim.
Kurulumu yapmadan evvel HDD var elinde diyelim tak bir PC'ye, aga de bunu şu şu şu özelliklerde biçimlendir, ne olsun:
2kb klastır sayz (
)
nedir NTFS dosyalama formatı
nedir hede
nedir hödö
hızlı biçimlendir agam bunu dersin, bitince sistemden çıkarır asıl kurulum yapılcak bilgisayara gelir takar, kurulumu başlatırsın. İş sana hangi diske kurulacağını sormaya geldiğinde oradaki seçeneklerde biçimle var ya, onu asla kullanmaz direk seçip aha bura kur dersen, difolt olarak değil de kaç klastır sayz seçtiysen o şekilde kurulur. Daha evvel böyle bir ayar çekip yaptıydım sanki aklımda öyle kalmış benimde.
Kurulumu yapmadan evvel HDD var elinde diyelim tak bir PC'ye, aga de bunu şu şu şu özelliklerde biçimlendir, ne olsun:
2kb klastır sayz (
nedir NTFS dosyalama formatı
nedir hede
nedir hödö
hızlı biçimlendir agam bunu dersin, bitince sistemden çıkarır asıl kurulum yapılcak bilgisayara gelir takar, kurulumu başlatırsın. İş sana hangi diske kurulacağını sormaya geldiğinde oradaki seçeneklerde biçimle var ya, onu asla kullanmaz direk seçip aha bura kur dersen, difolt olarak değil de kaç klastır sayz seçtiysen o şekilde kurulur. Daha evvel böyle bir ayar çekip yaptıydım sanki aklımda öyle kalmış benimde.
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
40.000 üzerinde dosya var o klasörde, daha format üzerinden 10 gün geçti geçmedi.