Yok hocam ekran kartı modeli problemli değil :) Onlarca forum gezdim derken her başlıktaki ekran kartı farklıydı ama problem aynıydı. Asus türkiye garantili bi ürün kendisi 2018 yılında bitmiş. Bir arkadaşımın iddaası kablo değişimi zira bende bende çalışmayan ekran kartı onun makinesinde çalıştı. Onun kabloları ile denicem son seçenek olarak. Çünkü denemediğim ne kaldı diye düşünmeye başladım. Daha sonrasında ise olmazsa satıcam artık ne yapalım :)shampuan yazdı: 14 Oca 2021, 04:53 "Onlarca forumda gezdim. Aynı hatayla ilgili bir sürü başlık gördüm ancak çözüm ortada yok."
Bu durumdan üstteki iletilerde de bahsetmiştiniz. O halde sorunlu bir model ekran kartından bahsediyoruz. Onca forumda sıkıntı çıkardıysa ikinci el olarak elden çıkarmaya çalışın. Bir de çin malı taklit ekran kartları oluyor. Her makinede çalışmıyor ya da bazı oyunları açmıyor bilginiz olsun. Sizinki ondan değildir zannetmem. Neticede olmuyorsa olmuyordur...
Ekran kartından görüntü alamıyorum? Acil
-
Tllo
- Bit

Re: Ekran kartından görüntü alamıyorum? Acil
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Kablo aklıma gelmemişti, dene bakalım. Ama aynı kablo diğer cihazda çalışıyor diyorsun
Ya da diğer kartı başka kabloyla kullanmışsındır ben kaçırmışımdır... 
-
Tllo
- Bit

Sizin dediklerinizden bios update aklımda kaldı, Biosum zaten en son sürümünde, 2014’de çıkan son güncelleme.shampuan yazdı: 14 Oca 2021, 06:38 Kablo aklıma gelmemişti, dene bakalım. Ama aynı kablo diğer cihazda çalışıyor diyorsunYa da diğer kartı başka kabloyla kullanmışsındır ben kaçırmışımdır...
![]()
Yinede güncelleme yapabilirmiyim ?
- shampuan
- Petabyte4

Aslında bios apdeyti ben demedim onu diğer arkadaşlar önermişti.
Denenebilir.
Ama çok sıkıntılı iştir. Başka sorunlara da neden olabiliyor nadiren.
Elimizde bir ekran kartı vardı. Bu ekran kartı bir sorun nedeniyle garantiye gitti. Bir oyundayken oyundan atıyordu sanırım emin değilim.
Firma tamam yaparız dedi. Telefon açtılar, ekran kartında bizim sistemde bir sorun gözükmüyor, yine de değer değiştirmiş bir iki parçayı değiştirdik, biosunu da güncelledik gönderiyoruz dediler. Tamam dedik, ekran kartı geldi.
Vakti zamanında o oyunu açan ama oyun esnasında hata verip oyundan atan ekran kartı o oyunu hiç açmaz oldu.
Yani aldığınız riske gerçekten değecekse yapın yapmayın demiyorum ama risklidir söyleyeyim.
Denenebilir.
Elimizde bir ekran kartı vardı. Bu ekran kartı bir sorun nedeniyle garantiye gitti. Bir oyundayken oyundan atıyordu sanırım emin değilim.
Firma tamam yaparız dedi. Telefon açtılar, ekran kartında bizim sistemde bir sorun gözükmüyor, yine de değer değiştirmiş bir iki parçayı değiştirdik, biosunu da güncelledik gönderiyoruz dediler. Tamam dedik, ekran kartı geldi.
Vakti zamanında o oyunu açan ama oyun esnasında hata verip oyundan atan ekran kartı o oyunu hiç açmaz oldu.
Yani aldığınız riske gerçekten değecekse yapın yapmayın demiyorum ama risklidir söyleyeyim.
-
Tllo
- Bit

Hocam benim karşılaştığım durum şaka gibi biraz, az evvel gtx 950ti taktım pcye direk ekran geldi, 950yi çıkardığım PC’ye de benim gtx 750 ti’yi taktım sorunsuz ikiside çalıştı :) Ama ne hikmetse benim pcde çalışmıyor ya şuraya çözüm diye ne zaman yazarım bilmiyorum :)shampuan yazdı: 14 Oca 2021, 19:35 Aslında bios apdeyti ben demedim onu diğer arkadaşlar önermişti.
Denenebilir.
- shampuan
- Petabyte4

Elden çıkarın. Tanıdık bir arkadaşınıza ve durumu da bildirerek uygun fiyattan verin. Sizin yapabileceğiniz birşey yok o kart için. Bizim buradan hiç yok.
-
Tllo
- Bit

İkinci el aldım zaten hocam. Satan arkadaş geri alabileceğini söyledi. Büyük ihtimalle tekrar ekran kartı aramaya başlıcam. Garibanın yüzü gülür mü be ?shampuan yazdı: 14 Oca 2021, 22:38 Elden çıkarın. Tanıdık bir arkadaşınıza ve durumu da bildirerek uygun fiyattan verin. Sizin yapabileceğiniz birşey yok o kart için. Bizim buradan hiç yok.
- shampuan
- Petabyte4

Gülmez hocam gülmez. Heleki ikinci elde yüzü güleni görmedim ben. Deneyimliyim merak etme 
-
Tllo
- Bit

Arkadaşa verdim kartı bana attığı mesaj “ sakın satma canavar gibi” yazmış. Sinirlerim bozuldu ya
-
Tllo
- Bit

Hocam sorun ve çözüm bulundu :) sattığım arkadaş elektronikçiymiş ve sorunun ekran kartının alt taraftafında soketin kenarındaki malzemenin lehiminin atmış olduğunu söyledi. Lehimi tazeledim ve çalıştı dedi :) konu kilitlenebilir
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19876 kez
Geri bildirim için teşekkürler , malesef Donanım arızalarında uzaktan yardım belirli bir yerde tıkanır mesela ; ekran kartının alt taraftafında soketin kenarındaki malzemenin lehiminin atmış olduğunu tahmin etmek neredeyse imkansız , Güle güle kullanın