Merhabalar arkadaşlar
Windows Başlatılıyor yazısı veya Win8 ve 10'da Windows Logosu görünene kadar olan sürede CTRL + ALT + DEL yaparak sistemi yeniden başlatabileceğimizi biliyoruz. (Restart) İşletim Sistemi ilk "boot" edene kadar demek oluyor bu. BIOS'tayken de işe yarıyor.
Peki,
Bunun tam tersini yapabilir miyiz?
"Shutdown"dan bahsediyorum. İşletim Sistemi gelene kadar veya BIOSta pcyi tamamen kapatacak bir klavye kısayolumuz var mı? Hiçbir yerde bulamadım böyle bir kısayol veya yöntem.
Öyleyse ikinci sorum: İşletim Sistemleri bilgisayarı nasıl kapatır? Örneğin Windows'ta CMD ye shutdown /p yazdığımızda bilgisayar kapanıyor ama nasıl? Bunu bulabilir miyiz?
BIOStayken sistemi kapatmak
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Re: BIOStayken sistemi kapatmak
Birinci soruya yanıtım, zannetmiyorum.
İkinci soruyu bilmiyorum.
Ek bir bilgi, gerçekten bilmeyen çok kişi var, Eğer power düğmesinin yapacağı işlemi BİLGİSAYARI KAPAT olarak atarsanız, bastığınızda bilgisayarı SAĞLIKLI KAPATIR. Yani başlattan kapat demişçesine açık programları kapatıp sağlıklı kapatır. Bunu bilmeyip gücü aniden keser zanneden kullanıcılar da var...
Sana neden lazım oldu böyle bir özellik? Merak ettim.
İkinci soruyu bilmiyorum.
Ek bir bilgi, gerçekten bilmeyen çok kişi var, Eğer power düğmesinin yapacağı işlemi BİLGİSAYARI KAPAT olarak atarsanız, bastığınızda bilgisayarı SAĞLIKLI KAPATIR. Yani başlattan kapat demişçesine açık programları kapatıp sağlıklı kapatır. Bunu bilmeyip gücü aniden keser zanneden kullanıcılar da var...
Sana neden lazım oldu böyle bir özellik? Merak ettim.
- esatiz
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 399 kez
Haklısınız, Gelişmiş güç ayarlarından değiştirilebiliyor o ayar.shampuan yazdı: 12 Oca 2021, 16:40 Ek bir bilgi, gerçekten bilmeyen çok kişi var, Eğer power düğmesinin yapacağı işlemi BİLGİSAYARI KAPAT olarak atarsanız, bastığınızda bilgisayarı SAĞLIKLI KAPATIR. Yani başlattan kapat demişçesine açık programları kapatıp sağlıklı kapatır. Bunu bilmeyip gücü aniden keser zanneden kullanıcılar da var...
Aklıma geldi bazen BIOS'u inceliyorum ayarları test ediyorum. Oradan Windows'a dönmek uzun sürebiliyor. Araştırırken de gördüm mantıklı geldi, yeni pc toplayan biri olsa mesela depolama yeri almamıştır ama BIOSa bakmak isteyebilir.Sana neden lazım oldu böyle bir özellik? Merak ettim.
Halen merak ediyorum bunun bir çözümü olup olmadığını.
@velociraptor hocam siz ne dersiniz?
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19956 kez
İlk sorun için ; böyle birşey varsa bile duymadım, ikinci sorunda tam olarak bilmek istediğin nedir ? Neticede windows kapalı kaynak kodlu bir işletim sistemi.
- esatiz
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 399 kez
ilk sorunun cevabı yok o zaman :evil:velociraptor yazdı: 12 Oca 2021, 19:15 İlk sorun için ; böyle birşey varsa bile duymadım, ikinci sorunda tam olarak bilmek istediğin nedir ? Neticede windows kapalı kaynak kodlu bir işletim sistemi.
Tamam kapalı kaynak kodlu dediniz anladım
En son esatiz tarafından 12 Oca 2021, 20:09 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Şimdi,
Önce tüm açık programlar "kill" edilir ve anakarta gücü kapat sinyali gönderilir dicem ama,
o kadar registry karıştıran adama küfür gibi gelir
Önce tüm açık programlar "kill" edilir ve anakarta gücü kapat sinyali gönderilir dicem ama,
o kadar registry karıştıran adama küfür gibi gelir