upload zayıf sanırım.Ne yapabilirim?Telefon hattını direk modeme bağladım.Youtube vs rahat çalışıyor.Ancak google drive bir şey yükle dediğimde yavaşlama oluyor.Youtube da donma sorunları yaşıyorum.
Ne yapabilirim?
türktelekom interneti kullanıyorum.
https://ttnet.speedtestcustom.com/resul ... 0c3d49f2f6
https://ttnet.speedtestcustom.com/resul ... a3d17ee637
20 mgb hız türktelekomla yaptığım anlaşma...
teşekkürler
Google drive da bir şey yüklerken internet yavaşlıyor
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Re: Google drive da bir şey yüklerken internet yavaşlıyor
Karşılaştığınız durum çok normal.
Upload hızınız düşük.
Ama zaten hemen herkeste düşük.
Yüksek dahi olsaydı, video datası vb. indirilirken aynı anda uploading yapamazsınız. Yapmaya kalktığınızda bahsettiğiniz sorunların ortaya çıkması normal.
Youtube'u bırakıp uploadın bitmesini bekleyin, ya da tam tersi.
Upload hızınız düşük.
Ama zaten hemen herkeste düşük.
Yüksek dahi olsaydı, video datası vb. indirilirken aynı anda uploading yapamazsınız. Yapmaya kalktığınızda bahsettiğiniz sorunların ortaya çıkması normal.
Youtube'u bırakıp uploadın bitmesini bekleyin, ya da tam tersi.
- loveme
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 1 kez
- İletişim:
Kablo bağlantılarında sıkıntı olabilir mi?çözüm olur mu?
teşekkürler
teşekkürler
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
google drive a upload yaparken
youtube tan video izlerken başka faaliyet yapma sadece onlar ile uğraş
yinede sorun yaşıyacaksın, internet yoğun kullanılıyor herkes evinde olduğu için
ve bize makul görülen internet hızları pek iyi değil. idare ediyoruz her konuda olduğu gibi
birde otomatik update olayların açıksa internet limitinin bir kısmı o iş için kullanılır ve internetin daha yavaş olur.
youtube tan video izlerken başka faaliyet yapma sadece onlar ile uğraş
yinede sorun yaşıyacaksın, internet yoğun kullanılıyor herkes evinde olduğu için
ve bize makul görülen internet hızları pek iyi değil. idare ediyoruz her konuda olduğu gibi
birde otomatik update olayların açıksa internet limitinin bir kısmı o iş için kullanılır ve internetin daha yavaş olur.
- loveme
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 1 kez
- İletişim:
Herkes kullanıyor ondan sanırım.Alternatif bulamadım
teşekkürler
teşekkürler
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Bir veriyi indirirken (video izlemek de veri indirmektir), indirdiğiniz veriler "paket datalar" halinde gelir. Bu paket dataların bayt bakımından boyutları, band genişliğinizi belli bir yüzdede meşgul eder. Örneğin videolar, geniş band meşgul eden veri yığınlarıdır. Paket datalar haline sisteminize inerken, internetinizin önemli bir kısmını "kasarlar" anlaşılır deyimle.
Bunu bir otoyoldaki arabaların çok mu, az mı olduğuna benzetiyoruz.
Upload işlemi, ister düşük hızda olsun, ister yüksek hızda olsun; ister interneti başka kullananlar olsun ister olmasın, indirme işlemini sekteye uğratan bir işlemdir. Otoyolda belli bir düzen ve yoğunlukta giden arabalar varken, bu yola ters yönden bir araba girdiğini düşünün. Her şey felç olur. Ağır aksak gider.
Upload, gelmekte olan paket dataların bir kısmını sıklıkla durdurup, giden paket dataları düzenleyip gönderen bir işlemdir. Bu, doğal olarak indirme işlemini aksatacaktır. İster 0,01kB per Saniye olsun, ister 100GB fiber ile 100MB per saniye upload hakkınız olsun. Farketmez. Elbette fiberli son örnekte takılma ve aksamaları az yaşadığınız için size az yansır, farkedemeyebilirsiniz. Ama sonuçta band genişliğinizi boğuyor.
Eldeki internetle birini yapacaksınız, ya da diğerini. Değilse aksama yaşamanız kaçınılmaz.
Örnek bir gerçek olay.
Coronadan evvel komşumuzun internet kafe'si benim mekanım olmuştu. Oldukça iyi indirme ve "kaldırma" değerlerimiz vardı ve test sonuçları tutarlıydı. Yanlış hatırlamıyorsam 8Mbit/s yükleme hızımız vardı. Vardı ama... Ben ne zaman 1-2MB bir zip dosyasını Google Drive'a yüklemeye kalksam, diğer masalarda oyun oynayan gençler "aaaa nooldu yaaa?" "Aaabi LAG var!" "Aabi LAG var!" diye bağırmaya başlardı. Kafeci de dönüp bana bakardı. Biliyor ne yaptığımı
Anlattığınız durum çok tanıdık ve hemen hepimizin başına geliyor.
Bunu bir otoyoldaki arabaların çok mu, az mı olduğuna benzetiyoruz.
Upload işlemi, ister düşük hızda olsun, ister yüksek hızda olsun; ister interneti başka kullananlar olsun ister olmasın, indirme işlemini sekteye uğratan bir işlemdir. Otoyolda belli bir düzen ve yoğunlukta giden arabalar varken, bu yola ters yönden bir araba girdiğini düşünün. Her şey felç olur. Ağır aksak gider.
Upload, gelmekte olan paket dataların bir kısmını sıklıkla durdurup, giden paket dataları düzenleyip gönderen bir işlemdir. Bu, doğal olarak indirme işlemini aksatacaktır. İster 0,01kB per Saniye olsun, ister 100GB fiber ile 100MB per saniye upload hakkınız olsun. Farketmez. Elbette fiberli son örnekte takılma ve aksamaları az yaşadığınız için size az yansır, farkedemeyebilirsiniz. Ama sonuçta band genişliğinizi boğuyor.
Eldeki internetle birini yapacaksınız, ya da diğerini. Değilse aksama yaşamanız kaçınılmaz.
Örnek bir gerçek olay.
Coronadan evvel komşumuzun internet kafe'si benim mekanım olmuştu. Oldukça iyi indirme ve "kaldırma" değerlerimiz vardı ve test sonuçları tutarlıydı. Yanlış hatırlamıyorsam 8Mbit/s yükleme hızımız vardı. Vardı ama... Ben ne zaman 1-2MB bir zip dosyasını Google Drive'a yüklemeye kalksam, diğer masalarda oyun oynayan gençler "aaaa nooldu yaaa?" "Aaabi LAG var!" "Aabi LAG var!" diye bağırmaya başlardı. Kafeci de dönüp bana bakardı. Biliyor ne yaptığımı
Anlattığınız durum çok tanıdık ve hemen hepimizin başına geliyor.
-
mahferer
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 4 kez
cFosSpeed bu durumu biraz düzeltir, deneyin..