Geçen gün ben de gelen güncelleme uyarısını dikkate alarak uygulamayı güncelledim. Güncelleme sonrasında uygulamanın kırmızı ekrana düştüğünü farkettim. Vodafon müşteri hizmetleri ile görüştüm fakat "bununla ilgili birşey yapamayacaklarını" bildirdiler. Sorun müşteri hizmetlerinden değil, geliştirici ekipten kaynaklanıyordu ve geliştirici ekibe ulaşarak bu durumu bildirebileceğimiz bir geribildirim kanalı oluşturulmamıştı. Google play mağazasında da hiçbir şikayete yanıt verilmediğini gördüm.
Hadi başlayalım...
Önce telefonunuzdaki çalışmayan, kırmızı ekran sorunu olan sürümü kaldırın. Bunu yapmak için android telefonunuzun Uygulamalar menüsüne girin. Vodafone yanımda uygulamasını seçin. Uygulamaya dair seçenekler sayfası açılınca, önce Uygulamayı durdurmaya zorla, daha sonra da kaldır deyin.
Ardından bilinmeyen kaynaklardan yazılım yükleme ayarına gelip onay verin. Bu ayarın adı ve uygulama şekli telefondan telefona değişebildiği için özetle böyle yazdım. Yani telefonunuz bir .apk dosyasını kurabilsin.
Uptowdown yazılım indirme sayfasına gidip arama çubuğuna "vodafone yanımda" yazın. Görselleri bilgisayardan atıyorum, telefonda da uygulasanız oluyor...
https://tr.uptodown.com/android

Bunu yaptıktan sonra gelen sayfada sadece "Vodafone yanımda" yazan simgeyi seçin.

Yeni gelen sayfa, en son uygulamayı gösterir, sayfayı aşağı kaydırıp "ÖNCEKİ VERSİYONLAR" başlığını görün ve sonra sağ alt köşedeki "daha fazlası" ibaresine tıklatın.

Buraya bir iki kez daha tıklatırsanız liste biraz daha uzar ve en eski sürümler ortaya çıkar:

Bu sürümlerden hatırlıyorsanız en son çalışan sürümü seçin, hatırlamıyorsanız, birkaç sürümü deneme-yanılma yoluyla kurup deneyin. Resimde işaretli sürüm bende sorunsuzca çalıştı.
İndirdiğiniz apk dosyasını telefonunuzdan kurun. Telefonunuz bu programın bilinmeyen bir kaynaktan geldiği için sizi bir kaç kez uyarabilir. Kurulum esnasında da uygulama, sizden çeşitli aygıt ve yazılımlara erişim için olay ister, bu normaldir.
Kurulum başarılı olduğunda uygulamanızı güle güle kullanabilirsiniz.

Eğer indirdiğiniz sürüm hala çalışmadıysa, yukarıda da tarif ettiğim gibi daha eski sürümlere geçin. Mutlaka bir tanesi uyacaktır.
İyi çalışmalar, coronasız günler dilerim.