OneDrive Kaldırmak

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

OneDrive Kaldırmak

Mesaj gönderen feuer »

:: OneDrive Kaldırmak

Windows 10 kurulum ile birlikte pek çok özellik sunuyor.
Ancak bu özelliklerden bazıları çoğu kullanıcının işine yaramıyor. Ya da kullanıcılar kendi istedikleri 3. parti uygulamaları tercih ediyorlar.

OneDrive ı kaldırmak isterseniz paylaştığım işlemleri uygulayabilirsiniz.

Aşağıda verdiğim kodları yeni oluşturacağınız bir bat dosyası içine kaydedip yönetici haklarıyla çalıştırın.
Kod ile OneDrive sistemden kaldıracak, geride kalan klasörler, dosyalar ve kayıt defteri girişleri temizlenecek.

Kod: Tümünü seç

taskkill /f /im OneDrive.exe
set x86="%SystemRoot%\System32\OneDriveSetup.exe"
set x64="%SystemRoot%\SysWOW64\OneDriveSetup.exe"
if exist %x64% (
%x64% /uninstall
) else (
%x86% /uninstall
)

rd "%UserProfile%\OneDrive" /s /q
rd "%LocalAppData%\Microsoft\OneDrive" /s /q
rd "%LocalAppData%\OneDrive" /s /q
rd "%ProgramData%\Microsoft OneDrive" /s /q
rd "%systemdrive%\OneDriveTemp" /s /q
del "%USERPROFILE%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\OneDrive.lnk" /f /q
del "%windir%\SysWOW64\OneDriveSetup.exe" /f /q

REG DELETE "HKCR\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}" /f
REG DELETE "HKCR\Wow6432Node\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}" /f

pause
konu sordum.net de paylaşılmış;
https://www.sordum.net/21614/windows-10 ... aldiralim/
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: OneDrive Kaldırmak

Mesaj gönderen shampuan »

Anasayfada Tarkan abi ateş püskürmüş. :-D Ama durumu açıklamam gerek.
Esasen microsoft, insanlara onu zorla dayatmıyor. Microsoft'un temel amacı, kendine bir "tarz" belirlemesi. Daha doğrusu zorunlu hissediyor. Bir android telefon dahi alsanız, üzerindeki androidin dahi o markaya göre şekillendirildiğini görüyorsunuz. Benim sony telefonda sony'e özgü yazılımlar var ve googleplay'da bulunmuyor... gibi.

Aynen apple'ın kendi ekosistemi var deniyor ya, hah, microsoft da onun bir anlamda çakmasını yapmaya çalışıyor. Sisteme entegre bulut depolama, microsoft mağaza, zart, zurt, artık microsoft istemese de bunlar çağın bir anlamda gerekliliği haline geldi. Koskoca microsoft bunu yapmalıydı ancak kullanıcıyı sıkmadan elbette. Kaldır değil de, "ON-OFF" butonu gibi birşey olsaydı, kullanmak istemeyen devre dışı bırakırdı. Sisteme entegre edilmiş birşeyin zorla kaldırılmaya çalışılması da ne bileyim... Ben microsoft olsam darılırdım.

Neyse ki sizin taraftayım. :-D Eklentilerin çoğu afedersin bi b**a yaramıyor ve durdurmak için bana hiç imkan vermemiş. Ciğerlerine kadar sökün gitsin arkanızdayım :arrow:

Dur dur Tarkan abi'nin yorumunu yorumlamayı unuttum. Hem para verip sistem satıyor hem de onun istediği gibi kullanıcaz diyor, demiş. Öyle değil abi bir de şu tarafından bak: Rezil bir işletim sistemi yaptı bunlar tamam mı? İşin altından kalkamadılar. Bir türlü toparlayamadılar. E o kadar para istiyolar? Nasıl olcek bu işlee gari? Sistemi modern çağın gerekliliğiymiş gibi gözüken bazı gerekli gereksiz fonksiyonlarla doldurmaları gerekiyor ki müşteri verdiğim paranın hakkını alıyorum desin. Ancak onedrive da aynı windows media player, internet explorer gibi sistemin ana parçalarından daha doğrusu ekstralarından birisi. Onu kullanıcılar kaldırırsa geriye birşey kalmayacağını microsoft biliyo tabi... Sistemin zengin halini koruyabilmek için zorla ekleyip sistemde kalmasını sağlamaya çalışıyolar. Sizin gibi "nerd" ler de ellem edip küllem edip kaldırıyorsunuz olay bu.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Windows üstü üste bir sürü kıyafet giydirilmiş şekilde kuruluyor, belkide son kullanıcı için iyidir bu. Uğraşmak istemez medya oynatıcı, resim gösterici, vs. ile. Ancak uzun yıllar bilgisayar kullandığında uygulamalar için tercihlerin değişebiliyor. Windows Media Player ı ben bildim bileli kullanmam mesela.

Onedrive ihtiyaç duymuyorum, çok gerekirse gdrive kullanabilirim.

Edge e takmış kafayı microsoft kaldırıyorsun sonraki güncellemede tekrar karşında ben chrome kullanıyorum. İstemiyorum edge kullanmayı sormadan çakıyor direk. İstersem zaten kullanırım.

Yalın kurma seçeneği olabilir. En azından kurarken tercihler olabilir. Kurmak istemediklerine tik koyarsın. Ama zorluyor onlarda kendi ürünlerinin kullanılmasını istiyorlar pek çok ispiyonlayıcı ile birlikte.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Abi ona yapacak bişey yok. Hele hele o ispiyonlayıcılar Allahın emri. Onu yapmazsalara rahat yatamazlar.

Lakin ihtiyaçlarına şöyle bir baktım da, linux kullanmak isteseydin sana direkt Debian işletim sistemi önerirdim. Birkaç DVD olarak indiriyorsun. İlk DVD kurulumdur. Kurulunmda sana soruyor, hangi masaüstü teması kuracaksın? Seçip ileri diyorsun, ekstradan program kurmak ister misin? He dersen kutucukları doldura doldura ilerliyorsun. Kurulum başlayınca başlıyor sana şimdi şu DVD'yi tak. Bitti şimdi de bu DVD'yi tak... Bitene kadar bıktırıyor ama işlem bitiminde tam istediğin gibi oluyor. Eğer DVD ile uğraşamam dersen network kurulum da yapabiliyorsun. Kutucukları doldur deh de.

Microsoft, windows10'a geçinde saçmalıklarını iyice arttırdı. İlk bunama belirtileri windows7 ile başlamıştı. Bereket o sistemi stabil yaptılar. Çoğu kullanıcı istemeye istemeye bıraktı. Son ideal sistemi deniyor.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

shampuan yazdı: 30 Mar 2021, 15:02 Abi ona yapacak bişey yok. Hele hele o ispiyonlayıcılar Allahın emri. Onu yapmazsalara rahat yatamazlar.
O konu ile ilgili de birşeyler yapabiliyoruz :-D
shampuan yazdı: 30 Mar 2021, 15:02 Lakin ihtiyaçlarına şöyle bir baktım da, linux kullanmak isteseydin sana direkt Debian işletim sistemi önerirdim. Birkaç DVD olarak indiriyorsun. İlk DVD kurulumdur. Kurulunmda sana soruyor, hangi masaüstü teması kuracaksın? Seçip ileri diyorsun, ekstradan program kurmak ister misin? He dersen kutucukları doldura doldura ilerliyorsun. Kurulum başlayınca başlıyor sana şimdi şu DVD'yi tak. Bitti şimdi de bu DVD'yi tak... Bitene kadar bıktırıyor ama işlem bitiminde tam istediğin gibi oluyor. Eğer DVD ile uğraşamam dersen network kurulum da yapabiliyorsun. Kutucukları doldur deh de.

Microsoft, windows10'a geçinde saçmalıklarını iyice arttırdı. İlk bunama belirtileri windows7 ile başlamıştı. Bereket o sistemi stabil yaptılar. Çoğu kullanıcı istemeye istemeye bıraktı. Son ideal sistemi deniyor.
Tabii ki o seçenek işleri de insanı bıktırabiliyor. Kur diyeyim, ok diyeyim, sistem önüme hazır gelsin daha fazla arzulanan bir durum. :?:
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

O konu ile ilgili de birşeyler yapabiliyoruz :-D
Sistemimi kurar kurmaz DWS ile birşeyler yapmıştım zaten. :arrow:
Kur diyeyim, ok diyeyim, sistem önüme hazır gelsin daha fazla arzulanan bir durum. :?:
Ama yine de şeytan dürtüyor sağını solunu kurcalamadan olmuyor. Ben şu anda yeni kurulum yapmaya bir kalksam, hayatım kaydı demektir. :-D Yapılacak o kadar iş var ki inanılmaz. :o Piyüüüü.

Ben bu konuyu favorilere ekleyeyim. Olaki windows10'a geçersem dursun kenarda zira ilk yapacağım işlerden birisi onedrive. :arrow:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19797 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Paylaşım için teşekkürler ,
shampuan yazdı: 30 Mar 2021, 14:40 Kaldır değil de, "ON-OFF" butonu gibi birşey olsaydı, kullanmak istemeyen devre dışı bırakırdı.
Hah işte benim kızdığım nokta tam olarak bu birçok windows bileşeninde devre dışı bile bırakamıyorsun mesela Windows defender
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

velociraptor yazdı: 30 Mar 2021, 17:08 ...birçok windows bileşeninde devre dışı bile bırakamıyorsun mesela Windows defender
O noktada devreye siz giriyorsunuz :-D
https://www.sordum.org/9480/defender-control-v1-7/
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19797 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

:-D aynen Antivirüsçülerde bize saldırıyorlar
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10125 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Windows 10 a geçince ilk yaptığım şey başlat menüsünden ne var ne yok temizlemek oldu. Şuan birkaç tane kaldı.
Onedrive'da hiç kullanmadığım için silip geçtim. Telefonumda Onedrive vardı,
Kafasına göre öylesine çektiğim fotoları bile yedekliyordu. Yani Onedrive'a çok güvenmemek lazım. Ne yaptığı belli değil.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Bu konuları yukarı taşımış oldunuz iyi oldu.

Windows 11 için de açacağım bu konuları fırsat olmadı.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10125 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Windows 11 için hala daha erken. Ben olsam biraz daha beklerdim.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Pek farklı değil, %98i aynı, bazılarında küçük eklemeler var sadece.
Kullanıcı avatarı
wonder
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 181 kez

Mesaj gönderen wonder »

Baştan yapılan bir sistem değil, sadece küçük makyajlar bu yüzden beklemeye gerek olduğunu sanmıyorum.
Sorun fazlalığıda yok, Windows 10 da stabil değil 11 de.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Tek sorun görev çubuğuna sürükle/görev çubupundan açma sorunu. O yüzden ben olsam 11 kullanmazdım. Kazanacağınız hiçbirşey yok ama kaybedeceğiniz bazı şeyler var. Göze alıyorsanız kullanın. Bakın ben bir pencere tutturma sorunu yaşadım, bu benim çalışma düzenim açısından çok önemliydi. Gelecekte bu özelliği kaldırırlarsa windowsa kalıcı olarak elveda derim. O kadar önemli yani.