Telefonumuzdaki Uygulamaları Yazıyoruz

Cep telefonlarıyla ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Telefonumuzdaki Uygulamaları Yazıyoruz

Mesaj gönderen shampuan »

Kullandığımız yazılımları yazalım demek biraz tuhafınıza gidebilir, zira bir anlamda o da "özel hayata" giriyor. Rahatsız olacaksanız, hepsini değil de, telefonunuzda severek kullandığınız yazılımları ve neden tercih ettiğinizi, ayrıca ne işe yaradığını yazabilirsiniz. Bir sıkıntı olduğunda işi çözmek için fellik fellik apk arayacağımıza aklımızda kalabilir ya da buradan bakıp kullanabiliriz.

Google Play Store'u bir ihtiyaç vesilesiyle ne zaman ziyaret etsem çok kararsız kalıyorum. Çok fazla çöp yazılım var herşeyden önce. Ayrıca yorumlar da insanı sinir ediyor. Zaten çalışan bir yazılım için, o yazılımın ne için kullanıldığını bilmeyen, doğru test edemeyecek kadar zeka sıkıntılı insanların olumsuz yorumları çok fazla. Geliştiriciler de ciddi zannederek bu yorumları önemseyip yanıt yazıyorlar. :evil: Bu tür yorumlara baka baka, başka bir programa baktığımda (hiç bilmediğim bir program için araştırma yapıyorum) yapılan olumlu ya da olumsuz yorumların da bu zeka sıkıntılı (özür dilerim) kişilerce mi yazıldığını, yoksa gerçekten bilinçli kullanıcılarca mı yazıldığını anlayamıyorsun.

En sinir bozucu durum da, on yorum varsa beşinin olumlu, diğer beşinin olumsuz yorum yazıldığı uygulamalar. Şimdi bu uygulama düzgün mü değil mi? :evil:

Bu nedenle uygulamayı bizzat kullanıp deneyim sahibi olan "bilinçli" ve "bilişimden anlayan" kişilerin yorum ve tavsiyelerine ihtiyaç duyuyoruz.

Bu başlığı açmamın nedeni de bu. Elinizdekileri olsun, daha evvel kullanıp, sonradan gerek görmediğiniz için kaldırdığınız yazılımları olsun burada paylaşırsanız, sadece bana değil, hepimize fayda sağlamış olursunuz. Şimdiden teşekkür ederim.

Bu konunu bir benzeri şurada açılmıştı:
viewtopic.php?f=124&t=206651&p=464986&h ... id#p464986

Buradaki başlık nasılsa karışmış, bu yüzden yukarıdaki linke ulaşmam zor oldu:
viewtopic.php?f=73&t=206661&p=465020&hi ... id#p465020
Tarkan Abi'ye bildirmek için ekledim.

Başlıyorum...

VLC player, telefonumda orjinalde yoktu ve fabrikadan gelen oynatıcıdan memnun değildim. Bu nedenle tercih ettim. Hala bazı hataları var ama idare ediyorum. Link atmıyorum, zaten ulaşmanız kolay. Bu oynatıcının yapımcılarının yaptığınız herşeyi istihbarat kuruluşlarına vermek üzere topladığı yönünde bazı dedikodular var, önceden söyleyeyim. Beğenmiyorsanız hangisini seviyorsanız onu kullanın. Ben, gerektiğinde video hızlandırma (youtube'daki gibi) ayarı olduğu için tercih ediyorum. Lakin sıkıntıları var. Mesela parmağınızı ekranda sağa-sola sürüklerken, sürükleme oranına göre videoyu ileri-geri alabiliyorsunuz. Bazen sapıtıyor, bir önceki sürüklenen yeri hatırlayıp oraya zıplıyor. Güncellememe rağmen çözemediklerini gördüm.

ES Dosya Yöneticisi, maalesef artık Google play'da bulunmuyor. Taklitleri var ve geliştiricisi ortalarda yok. Kaynak sitesi aşağıda ve bendeki sürüm 4.0.2.1
http://estrongs.com/
Güvenli olup olmadığına dair en ufak bir fikrim yok. Geliştiricisi kendi kararıyla mı ayrıldı yoksa güvensiz olduklarından mı playstore'dan atıldılar, bilmiyorum.

Yedeği elimde var, isteyen olursa paylaşabilirim. Ben memnunum, bilemiyorum. Herkesi tercihi farklı. SONY telefonum, bir dosya yöneticisi bile eklemeyi layık görmemiş, ücretli ve kısıtlı bir dosya yöneticisi (adını unuttum, kaldırmışım) eklemişti, o yüzden kurmuştum.

Recorder isimli bir ses kayıt yazılımım var. Uygulama'nın "hakkında" bölümünü bulamadım. Minimal, güzel bir arayüzü var. Çalıştırınca nostaljik kaset görünümü geliyor, kayıt tuşuna basarsam kaset dönüyor.

Bir telefonunuz varsa, ne zaman ses kaydetmek isteyeceğinizi bilemezsiniz. Telefonumun üreticisi maalesef orjinalinde eklememişti, o yüzden kurdum. Hakkında bilgisi olmayınca link veremiyorum ama hemen hepsi aynı işi yapıyor; yeter ki mp3 vb sorunsuz açabileceğiniz formatlarda kayıt özelliği olup olmadığına dikkat edin. Bir de, bahsettiğim yazılım, konuşma kaydedicisi değil, ortamdaki sesleri kaydediyor. Ama aklıma geldiği iyi oldu, ona da ihtiyacım var, "ben 'bunu' kullanıyorum, güzel ve sorunsuz" diyen varsa teşekkür ederim şimdiden.

WPS Office. PDF ve ofis dosyalarını açmama yarıyor. Tarayıcıdan bir pdf indirdiğim zaman direk bununla açıyor. Program güzel, denemeye değer. Neresini tavsiye edeyim bilmiyorum. Güzel işte yani, kullanıyorum ve bir sıkıntısı yok...

Link atmıyorum, sadece "WPS Office" yazmanız yeterli. Light versiyonu da var. Ben normal sürümünü kullanıyorum. Sürüm no 9.1.

Color Note. Harika bir yazılım. Not yaz, kaydet, istediğin zaman sil. Sorunsuz çalışır, hata vermez, gayet hızlı ve kullanışlı. Yalnız uyarıyorum, programın kendi çöp kutusu var. Özel notlarınıza dikkat edin. Sildiğim bir sürü notun sonradan, silinmeyip çöpte beklediğini görmüştüm.

Elimdeki sürüm 3.9.82.
Benzerleri var o yüzden karıştırmamanız için link atıyorum:
https://play.google.com/store/apps/deta ... note&hl=tr

iShredder, bir güvenli silme yazılımıdır. Bu yazılımın ne işe yaradığını yazmak uzun sürer. Telefonunuzda önceden silinmiş şeyleri, başkaları "veri kurtarma yazılımlarıyla kurtaramasın diye" siler. Yani hafızanın kullanılmayan boş alanını üzerine yazma yaparak yok eder. Daha fazla detayı da var ve özellikler, ücretli sürüme geçerseniz artıp programı daha da kullanışlı yapıyor. Ücretsiz sürümü istediğiniz kadar kullanabiliyorsunuz, yalnız güvenli silme işini ağırdan alıyor.

Elimdeki sürüm 6.1.6. Bulamamanıza imkan yok, link atmıyorum.

Brave, sadece "özel takıldığım zaman" kullandığım, güvenli olduğu iddia edilen bir tarayıcı. Chrome tabanlı. Konunun detayları hakkında araştırma yapmama rağmen şu anda pek önemsemediğimden unuttum gitti ve yazamıyorum :-D . Kendince bir ödül sistemi var ve onu da zerre kadar önemsemiyorum. VPN ile beraber iyi gidiyor, tek önemsediğim bu :-D

Benzeri olmadığından link atmama gerek yok, "Brave Browser" yazdınız mı karşınıza çıkar. Beta sürümleri tavsiye etmem; geliştirici değilseniz.

DuckDuckGo, sık sık kendiliğinden kapanan, donan, sinir bozucu birkaç böyle özelliği olan; ama sizi takip etmeyen, çerez tutmayan bir tarayıcıdır. Ne olduğunu/amacını bilmeyen yığınla sıkıntılı, "profil bilgilerinin kaydedilmediğini, bu nedenle uygulamanın kötü olduğunu" yazarak dünya zeka seviyesi rekoruna imza atmış bulunmaktadırlar. Alternatif olarak ve genellikle bunu kullanıyorum. Ne kadar sinir ederse etsin, her adımımın takip edilmesi sinirimi bozuyor. Link atmıyorum, benzeri, çakması yok.

Chrome, demirbaş zaten uzun yazmama gerek yok. Android-Google ile tam uyumlu olduğundan bulundurma zorunluluğu duyuyorum.

Çizim adlı bir yazılım. Hakkında bölümünde aynen şu yazılı: "Bu sony imzalı resmi Çizim uygulamasıdır. Google Play mağazalarndan güncellemeleri alabilir ve uygulamayı değerlendirebilirsiniz." Herhalde sony'nin faydalı sayılı programlarından birisi. Gerçekten işime yarıyor. Acil bir şey çizmem gerekiyor, hemen açıp çiziyorum. Telefonunuzda mutlaka böyle paint benzeri bir program bulundurun. İcabında kalem kullanıyorsanız iki dakikada işinizi yapar kaydedersiniz. Mağazada maalesef yok.

Disk Digger. Adını çok duymuş olabilirsiniz, disk digger yazılımının ücretsiz versiyonunu bulunduruyorum, kurma amacım, güvenli silme programlarının düzgün çalışıp çalışmadığını test etmekti. Bana sorarsanız ücretsiz versiyonundan köy de olmaz kasaba da, ilaçlı kullanabiliyorsanız deneyin derim. Daha iyisini önerebilirseniz, teşekkür ederim. Ücretsiz ve iyi bir veri kurtarma yazılımına ihtiyacım var. Benzeri olmadığı için link atmıyorum.

Fotoğraf Boyutlandırma. Sürüm 1.0.124. Bir hevesle program hakkında bir iki şey karalayacaktım, "hakkında" bilgisini yazmamışlar. Siz siz olun, adam gibi adamların yaptığı yazılımları indirin. Nasıl bir "yazılımcı" yaptığı programa ve kolay erişilebilir şekilde hakkında bilgisi yazmaz ki? Demek ki bir yazılımı iyi yapan bir faktörün de, deli gibi bizi mağazada beğenin yazılarının değil, hakkında bilgisinin adam gibi verilmiş olmasıymış bunu da gördük. Yukarıdaki Çizim adlı uygulama örnek... Sen koskoca sony'sin. Bu mudur? Telefonunuzda iyi bir foto boyutlandırma programı bulundurmanızı öneriyorum. Kalite ve ücretsiz yazılım varsa yazın lütfen.
https://apkfun.com/Photo-amp-Picture-Resizer.html

Download Twitter. Sürüm 1.0.31. Twitter'dan bir ara video indirmem gerekiyordu, o yüzden kurmuştum. Şu kapanan güzelim site alkışlarlayaşıyorum tarzında komik videolar çok dolaşıyordu. Ama indirmek ne mümkün?

Program ücretsizdir ancak reklamlar rahatsız edebilir. Uygulama için reklamlar linki tam yapıştırdığınız zamanlarda denk geliyor bende. İşte program bu:

https://play.google.com/store/apps/deta ... etit&hl=tr

Şayet daha iyisi varsa lütfen önerin.

SDelete. Sürüm 6.0. Vb2labs tarafından geliştirilmiş. Basit bir dosya yöneticisi gibi çalışır. Silinecek dosyaları seçmenizi sağlar. Güvenli silme metodunu da siz belirlersiniz. Tüm metodlar ücretizdir. (iShredder'da ücretli metodlar da var.).

https://play.google.com/store/apps/deta ... lete&hl=tr

Shreddit. SDelete ve iShredder'a alternatif olarak kurdum. Maksadım test etmekti. Şunu söyleyeyim, Bu üç yazılım; iShredder, SDelete ve Shreddit, gerçekten işlerini harika yapıyor. Yorumlara bakmayın, bilişim konusunda cahil kullanıcılar genellikle. Thumbnaillerini temizlemiyor, güvenli sildiğim şey yine çıkıyor diyor.

https://play.google.com/store/apps/deta ... t.v1&hl=tr

Thunder VPN. Elzem bir yazılım. :-D Reklamlıdır. Bazen reklamlar rahatsız edici olabilir. Programı açtığınız anda çıkmaları o kadar sorun değildir; yüksek sesli video şeklinde açılan, saniyesi dolmadığı için kapatamadığınız reklamlar sinir bozucu. Bir de internetinizi sömürmeleri daha çok sinir bozucu. Ama hiçbir şey ücretsiz değildir unutmayın. Programdan memnunum, beni amacıma ulaştırıyor. Sızdırıp sızdırmadığını bilmiyorum. Brave Browser ile beraber kullanıyorum. Olumsuz bir yönü var; işim bitip üstteki görev çubuğundan kapattığım zaman simgesi gitmiyor. Yani kapanmadı görünüyor. Ben de uygulamayı açıp, tekrar kapatmak istiyorum ama interneti açınız diyor. İnternet kapalı. Tekrar aç, tekrar kapat ooohoooooo. Daha iyisi varsa önerin, ben bunu kullanıyorum.

https://play.google.com/store/apps/deta ... .vpn&hl=tr

Metin Düzenleyici(simple text editor) 1.9.4. Özellikle txt dosyalarını açacak adam akıllı bir program yoktu. WPS ile bu iş biraz sıkıntılı. Bir dosya yazıp txt olarak kaydetmek, basitçe açıp kapatmak tek istediğim. Bu program store'da tavsiye edilen tek yazılım. Başka yok ona göre:

https://play.google.com/store/apps/deta ... tpad&hl=tr

Başka kalmadı.

Siz de böyle uzun uzun yazmak zorunda değilsiniz. Vakit buldukça tek tük ekleyebilirsiniz. "Onun daha iyisi var hajı :-) " gibisinden önerilerde bulunabilirsiniz.

Tabii ki telefonumun üzerinde gelen yazılımları saymadım, bunu belirtmem gerekiyor muydu bilmiyorum. Ama biz mağaza yazılımından konuşuyoruz. Neyse, umarım faydalı bir başlık haline getiririz...

İyi çalışmalar dilerim.
En son shampuan tarafından 13 Haz 2021, 12:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Re: Telefonumuzdaki Uygulamaları Yazıyoruz

Mesaj gönderen esatiz »

Uygulamalar için teşekkürler

Android telefon kullanırken şu uygulama yüklüydü bende : Total Commander
PC'mde halen kullanmaktayım müthiş bir dosya yöneticisidir. Google Play'de reklam içeriyor diyor anlamadım. Reklam yoktu hiç. Eski bir apk varsa paylaşırım. Bu uygulamayla telefonunuzda kurulu uygulamaları görüntüleyip kopyala derseniz apk şeklinde kopyalıyordu istediğiniz yere mesela.

https://play.google.com/store/apps/deta ... l=tr&gl=US
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Teşekkürler. Total Commander yıllardır bilinen ve kullananlar tarafından çok övülen bir dosya yöneticisiydi. Ben bundan indirdiğimi hatırlıyorum, arşivimde olacaktı. Yapısının fazla karmaşık olması çok sıkıntı değil çünkü çok fazla özellik barındırıyor. Telefon versiyonun olduğunu bilmiyordum.
Kullanıcı avatarı
trasmus
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen trasmus »

x-plore
jetaudio
HiPER Scientific Calculator
Here wego
Dukto
HGM küre
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

@trasmus çok teşekkürler. Hepsi de kalite yazılımlar. Yorumları dikkate almadım, malum.

x-plore dosya yöneticisinin aynı adda benzerleri var. Hangisi? En soldaki siyahlı olan mı?
https://play.google.com/store/search?q=x-plore&hl=tr

Siyahlı olana baktım çok beğendim.
mahferer
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 4 kez

Mesaj gönderen mahferer »

Office Lens
Opera beta
Ses kontrolü (netroken tarafından yapılmış olan)
Google Çeviri
Google Earth
Sky Map (Sky Map Devs)
Here Wego
AppSales
EQInfo
Fing
IDM Plus (ilaçlı)
Mega
NewPipe (harici kaynaktan)
MS Office
Smart Tools (ilaçlı)
Tenta Browser (hızlı vpn)
Truecaller (ilaçlı)
Ventusky (ilaçlı)
Flightradar (ilaçlı)
Kullanıcı avatarı
trasmus
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen trasmus »

shampuan yazdı: 10 Oca 2021, 18:54 @trasmus çok teşekkürler. Hepsi de kalite yazılımlar. Yorumları dikkate almadım, malum.

x-plore dosya yöneticisinin aynı adda benzerleri var. Hangisi? En soldaki siyahlı olan mı?

Lonelycatgames'in uygulamalarını symbian zamanından beri kullanıyorum: https://play.google.com/store/apps/deta ... mes.Xplore
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

trasmus yazdı: 11 Oca 2021, 03:23
shampuan yazdı: 10 Oca 2021, 18:54 @trasmus çok teşekkürler. Hepsi de kalite yazılımlar. Yorumları dikkate almadım, malum.

Lonelycatgames'in uygulamalarını symbian zamanından beri kullanıyorum: https://play.google.com/store/apps/deta ... mes.Xplore
Abi cidden çok güzel. Hani bir sürü dosya yöneticisine baktım bu güne kadar hiçbirisi tasarım olarak hoşuma gitmemesine rağmen mecburen kullanıyorum ama bu, görsel olararak çok hoşuma gitti. Yani telefonun ekranına yakışan çok güzel bir arayüzü var en başta. Ama ücretsiz olsa keşke. :( Her kaliteli şeyin bir bedeli var. Total commander ile yan yana koysalar bunu tercih ederdim.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

Ben dosya yöneticisi olarak ES dosya yöneticisinin 4.1.3.1 sürümünü kullanıyorum.
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

Bir iki uygulamayla birlikte eski birkaç oyunu paylaşayım Android 4te çalışıyorlardı.

Link: https://yadi.sk/d/jdK39UI7Bj9aKA
Şifre : sordum