RETRO OYUNLAR - ATARI 2600
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Re: RETRO OYUNLAR - ATARI 2600
Merhabalar.
-Evet java kurman gerekiyor.-
Benim bilgisayar bu sabah itibariyle rahmetli oldu. Kırık dökük, klavyesi sıkıntılı bir linux laptoptan yazıyorum. Önce kendi kendine res atma sonrasında uyku saati gelince uyku moduna geçeceği yerde direk kapanan AMD li bilgisayar, artık açılmıyor. Elektronik ile meşgul olduğumdan güç kaynağı üzerinde yaptığım ölçümlerde bir sıkıntı göremedim. Anakart tetik almıyor. Öyle zannediyorum ki ya bir güç mosfeti yandı, ya da çipset gitti. Dolayısıyla bu aralar pek iletişimde olamayabilirim.
Ulan tam da zevkli bir konu açıldıydı yaaa...
Neyse. Sorunu ne zaman ve nasıl çözeceğim bilemiyorum. Anakart tamir edecek yer yok. Ayrıca yenisini de alamayacağım. Bir süre bu çürük laptopla devam edeceğim kulağu duymasın. Test konularına daha sonra bakarım artık.
İyi çalışmalar.
-Evet java kurman gerekiyor.-
Benim bilgisayar bu sabah itibariyle rahmetli oldu. Kırık dökük, klavyesi sıkıntılı bir linux laptoptan yazıyorum. Önce kendi kendine res atma sonrasında uyku saati gelince uyku moduna geçeceği yerde direk kapanan AMD li bilgisayar, artık açılmıyor. Elektronik ile meşgul olduğumdan güç kaynağı üzerinde yaptığım ölçümlerde bir sıkıntı göremedim. Anakart tetik almıyor. Öyle zannediyorum ki ya bir güç mosfeti yandı, ya da çipset gitti. Dolayısıyla bu aralar pek iletişimde olamayabilirim.
Ulan tam da zevkli bir konu açıldıydı yaaa...
Neyse. Sorunu ne zaman ve nasıl çözeceğim bilemiyorum. Anakart tamir edecek yer yok. Ayrıca yenisini de alamayacağım. Bir süre bu çürük laptopla devam edeceğim kulağu duymasın. Test konularına daha sonra bakarım artık.
İyi çalışmalar.
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Geçmiş olsun diyelim o zaman, en kısa sürede bekliyoruz. Konular burada, yenilerini de açıcaz :)
Donanımsal sorunlar büyük sıkıntı...
Donanımsal sorunlar büyük sıkıntı...
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19834 kez
- shampuan
- Petabyte4

Teşekkür ederim arkadaşlar. İşm gerçekten çok zor. Az evvel anakart fiyatlarına baktım. Öncelikle bilgisayarımı toplarken bilgi sahibi değildim ve bir internet kafeciye toplatmıştım. Ayrıca o yıllarda AMD teknolojisi kötü bir dönemden geçiyordu. Gerek işlemci performansı gerekse anakartların hatalı olması nedeniyle sıkıntılı dönemlerden geçiyorduk. Bu nedenle piyasada uygun anakart bulamıyorum. Aradığım anakart (anakartın bozuk olduğunu varsayarak) AM3+ DDR3 uyumlu olmak zorunda. Ayrıca USB3 çıkışlı olması şart. İşte bu model anakartlar, yani AMD FX6300 ve kardeşlerinin üretildiği yıllardaki anakartlar hep çipseti nedeniyle çok sıkıntılı idi. Aşırı ısınma sorunu bunlardan sadece biriydi. Ben yıllarca iyi kötü idare edebildim. Ama sonunda cartayı çekti sanırım. Fiyatlara baktığım zaman mini ATX tipte olanlar benim işimi görür zannımca. İhtiyacımı tam karşılayacak modeller ise 1600TL'den 4000kusur TLye kadar gidiyor. Mini tip alırsam çok daha aşağı düşebiliyorum.
Neyse. Şu anda Lubuntu kurulu bir laptoptayım. Ney sorun değil ki?!..
-GÜç soketi bozulunca bulabildiğim bir soketi kabloyu keserek bağladım. İdare ediyor. Ancak kendi soketi olmadığından içerden zaman zaman kısadevre yapabiliyor. Bu ise çok tehlikeli bir durum ve bilgisayarı kullanırken masaya iyi yerleştirmemişsem, düzeltmek için oynatamıyorum.
-Bilgisayarı başlatamıyorum. Klavyenin hemen altından power tuşu, wifi gibi düğmelere giden bir flex kablo var. Bir sokete takılı. Bu soket gevşemiş. Dolayısıyla kabloyu tutmadığından temassızlık yapıyor. Bilgisayarı açmak için power tuşuna basarken aynı anda "I,O,P" tuşlarının oraya elime hafifçe bastırmam gerekiyor. Çok bastırırsam olmuyor. Az basarsam olmuyor... Çıkarıp bant vb ile tamir ediyorum ama anca bir hafta dayanıyor.
-Klavyesi orjinal değil. Orjinal klavyenin A harfi son zamanlarda kendi kendine çıkmaya başladı. En son takılmamaya başlayınca uğaşırken "yalama" oldu ve iyice bozdum. Sonraları "İ"tuşu da bozulunca yeni klavye siparişettim. Bu klavye bir ay sonra asıl yüzünü gösterdi. Şu anda A, İ, Backspace tuşları içeri gömük. Basık kalmamaları için altlarına bir kağıdı titiz şekilde katlayıp koydum. Yine gömük ama en azından kendi kendine harfe basmıyorlar. Şu halde bu gömük tuşlarla nasıl bir işkence çektiğimi sizlere anlatamam.
Bunları size muhabbetine yazıyorum. sıkılırsanız okumayın. Şanssızlıklarım bu kadar değil. Elim tamir işlerine yatkın olduğundan geliyor bunlar hep başıma. Övündüğümden söylemiyorum. Evde bana ait olan "sorunsuz" alet sayısı yok diyebilirim. Mesela telefonumun mikrofonu bozuk ses gitmiyor. Ben de kulaklık takarak konuşuyorum. Başkası olsa çoktan yenisini almıştı. Bilgisayarlar için de aynı şeyi söyleyebilirim. Başkası olsa bu kadar sabır göstermez, cinnet geçirip çöpe atmıştı. Ama ben söküp bir iki lehim yapıp çürük çarık devam ediyorum. Aslında hata yapıyorum. Çünkü kendi başıma bela almış oluyorum. Bir yeri tamir ettiğimde o ürünü sıfırlamış olmuyorum. Bir başka parça da zaten ömrünün sonuna yaklaştığı için bana devamlı tamir işi çıkmış oluyor ve herşey yeniden başlıyor... Cidden depresyondayım arkadaşlar. Artık teknolojiye yatırım yapmak istemiyorum. Çünkü zamanında paramı bilgisayar ve elektroniğe çok harcadım ve şimdi hatırladıkça içim çız ediyor. Artık yeter. Cimri olduğumu da düşünmeyin, orta karar bir insanım. Mantıklı ve makul olmaya çalıştığım için devamlı lüks ürünler almaktan nefret ediyorum. Bu nedenle oluyor işte bunlar; zamanında AMD'li değil de İNTEL'li makine toplasaydım, ne güç çiplerinde ne de USBlerde sorun olmayacaktı. Bu bahsettiğim bozulan bilgisayar var ya? TElefonun şarjı yüzde 70 deyse kabul etmiyor. Valla diyorum bak. Yani şarjı yüzde70lerdeyken sanki USB flaş takıp çıkarıyormuşum gibi bir sistem uyarı sesi geliyor ve bağlantı kendi kendine açılıp kapanıyor. İnternete telefondan USB ile bağlandığımdan bu durum önemli birşey yaparken sorunlara neden oluyor. BU durumun olmaması için telefonu bilgisayara takarken feneri de açıyorum. Böylece USB'den şarj olamıyor ve şarj yüzdesi yükselemiyor...
Görüyorsunuz. Allah tarafından mıdır ben mi cünüpüm bilmiyorum ama nerde orjinal, kimsenin başına gelmeyen arızalar varsa bende hacı...
1 yıldan fazladır ne çarşıya çıkıyorum ne de insanlarla konuşuyorum. Bu nedenle laklak yapıyorum kusura bakmayın.
İyi çalışmalar...
Neyse. Şu anda Lubuntu kurulu bir laptoptayım. Ney sorun değil ki?!..
-GÜç soketi bozulunca bulabildiğim bir soketi kabloyu keserek bağladım. İdare ediyor. Ancak kendi soketi olmadığından içerden zaman zaman kısadevre yapabiliyor. Bu ise çok tehlikeli bir durum ve bilgisayarı kullanırken masaya iyi yerleştirmemişsem, düzeltmek için oynatamıyorum.
-Bilgisayarı başlatamıyorum. Klavyenin hemen altından power tuşu, wifi gibi düğmelere giden bir flex kablo var. Bir sokete takılı. Bu soket gevşemiş. Dolayısıyla kabloyu tutmadığından temassızlık yapıyor. Bilgisayarı açmak için power tuşuna basarken aynı anda "I,O,P" tuşlarının oraya elime hafifçe bastırmam gerekiyor. Çok bastırırsam olmuyor. Az basarsam olmuyor... Çıkarıp bant vb ile tamir ediyorum ama anca bir hafta dayanıyor.
-Klavyesi orjinal değil. Orjinal klavyenin A harfi son zamanlarda kendi kendine çıkmaya başladı. En son takılmamaya başlayınca uğaşırken "yalama" oldu ve iyice bozdum. Sonraları "İ"tuşu da bozulunca yeni klavye siparişettim. Bu klavye bir ay sonra asıl yüzünü gösterdi. Şu anda A, İ, Backspace tuşları içeri gömük. Basık kalmamaları için altlarına bir kağıdı titiz şekilde katlayıp koydum. Yine gömük ama en azından kendi kendine harfe basmıyorlar. Şu halde bu gömük tuşlarla nasıl bir işkence çektiğimi sizlere anlatamam.
Bunları size muhabbetine yazıyorum. sıkılırsanız okumayın. Şanssızlıklarım bu kadar değil. Elim tamir işlerine yatkın olduğundan geliyor bunlar hep başıma. Övündüğümden söylemiyorum. Evde bana ait olan "sorunsuz" alet sayısı yok diyebilirim. Mesela telefonumun mikrofonu bozuk ses gitmiyor. Ben de kulaklık takarak konuşuyorum. Başkası olsa çoktan yenisini almıştı. Bilgisayarlar için de aynı şeyi söyleyebilirim. Başkası olsa bu kadar sabır göstermez, cinnet geçirip çöpe atmıştı. Ama ben söküp bir iki lehim yapıp çürük çarık devam ediyorum. Aslında hata yapıyorum. Çünkü kendi başıma bela almış oluyorum. Bir yeri tamir ettiğimde o ürünü sıfırlamış olmuyorum. Bir başka parça da zaten ömrünün sonuna yaklaştığı için bana devamlı tamir işi çıkmış oluyor ve herşey yeniden başlıyor... Cidden depresyondayım arkadaşlar. Artık teknolojiye yatırım yapmak istemiyorum. Çünkü zamanında paramı bilgisayar ve elektroniğe çok harcadım ve şimdi hatırladıkça içim çız ediyor. Artık yeter. Cimri olduğumu da düşünmeyin, orta karar bir insanım. Mantıklı ve makul olmaya çalıştığım için devamlı lüks ürünler almaktan nefret ediyorum. Bu nedenle oluyor işte bunlar; zamanında AMD'li değil de İNTEL'li makine toplasaydım, ne güç çiplerinde ne de USBlerde sorun olmayacaktı. Bu bahsettiğim bozulan bilgisayar var ya? TElefonun şarjı yüzde 70 deyse kabul etmiyor. Valla diyorum bak. Yani şarjı yüzde70lerdeyken sanki USB flaş takıp çıkarıyormuşum gibi bir sistem uyarı sesi geliyor ve bağlantı kendi kendine açılıp kapanıyor. İnternete telefondan USB ile bağlandığımdan bu durum önemli birşey yaparken sorunlara neden oluyor. BU durumun olmaması için telefonu bilgisayara takarken feneri de açıyorum. Böylece USB'den şarj olamıyor ve şarj yüzdesi yükselemiyor...
Görüyorsunuz. Allah tarafından mıdır ben mi cünüpüm bilmiyorum ama nerde orjinal, kimsenin başına gelmeyen arızalar varsa bende hacı...
1 yıldan fazladır ne çarşıya çıkıyorum ne de insanlarla konuşuyorum. Bu nedenle laklak yapıyorum kusura bakmayın.
İyi çalışmalar...
- feuer
- Terabyte1

bence yeni oyunları oynamıyorsan mesela mortal kombat 11 gibi sistemi zorlayacak oyunlardan bahsediyorum.
video kodlamayacak grafikle uğraşmayacakasan. Benim yaptığım gibi hometech laptop al bir tane ben 2018 mayıs ayında almıştım 599TL ye düşün windows 10 64bit kullanıyorum, full hd film izliyorum, google drive a giriyorum office işlerini o şekilde yapıyorum. depolama sıkıntısı var bir ssd gerekli 32 gb yeterli değil çünkü, şimdilik 2 adet 1tb lık harici disk ve 3 tane 32gb flash sürücü ile idare ediyorum.
artık bilgisayar toplamakta pahalı, 599tl ye bilgisayarda bulamazsın tabi. 1500tl civarı en ucuz ürünü oda uzaktan eğitim başlayacak denilince tükenmiş sanırım.
2buçuk yıldır iyi gidiyoruz, ben 2 yıl dayanır diyordum. bu mesajlar üzerine bozulur garanti ya...
herşey çok pahalı artık.
eskiden bende sistem topluyordum. toplama pc ile mi alakalıydı benim hunharca kullanmam ile mi bilmem güç kaynağı bozulur, elektrik aksamı bozulur, ekran kartı yanar, harddisk yanar, kasa ses yapar, kasayı açıp içine vantilatör tutuyordum ısınmasın diye, bitmek bilmeyen zulümdü bunlar. birdde taşıması dert, saklaması ayrı dert, odada 4te1 yer işgal ediyor. şimdi bilgisayarım çekmecede durabiliyor mesela :) eskiden monitör derdi vardı birde tüplü monitör zamanlarını bilirsin, kabus gibi günlerdi.
bu tetrisi çalıştırabilen varsa anlatırsa sevinirim, javanın hertürlüsünü indirdim olmuyor bir türlü
video kodlamayacak grafikle uğraşmayacakasan. Benim yaptığım gibi hometech laptop al bir tane ben 2018 mayıs ayında almıştım 599TL ye düşün windows 10 64bit kullanıyorum, full hd film izliyorum, google drive a giriyorum office işlerini o şekilde yapıyorum. depolama sıkıntısı var bir ssd gerekli 32 gb yeterli değil çünkü, şimdilik 2 adet 1tb lık harici disk ve 3 tane 32gb flash sürücü ile idare ediyorum.
artık bilgisayar toplamakta pahalı, 599tl ye bilgisayarda bulamazsın tabi. 1500tl civarı en ucuz ürünü oda uzaktan eğitim başlayacak denilince tükenmiş sanırım.
2buçuk yıldır iyi gidiyoruz, ben 2 yıl dayanır diyordum. bu mesajlar üzerine bozulur garanti ya...
herşey çok pahalı artık.
eskiden bende sistem topluyordum. toplama pc ile mi alakalıydı benim hunharca kullanmam ile mi bilmem güç kaynağı bozulur, elektrik aksamı bozulur, ekran kartı yanar, harddisk yanar, kasa ses yapar, kasayı açıp içine vantilatör tutuyordum ısınmasın diye, bitmek bilmeyen zulümdü bunlar. birdde taşıması dert, saklaması ayrı dert, odada 4te1 yer işgal ediyor. şimdi bilgisayarım çekmecede durabiliyor mesela :) eskiden monitör derdi vardı birde tüplü monitör zamanlarını bilirsin, kabus gibi günlerdi.
bu tetrisi çalıştırabilen varsa anlatırsa sevinirim, javanın hertürlüsünü indirdim olmuyor bir türlü
- shampuan
- Petabyte4

Bahsettiğin türden bir makine asla işimi görmez. Çok yönlü çalışıyorum. Herşey sıkıntısız ve tam istediğim gibi çalışmalı. Elimdeki bozulan zavallı ihtiyacımı karşılıyordu. Zaman zaman video editten tut, converting, PS ve GIMP ile çalışmak, KiCAD ile basit elektronik devreler çizmek... Bir bakıyorsun ofis ile birşeyler yazıyorum,bir bakıyorsun film izliyorum, yani bilgisayarda geçirdiğim zaman aralığı çok zengin. Oynadığım bir iki oyunu ekran kartım fevkalade kaldırıyor. ASUS HD 7790'ın 2GB ramlı olanı (1GB olanı da var). İhtiyacımın üzerinde anlayacağın. Dolayısıyla yeni bilgisayar almak neresinden bakarsan bak pek mantıklı değil. Ramları, ekran kartı, işlemcisi, SSD ve Güç kaynağı şimdilik sağlam. Anakarttaki sorun ise küçücük bir mosfet transistörden ya da özelliğini kaybetmiş bir kondansatörden kaynaklanıyordur... İşi bilen bir anakart tamircisi için kolay iş bence. Ama buralarda bu işi yapacak kimse yok. Yarın güç kaynağını tekrar bir kontrol edeceğim. bu defa yük testi yapmam gerekiyor ama elimde 22 Ohm 10Watt civarında uygun taş direnç lazım ki çıkışlarına bağlayıp ne yapıyor diye kontrol edebileyim. Kimbilir? belki sıkıntı güç kaynağında?
Tetris ise Windows 8.1'de eski bir jawa sürümünde güzel çalıştı. Şu an o makine bozulunca sürüm kontrolü yapamıyorum. Lakin 8'li bir sürüm diye aklımda kalmış. Jawa uygulamalarının da böyle bir sıkıntısı var işte. Hangi sürüm için yazdıysan sadece o sürümde çalışıyor. Bu nedenle çok tercih edilen bir yöntem değil. Allahtan google Androidi çıkardı da jawacılar ekmek yedi. Yoksa battı gittiydi.
Kesinlikle çalıştığını biliyorum. Hatta bir süre oynadım. Şu an kullandığım Lubuntu jawa uygulamalarını çalıştırmama izin vermiyor yoksa gösterirdim.
Yine biraz dene olmazsa daha sonra bakarız.
Tetris ise Windows 8.1'de eski bir jawa sürümünde güzel çalıştı. Şu an o makine bozulunca sürüm kontrolü yapamıyorum. Lakin 8'li bir sürüm diye aklımda kalmış. Jawa uygulamalarının da böyle bir sıkıntısı var işte. Hangi sürüm için yazdıysan sadece o sürümde çalışıyor. Bu nedenle çok tercih edilen bir yöntem değil. Allahtan google Androidi çıkardı da jawacılar ekmek yedi. Yoksa battı gittiydi.
Kesinlikle çalıştığını biliyorum. Hatta bir süre oynadım. Şu an kullandığım Lubuntu jawa uygulamalarını çalıştırmama izin vermiyor yoksa gösterirdim.
Yine biraz dene olmazsa daha sonra bakarız.
- velociraptor
- Yottabyte4

Çevremde kaç kişliye bilgisayar alırken yardımcı oldum bilemiyorum (100 den fazladır kesin), asla markacı olmadım ama tek bir tane AMD tavsiyesinde bulunmadım, çünkü yeterince uzun süredir bu piyasanın içindeyim.shampuan yazdı: 08 Ara 2020, 21:40zamanında AMD'li değil de İNTEL'li makine toplasaydım, ne güç çiplerinde ne de USBlerde sorun olmayacaktı.
Konu ile alakası yok ama aklıma değerli hocam Helene Laurent'in "Para ile satılan bir ürünün fanatiği olanların zekasının düşüklüğü hiç dikkatinizi çekti mi " sözü aklıma geldi.
İntel, amd, nvidia, asus vs. hepsi para için bu işi yapıyor.
Meraklısına Dip bilgi: Bakın bu bilgiyi zor bulursunuz , intelin 10nm 'si Amd nin 7nm sine eşit , birisi çekirdek zarı dahil ölçümü söylüyor diğeri sadece transistörün kapladığı alanı.
İntel, amd, nvidia, asus vs. hepsi para için bu işi yapıyor.
Meraklısına Dip bilgi: Bakın bu bilgiyi zor bulursunuz , intelin 10nm 'si Amd nin 7nm sine eşit , birisi çekirdek zarı dahil ölçümü söylüyor diğeri sadece transistörün kapladığı alanı.
- velociraptor
- Yottabyte4

Araba fanatikleri bu yazdığını görmesin seni topa tutarlarlord_leo yazdı: 09 Ara 2020, 11:45 Konu ile alakası yok ama aklıma değerli hocam Helene Laurent'in "Para ile satılan bir ürünün fanatiği olanların zekasının düşüklüğü hiç dikkatinizi çekti mi " sözü aklıma geldi.
Ben Tekelciliğe aşırı karşı olan birisiyim , Bence herşeyde rekabet olmalı buna Googlenin Adsensesi , Arama motorları , işlemci , Ekran kartı , tarayıcı ... bilgisayar ile ilgili ilgisiz herşey dahil lakin malesef markalar belirli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra hemen rakiplerini yoketme , onları satın alıp bünyelerine katma .... gibi stratejilere sapıyorlar Birzamanların ATI si belkide AMD tarafından satın alınmasa çok daha başarılı olacaktı.
- shampuan
- Petabyte4

AMD'de en çok dikkati çeken eleştiri aşırı ısı sorunu. Performansını intel ile karşılaştıramam ama ısı sorunu cidden başa bela. Bu işlemciler için üretilen anakartlar da başlı başına bela. Bir anakartın kuzey ve güney köprüleri en çok ısı üreten parçalardır. Modern anakartlarda (İ7, i10 ve AMD'nin Ryzen anakartları) artık tek bir çip haline getirildi. Bu kuzey ve güney köprülerinin ısınması son derece normaldir fakat AMD anakartlardaki ısınma öyle böyle değil. Ben sırf o işlemci ısınmasın diyerek ekstra bir PC güç kaynağını kasanın yanında çalıştırıyor ve bir fanı bu bölgeye üfletiyordum. Neden kasanın kendi güç kaynağını kullanmıyorum? Çünkü zaten zavallı iç donanımı beslemek için alev alev yanıyordu. Özellikle sıcak yaz aylarında bir iki defa kendini kapatacak kadar ısındığına şahit olmuştum. Ben de kasanın egzos fanı dediğimiz fanı, kuzey köprüsü ve ekran kartında biriken ısıyı atacak fanı, HDD bölmesini soğutacak fanı ayırdım ve harici bir ikinci el power supply bularak bunun kablolarına bağladım. Cidden baş edilecek gibi değildi. Ufak bir oyun açtığımda dahi bu kuzey köprüsünde rahat sucuk kızartabilirdiniz...
Eğer bundan sonra nasip olursa pahalı ucuz demeden intel alacağım. AMD'nin perfomansından memnunum. Ama anakart elektroniği konusunda çok kötüler. Ekran kartına gelince, onun da üzerinde rahat sucuk pişirebilirsiniz. Allahtan devamlı denetliyor ve fan kullanıyorum da, bu güne kadar dayandu yoksaaaaaaaaa, o da gettiydi.
Eğer bundan sonra nasip olursa pahalı ucuz demeden intel alacağım. AMD'nin perfomansından memnunum. Ama anakart elektroniği konusunda çok kötüler. Ekran kartına gelince, onun da üzerinde rahat sucuk pişirebilirsiniz. Allahtan devamlı denetliyor ve fan kullanıyorum da, bu güne kadar dayandu yoksaaaaaaaaa, o da gettiydi.
- velociraptor
- Yottabyte4

İşte Bu ısı sorununu yıllardır aşamadılar ve aşacak gibi de görünmüyorlar , Laptopum ikide sebepsiz kapanıyor diyen kaç müşterimde AMD şlemci ve yüksek ısı sorununa rastladım sayısını unuttum Biraz piyasa içerisindeyseniz AMD işlemcilerinin ISI sorununu zaten biliyorsunuzdur. Keşke bunu aşabilselerdi beceremiyorlar malesef , AMD ekran kartlarına gelirsek ISI nın yanındaki en büyük sorunlardan biride Dahili ve Harici ekran kartları arsında geçiş yapılamaması , Oyuncular az küfretmiyor AMD ekran kartı üreticilerine. El insaf 15 yıllık sorun mu olur bir ara hatta Nvidianın bir aracını dahi kullandılar (YUH). Velhasıl dediğim gibi asla markacı olmadım lakin AMD deki bu hataları bilmeden de işlemci veya ekran kartı almaya kalkmamak gerek
- shampuan
- Petabyte4

Doğru.
Arkadaş da kusura bakmasın konunun içine ettik sanırım. Olmadı belli bir diyalogdan sonra kesip başka konuya yapıştıralım, AMD'li makine sorunu diye.
Arkadaş da kusura bakmasın konunun içine ettik sanırım. Olmadı belli bir diyalogdan sonra kesip başka konuya yapıştıralım, AMD'li makine sorunu diye.
- feuer
- Terabyte1

Yok be arkadaşım, sen de sorununa çözüm bulursun umarıım.
16 bit windows oyunları için otvdm anlattım diğer bir başlıkta...
16 bit windows oyunları için otvdm anlattım diğer bir başlıkta...
- shampuan
- Petabyte4

Sorunu çözdüm 
Başlık açıp anlatıcam...
Önce bir bilgisayarı kurayım... Bozuldu diyerek kasa monitör herşeyi diğer odaya taşıyıp laptop ile giriyordum. Şimdi herşeyi eski haline döndürmeliyim.
Başlık açıp anlatıcam...
Önce bir bilgisayarı kurayım... Bozuldu diyerek kasa monitör herşeyi diğer odaya taşıyıp laptop ile giriyordum. Şimdi herşeyi eski haline döndürmeliyim.
- velociraptor
- Yottabyte4