Blog Kurmak
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Re: Blog Kurmak
Bakıcaz artık yüzdük yüzdük... Vakit kaybetmemek için her gün 1-2 makale eklerim. Bir yandan da temalara bakarım. Çabuk zenginleşmesi için günlük 3'ün üstüne çıkmam gerekiyor aslında... Gaza gelirsem onu da yaparım.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19837 kez
Hadi hayırlısı :) birde adsense alırsan tam süper olur ayda cep harçlığı gelse daha ne istersin, elbette zamanla olacak işler
- shampuan
- Petabyte4

Sayfada düzensizlikler oluyor.
Paragrafların arası gereğinden fazla açılıyor.
Resimlerde sıkıntılar ortaya çıkabiliyor.
Esasen imla konusunda eğer istersem Türkçe öğretmeni gibi olabiliyorum. Yine de klavye hatalarından ötürü imla yanlışlarımı görüyorum, ben bu muyum diye üzülüyorum.
Yapılacak çok şey var. Tema olmadı. Sayfa yapısı bozuk ve dikkat dağıtıcı. Biraz daha metin ekleyeceğim. Biraz metin oluşturduktan sonra düzene sonra bakacağım.
Esasen imla konusunda eğer istersem Türkçe öğretmeni gibi olabiliyorum. Yine de klavye hatalarından ötürü imla yanlışlarımı görüyorum, ben bu muyum diye üzülüyorum.
Yapılacak çok şey var. Tema olmadı. Sayfa yapısı bozuk ve dikkat dağıtıcı. Biraz daha metin ekleyeceğim. Biraz metin oluşturduktan sonra düzene sonra bakacağım.
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Yazı yazarken google drive üzerindeki metin düzenleyiciyi kullanıyorum, hatalar konusunda beni uyarıyor. İngilizce için dil bilgisi hatalarını bile düzeltmemi sağlıyor. Eğer resmi önemli yazılar yazıyorsanız orayı deneyin, aslında kuralları hepimiz biliyoruz ancak uygulamıyoruz. Dile gereken hassasiyeti göstermiyoruz çoğu zaman.
Her şey düzelir zamanla, ben html ile uğraştığım dönem ilk yaptığım ile en son yaptığım arasında dağlar kadar fark vardı. Ufak tefek detaylar öğrendikçe daha da güzelleşiyor her şey. Üzerine düşmek önemli olan.
Her şey düzelir zamanla, ben html ile uğraştığım dönem ilk yaptığım ile en son yaptığım arasında dağlar kadar fark vardı. Ufak tefek detaylar öğrendikçe daha da güzelleşiyor her şey. Üzerine düşmek önemli olan.
- esatiz
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 399 kez
shampuan'ın dünkü yazıları:
https://ceryanlidevreler.blogspot.com/2 ... vresi.html
https://ceryanlidevreler.blogspot.com/2 ... ntrol.html
https://ceryanlidevreler.blogspot.com/2 ... ihazi.html
Bunları forumun elektronik kısmında paylaşmak daha iyi olur sanırım
https://ceryanlidevreler.blogspot.com/2 ... vresi.html
https://ceryanlidevreler.blogspot.com/2 ... ntrol.html
Bunları forumun elektronik kısmında paylaşmak daha iyi olur sanırım
- shampuan
- Petabyte4

Paylaşılır ama, sadece link atarak. Çünkü foruma direk resim ekleme olmadığından her yazı için hızlıresim linki oluşturup yapıştırmak uğraştırıcı oluyor. Hem orada oluştur, hem gel aynısını burada oluştur...
- shampuan
- Petabyte4

Blogger'ın bazı yönleri hiç hoşuma gitmedi. Örneğin metin düzenleyicisinde ciddi sıkıntı var. Buglar içeriyor. Metni yazarken araya sürükle-bırak yöntemi kullanıyorum. Bazen sapıtıyor, resmi almıyor. Az evvel bir resmi sürüklerken kırmızı çarpı sembolü belirdi "olmaz" gibisinden. Nedenini anlamadım. Yazının sonunda birkaç kez enter yaparak resim sürükleyecek boşluk oluşturmaya çalıştım. Blogger yaptığım değişikliği anında kaydediyor ve kayıt biter bitmez yaptığım enter boşlukları yok oluyor. Gittim resim ekle butonundan masaüstünden seç diyerek seçtim, oldu.
Yazı alanı çok dar. Yazı sonu ekranın en altında. Boşluk açmak için aşağı gidemiyorum, gereksiz yere enter yapsam olmuyor. Yapı olarak kullanışlı değil ve anormal durumlar mevcut böyle.
Neyse idare ediyorum, bakalım...
Yazı alanı çok dar. Yazı sonu ekranın en altında. Boşluk açmak için aşağı gidemiyorum, gereksiz yere enter yapsam olmuyor. Yapı olarak kullanışlı değil ve anormal durumlar mevcut böyle.
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Paragraf atlarken shift+enter yapar mısın enter yerine o paragraf arası boşluklar istediğin gibi olacak mı?
- shampuan
- Petabyte4

Teşekkür ederim bu gece onu bir deneyeyim. Hani aklıma ilerde reklam alırsam onları koymak için mi yapıyor diyeceğim ama...
Birçok sıkıntı var onları sırası gelince burada belirtirim. Tecrübelerimi de aktarırım.
Birçok sıkıntı var onları sırası gelince burada belirtirim. Tecrübelerimi de aktarırım.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19837 kez
Boşluk için birde aşağıdaki karakter setlerinden birini deneyebilirsin ;
<br> </br>
<p></p>
<br> </br>
<p></p>
Sayfada düzensizlikler oluyor.shampuan yazdı: 17 Oca 2021, 22:35 Sayfada düzensizlikler oluyor.
?
Tema ile alakalı bir durum , CCS3
satır arası mesafe
line-height:x;
Paragraf Arası Boşluk Kodu
padding-bottom: 1em;
gibi değerler değiştirilebilir.
?
Esasen imla konusunda
chrome varsayılan imla gösterici olarak altına kırmızı işaretleyici çizer.
direk kopyala yapıştır iki siteye de zarar verir.shampuan yazdı: 19 Oca 2021, 00:05 Paylaşılır ama, sadece link atarak. Çünkü foruma direk resim ekleme olmadığından her yazı için hızlıresim linki oluşturup yapıştırmak uğraştırıcı oluyor. Hem orada oluştur, hem gel aynısını burada oluştur...
resim sağtık > resim url(adresini) kopyala > [img /img] kodları arasında kullan.
Blogger'ın bazı yönleri hiç hoşuma gitmedi. Örneğin metin düzenleyicisinde ciddi sıkıntı var. Buglar içeriyor. Metni yazarken araya sürükle-bırak yöntemi kullanıyorum. Bazen sapıtıyor, resmi almıyor. Az evvel bir resmi sürüklerken kırmızı çarpı sembolü belirdi "olmaz" gibisinden. Nedenini anlamadım.shampuan yazdı: 19 Oca 2021, 01:48 Blogger'ın bazı yönleri hiç hoşuma gitmedi. Örneğin metin düzenleyicisinde ciddi sıkıntı var. Buglar içeriyor. Metni yazarken araya sürükle-bırak yöntemi kullanıyorum. Bazen sapıtıyor, resmi almıyor. Az evvel bir resmi sürüklerken kırmızı çarpı sembolü belirdi "olmaz" gibisinden. Nedenini anlamadım. Yazının sonunda birkaç kez enter yaparak resim sürükleyecek boşluk oluşturmaya çalıştım. Blogger yaptığım değişikliği anında kaydediyor ve kayıt biter bitmez yaptığım enter boşlukları yok oluyor. Gittim resim ekle butonundan masaüstünden seç diyerek seçtim, oldu.
Blogger panel lokal değildir. Yani buluttan çalışır . Dolayısıyla uploadı alması zaman alır. Sende hata var sanırsın.
wp gibi lokal çalıştırılıp yüklenebilir ama anlamsız böylesi daha iyi.
Bug içermeyen yada düzgün bir panele ben rastlamadım.
Yazının sonunda birkaç kez enter yaparak resim sürükleyecek boşluk oluşturmaya çalıştım.
uploadın düşük
Blogger yaptığım değişikliği anında kaydediyor
yayınlanmış yazıda anında kayıt etmez. yayınlanmamışta aynı worddeki gibi zaman kopma vs. durumlarından etkilenmesin diye oto kayıt var
api den değiştirebilirsin ama değmez.
ve kayıt biter bitmez yaptığım enter boşlukları yok oluyor.
CSS alakalı, kodlama bilmiyorsan olduğu gibi bırak
Gittim resim ekle butonundan masaüstünden seç diyerek seçtim, oldu.
upload hızı düşük bağlantılarda. Böylesi daha doğru bir ekleme
Hepsi çalışır artık tarayıcı uyumsuzluğu olmadığından fark etmezvelociraptor yazdı: 19 Oca 2021, 11:20 Boşluk için birde aşağıdaki karakter setlerinden birini deneyebilirsin ;
<br> </br>
<p></p>
https://www.w3schools.com/html/tryit.as ... html_intro