Yönetici Programları uyarısız başlıyor - Çözüldü
-
27godzilla
- Byte2

Yönetici Programları uyarısız başlıyor - Çözüldü
Başlık biraz tuhaf oldu ama buradan durumu anlatayım bilgisayarım da her açılışta bazı programlar sürekli ağ güvenlik duvarı izni istiyor birde orijinalin de yönetici olarak çalışan programlara tıklıyorum direkt açılıyor yönetici izni evet hayır çıkmadan ? Dün virüs bulaştı bilgisayarıma malwarebytes kullanıyorum premium 1 yıllık onla taradım virüsleri buldu yok ettim 3-5 kez yeniden başlattım yine virüs buldu yine sildim taki son 1 saat önce taradım o zaman sorun yok dedi . + 1 sorun daha var her yeniden başlatmamda ağ güvenlik duvarı oto kapanıyor manuel açıyorum mecbur format atmakda istemiyorum bi ton program kurulu arşivlerim felan var yedek diskimde yok uğraşacak pek vaktimde böyle giderse windowsdan vazgeçeceğim gibi.
- esatiz
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 399 kez
Re: YÖNETİCİ PROGRAMLARI UYARISIZ BAŞLIYOR
Anladığım kadarıyla sorununuz yönetici izni istetmek mi? Sanırsam virüs, yönetici izniyle çalışmak için UAC denilen yönetici izni alma özelliğini devre dışı bırakıyor. Registryde o ayar var. Neyse şöyle yapın.
regedit te
yönetici onayı istemesi için 2
yönetici kullanıcı adı şifresi sormak için 1 veya 3 yapın. (Anahtara çift tıklayın)
regedit te
adrsine gelin.HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
anahtarının değerini;ConsentPromptBehaviorAdmin
yönetici onayı istemesi için 2
yönetici kullanıcı adı şifresi sormak için 1 veya 3 yapın. (Anahtara çift tıklayın)
-
27godzilla
- Byte2

dediklerinizi yaptım ama yine olmadı sistem geri ykleme buldum 2 gün önce yüklüyorum hata veriyor tamamlanamadı diye
- esatiz
- Gigabyte3

Bilemedim şimdi... Diğer arkadaşlar da baksın bi, olmazsa format diyeceğim çünkü virüs bulaştırdım diyorsunuz. Nasıl oldu sizce?
Arşivinizi önemli dosyalarınızı derhal yedekleyin ya virüs onları da etkilediyse?
Arşivinizi önemli dosyalarınızı derhal yedekleyin ya virüs onları da etkilediyse?
-
27godzilla
- Byte2

valla bilmiyorum ki sözde premium ne işe yarıyorsa bu virüs programı anlamadım milleti dolandırıyorlar böyle virüs olayı bir tane program vardı adını hatırlamıyorum torent sitelerinden film tarıyor öyle bir program ne olduysa ondan sonra oldu aklımdan format geçiyor diskte hazır ama 2 arada bir deredeyim dediğiniz gibi dosyalarada bulaştıysa naneyi yedim.
-
27godzilla
- Byte2

dubox adlı ücretsiz 1tb upload sitesi var daha önce kullanan oldu mu ? Dosyalar kendiliğinden siliniyormu acaba ona göre dosyaları oraya ekleyip formatlayacağım
- esatiz
- Gigabyte3

Duymadım, Microsoft OneDrive ve Google Drive iyidir... Antivirüs konusunda artık "Windows Güvenliği" yeterli olur diye düşünüyorum
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Format etmeden önce bir UAC ayarlarını kontorl et. Belki kapalıdır kullanıcı denetimin.
Kullanıcı denetimi açmak için ayar şu şekilde olmalı;
Kullanıcı denetimi hep uyarı versin istersen bu ayarı yap;
Kullanıcı denetimi açmak için ayar şu şekilde olmalı;
Kod: Tümünü seç
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"EnableLUA"=dword:00000001Kod: Tümünü seç
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"PromptOnSecureDesktop"=dword:00000001
"EnableLUA"=dword:00000001
"ConsentPromptBehaviorAdmin"=dword:00000002-
27godzilla
- Byte2

sağolun format atmak zorunda kaldım sadece c diskini sildim şimdlik sorun yok ama görev yöneticisi başlangıçta ınternet adlı bir dosya var konumuda yok tarama yaptım virüste yok onu nasıl silebilrim ?
-
27godzilla
- Byte2

- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Re: Yönetici Programları uyarısız başlıyor - Çözüldü
Malwarebytes anti-malware, "tam bir antivirüs" değildir.
İnternet Security tarzda yazılımlar kullanın.
Bu tavsiye kalıcı çözüm (her zaman kullanım) için.
Eğer sisteminizde bir zararlı bulunduğundan kuşkulanıyorsanız, iyi bir antivirüsle derinlemesine tarama yaptırın. Ben ayarlarınızı nasıl düzelteceğinizi bilmiyorum fakat kafam şu virüsün gerçekten temizlenip temizlenmediğine takıldı. Norton antivirüsün sitesine gidip 90gün kullanımlı olan demosunu indirin. Önceden ilaçlı, cıracıklı dosyalarınız falan varsa onların bilgisayar dışında bir yedeğini alın bu antivirüs çok titiz ve katıdır bulduğunu affetmez. Kurulumdan sonra derinlemesine taratma isteyin. Güzelce sistemi bi taratın. İşlem bitince ister kaldırın, ister 90 günün tadını çıkarın önemli değil. Çok önemli bir durum daha, başlangıç taramasıdır. Zaten antivirüs size söyleyecek, windows çalışmazken, yani daha başlatma aşamasında da bir taratma yapmam lazım diyecek. Onay verin tarasın.
Bir diğer yol, kasperski'nin sitesine giderek bootable sürüm vardır, ücretsiz, onu temiz bir bilgisayarda flaşa yazdırın. Sonra sisteminizi bu flaştan başlatın. Kaspersky tarafından hazırlanmış bir tür linux sistemle karşılaşacaksınız. Bu şekilde sisteminizi hiç açmadan taratma yaptırın. Sistem internete bağlı olsun virüs imza veritabanı isteyebilir.
İnternet Security tarzda yazılımlar kullanın.
Bu tavsiye kalıcı çözüm (her zaman kullanım) için.
Eğer sisteminizde bir zararlı bulunduğundan kuşkulanıyorsanız, iyi bir antivirüsle derinlemesine tarama yaptırın. Ben ayarlarınızı nasıl düzelteceğinizi bilmiyorum fakat kafam şu virüsün gerçekten temizlenip temizlenmediğine takıldı. Norton antivirüsün sitesine gidip 90gün kullanımlı olan demosunu indirin. Önceden ilaçlı, cıracıklı dosyalarınız falan varsa onların bilgisayar dışında bir yedeğini alın bu antivirüs çok titiz ve katıdır bulduğunu affetmez. Kurulumdan sonra derinlemesine taratma isteyin. Güzelce sistemi bi taratın. İşlem bitince ister kaldırın, ister 90 günün tadını çıkarın önemli değil. Çok önemli bir durum daha, başlangıç taramasıdır. Zaten antivirüs size söyleyecek, windows çalışmazken, yani daha başlatma aşamasında da bir taratma yapmam lazım diyecek. Onay verin tarasın.
Bir diğer yol, kasperski'nin sitesine giderek bootable sürüm vardır, ücretsiz, onu temiz bir bilgisayarda flaşa yazdırın. Sonra sisteminizi bu flaştan başlatın. Kaspersky tarafından hazırlanmış bir tür linux sistemle karşılaşacaksınız. Bu şekilde sisteminizi hiç açmadan taratma yaptırın. Sistem internete bağlı olsun virüs imza veritabanı isteyebilir.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19693 kez
Re: Yönetici Programları uyarısız başlıyor - Çözüldü
Kasper bu konuda iyidir alternatif arayanlar :
https://www.sordum.net/5892/antivirus-k ... -linkleri/
https://www.sordum.net/5892/antivirus-k ... -linkleri/