SSD Wifi Çakışması

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

SSD Wifi Çakışması

Mesaj gönderen feuer »

Arkadaşlar Hometech Alfa400C kod adlı Vatan bilgisayarın 2018 yılındaki kampanyasından çok kelepir bir fiyata aldığım dizüstü bilgisayarımın 32gb harddsiki artık yetersiz geldiği için dün yine vatan bilgiayarda kampanyalı olarak 298tl ye satılan Samsung 860 EVO 250GB lık SSD aldım.
Bugün bilgisayarın arkasındaki boş göze monte ettim. BIOS tan SSD olarak ayarladım. Bilgisayarı açtım Wifi bağlantı sorunu yaşamaya başladım.

Aslında daha önceden de bu model bilgisayarda aynı sorun yaşayanlar olmuş bir arkadaş sorunu çok basit bir işlem ile halletmiş ki ben bilgisayar ile gelen sabit diski sökmeyi düşünmeye başlamıştım. Ancak youtube ta da anlattığı şekilde bir ayar değişikliği ile sorunu çözdüm.

Resim

EnableAdaptivity denilen ayar Auto olarak ayarlı onu disable ile kapatıp tamam dediğimde. Sorun çözüldü direk wifi a bağlandı.

Bu olay Hometech kullanıcılarının sıkça başına gelen bir durummuş, sizde karşılaşırsanız çözümü denersiniz. Driverlara yapılan updatelerin çakışması neticesinde oluyormuş bu durum, driver updateleri geri alan çözümlerde var ancak ben bunu denedim ve sorunu çözdüm.

Sorunu çözen vatandaşın videosu;

Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: SSD Wifi Çakışması

Mesaj gönderen shampuan »

Allah'ım daha neler görücez. Arkadaş, SSD ile wifi mi çakışır?..

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

Windows 10.....
Hard disk 320GB değil mi?

Paylaşım için teşekkürler arşive alayım
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

shampuan yazdı: 27 Oca 2021, 18:18 Allah'ım daha neler görücez. Arkadaş, SSD ile wifi mi çakışır?..

Teşekkürler.
Valla yaşadığım tek sorun bu olsun bence bu kadar ucuz bilgisayarla, ancak çok ilginç değil mi, yani bilmesen modemde sorun olduğunu bile sanabilirsin. Bilgisayarcıya götürürsün adam yaptık der verir bir ton paranı alır.
esatiz yazdı: 27 Oca 2021, 18:21 Windows 10.....
Hard disk 320GB değil mi?

Paylaşım için teşekkürler arşive alayım
Değil 32GB ben aldıktan sonra 32GB+120GBSSD li model vardı 300TL daha yüksekti fiyatı ben 32GB lık 599TL ye aldım, Bu bahsettiğim model ise 900TLden biraz daha pahalıydı. 2018 yılı nisan aylarıydı sanırım. O zaman TL dolar karşısında daha dik bir duruşa sahipti.

PS: 2 tane 1GB Harici Sabit diskimde var 32gb sadece windows ve 2,5gb lık program kurulu. Medyalarımı bilgisyarda tutmuyordum.Ancak Windowsun boyutları hergeçen güncelleme artıyor sorun olmaya başlıyacaktı.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21451 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Kontrol ettim bendeki kablosuz ağ kartında öyle bir özellik yok , ilginç