Monster Notebook'un Kurucusu İlhan Yılmaz Anlattı
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21442 kez
- esatiz
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 399 kez
Re: Monster Notebook'un Kurucusu İlhan Yılmaz Anlattı
Yine de kaliteli bir marka olduğunu sanmıyorum. Sizce?
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Kullanmadığım için nasıl bir marka olduğunu bilemiyorum.
Kendisini de tanımadığım için yorum yapamam. Klasit Türk şirketleri mantığıyla çalışan bir organizasyonu varsa başarısı tartışılır. Ama çalışma sistemleri ülke dışına çıkabilmiş, ideal adam kafasında iseler o zaman arkalarında dahi dururum.
Öte taraftan, daha evvel de konuştuk, bugün düzüstü bilgisayarlar muazzam derecede ilerledi. Oyun da oynayabilirsin, grafik de çalışabilirsin, render de yapabilirsin, neyse. Ama şu gerçek değişmedi:
Aynı özelliklerdeki bir laptop ile,
Aynı özelliklerdeki bir masaüstü,
AYNI DEĞİLDİR. Bu yazıyı yazdığım yıllarda -ki ilerde denk gelir de okuyan olur diye not yazıyorum- mümkün değildir.
Bir defa kim ne derse desin, bir dizüstüne, normal masaüstü işlemcisi ve eşdeğer parçaları takamadığınız sürece; dizüstüne özelleştirilniş ürünler kullandığınız sürece yukarıdaki iki kural hep geçerli kalacaktır.
Kendisini de tanımadığım için yorum yapamam. Klasit Türk şirketleri mantığıyla çalışan bir organizasyonu varsa başarısı tartışılır. Ama çalışma sistemleri ülke dışına çıkabilmiş, ideal adam kafasında iseler o zaman arkalarında dahi dururum.
Öte taraftan, daha evvel de konuştuk, bugün düzüstü bilgisayarlar muazzam derecede ilerledi. Oyun da oynayabilirsin, grafik de çalışabilirsin, render de yapabilirsin, neyse. Ama şu gerçek değişmedi:
Aynı özelliklerdeki bir laptop ile,
AYNI DEĞİLDİR. Bu yazıyı yazdığım yıllarda -ki ilerde denk gelir de okuyan olur diye not yazıyorum- mümkün değildir.
Bir defa kim ne derse desin, bir dizüstüne, normal masaüstü işlemcisi ve eşdeğer parçaları takamadığınız sürece; dizüstüne özelleştirilniş ürünler kullandığınız sürece yukarıdaki iki kural hep geçerli kalacaktır.
- velociraptor
- Yottabyte4

Bu basit kuralı bilgisayar kullanıcılarının %80 algılayamıyor , adam hatta anasayfada oyun oynamak için latop alınırmı başlığına küfür yazıyor. O laptop almış ya iyi olmak zorundashampuan yazdı: 13 Şub 2021, 00:08 Aynı özelliklerdeki bir laptop ile,
Oyuncu adam LAPTOP kullanmaz. Kural halen aynıdır diye tahmin ediyorum i3 masaüstü = i7 Laptop (Kabaca) ki eski i3 Masaüstleri i7 li laptoplara kök söktürtüyordu (testlerini görmüştüm), Son birkaç yıldaki gelişmeleri fazla fark olmayacağını bildiğimden takip bile etmedim.
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Yav abi,
Bir masaüstü bilgisayarı oyun oynamadan ortalama 6-10 yıl, Oyun oynarsan çok daha kısa sürede kullanıyorsun zaten. Neyin küfürünü ediyor, hiçkimse dizüstünde oyun oynanmaz demiyor zaten oynanır da, normal şartlarda masaüstüne göre daha narin yapısı olan bu tabletimsi cihazları oyunla hırpalamamalısın. Olay kısaca bu.
Bir masaüstü bilgisayarı oyun oynamadan ortalama 6-10 yıl, Oyun oynarsan çok daha kısa sürede kullanıyorsun zaten. Neyin küfürünü ediyor, hiçkimse dizüstünde oyun oynanmaz demiyor zaten oynanır da, normal şartlarda masaüstüne göre daha narin yapısı olan bu tabletimsi cihazları oyunla hırpalamamalısın. Olay kısaca bu.
- velociraptor
- Yottabyte4

Laptopta en iyi ekran kartı ile oyunları sadece ortalama 1,5 yıl oynayabilirsin (Oda düşük FPS de) ardından yeni çıkan oyunlarda öyle kasarki oynamanın bir anlamı olmaz oysa masaüstünde kastımı değiştir ekran kartını , bu basit mantığı da mı yürütemeyip Oyuncu laptopu olur diyorlar OLMAZ işte , sadece kazıklanırlar dururlar. Piyasada Oyuncu laptopu diye satılanların OYUN ömrü 1 bilemedin 1,5 yıl