Arkadaşlarım merhabalar. 1 Nisan 2006'dan beri sordumdan hep destek almışımdır. Allah razı olsun sizlerden :)
pc toplamak istiyorum. adobe uygulamarı olacak; photoshop, lightroom, premiere pro video editing programı vb.. oyun amaçlı asla kullanılmayacak. çok pahalıya kaçmayacak bir sistem önerisi almak istiyorum sizlerden. 27 inç ve üstü IPS monitör tavsiyesi lazımdı bana birde.
bu arada benim laptop;
işlemci İntel i5 5200U 2.20 ghz
8 GB RAM var.
C555LJ ASUS anakart
intel 5500 ekrankartı
bu özellikler nasıl, bu programları kaldırabilirmi? 3 programıda kurmak istiyorum ve sürekli kullanacağım. olmadı sadece IPS monitör alsam laptopa takıp kullansam nasıl bir verim alabilirim?
Desteklerinizi rica ederim.
PC Toplama Konusunda Destek
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19700 kez
Re: PC Toplama Konusunda Destek
Sendeki laptop Photoshopu çok rahat kaldırır , diğer iki yazılımı kullanmadığım için birşey diyemiyorum, IPS Ekranlar konusunda bakınız
https://www.hepsiburada.com/ips-monitorler-c-60000209
yada
https://www.n11.com/arama?q=ips+monit%C3%B6r
https://www.hepsiburada.com/ips-monitorler-c-60000209
yada
https://www.n11.com/arama?q=ips+monit%C3%B6r
- Mu®aT
- Kilobyte4

yani çokta fazla bir bütçem yok. an pahalı işlemciyi, anakartı almak istemiyorum. intel yerine amd tercih ederim.
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Eğer illa ki yeni PC alınacaksa her halükarda, ileriyi de düşünerek 10.000TL'nin altına düşülmemesi gerekli.
Verdiğiniz özelliklere bakınca da;
Adobe PS'yi rahat çalıştırır, ama burada ne yapılacağını da sormak/bilmek gerek. Mesela benim bilgisayarım çok iyidir. Ama neye göre iyidir kime göre iyidir... PS'de 10 katmanın üzerine çıktığım zaman kasılmaya başlıyor... Çalışılan katman sayısı ve diğer proje nitelikleri arttıkça kasmaya başlıyor. Yine de sizin sistemde bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Benim bilgisayar AMD FX 6300 işlemcili DDR3 nesil. Sizinki daha yeni ve üstün bunu belirteyim.
Adobe Premiere'den korkmayın. O sadece basit video kes-biç-montaj programıdır. Gelişmiş efekt mefekt tabanlı değildir. Dolayısıyla elinizdeki sistemle havada karada rahat çalışır. Ama söz konusu olan Adobe After effect olsaydı, o zaman durup bir düşünürdüm... Çünkü After effect, premierin ağa babasıdır, gelişmiş efektler şunlar bunlar yapılır. Kendi bilim-kurgu filminizi dahi yapabilirsiniz onunla. Yüksek render işleri yapıldığı için bu program sisteminizi biraz zorlayabilir, ya da rahat çalıştırma konusunda net konuşmak doğru olmayabilirdi.
Adobe programları çok çeşitli olduğundan Lightroom da dahil birçok programının tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum. Dolayısıyla bu üçüncü program için birşey söylemek zor. Ancak! Adobe programları taaa eski bilgisayarlardan beridir varlar ve DDR2'li bir bilgisayarda bile -önceki sürümleri ile- çalışanları gördüm. Dolayısıyla elinizdeki makine ile korkmayın derim ben. Eğer elinizdeki bilgisayar tuşları eksik, aşırı ısınan, fanları bar bar bağıran, sorunları olan bir makine değilse şimdilik yeni bilgisayar almayın derim ben. Çalışadurun. Sorunları tesbit etmeye çalışın. Ne sorun veriyorsa not alıp buraya gelip yazın, ona göre ne lazım olduğunu tesbit edelim. Mesela 8GB ram demişsiniz. Tek modül mü iki modül mü? Tek modül-iki modül olması bile performansı yüzde30 etkileyebiliyor.
Anlatıcak çok şey var.
Ha bir de... Ben yıllar evvel ilk bilgisayarımı toplatırken bilgisayarcıya oyun moyun oynamıcam, adobe ile çalışıcam diyerek toplatmıştım. Sonra oyunlara ister istemez sardım ve çok pişman olmuştum. Yıllar sonra anladım ki herkes bu işe böyle başlıyor ve ilerde durumlar değişiyor
Kolay gelsin.
Verdiğiniz özelliklere bakınca da;
Adobe PS'yi rahat çalıştırır, ama burada ne yapılacağını da sormak/bilmek gerek. Mesela benim bilgisayarım çok iyidir. Ama neye göre iyidir kime göre iyidir... PS'de 10 katmanın üzerine çıktığım zaman kasılmaya başlıyor... Çalışılan katman sayısı ve diğer proje nitelikleri arttıkça kasmaya başlıyor. Yine de sizin sistemde bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Benim bilgisayar AMD FX 6300 işlemcili DDR3 nesil. Sizinki daha yeni ve üstün bunu belirteyim.
Adobe Premiere'den korkmayın. O sadece basit video kes-biç-montaj programıdır. Gelişmiş efekt mefekt tabanlı değildir. Dolayısıyla elinizdeki sistemle havada karada rahat çalışır. Ama söz konusu olan Adobe After effect olsaydı, o zaman durup bir düşünürdüm... Çünkü After effect, premierin ağa babasıdır, gelişmiş efektler şunlar bunlar yapılır. Kendi bilim-kurgu filminizi dahi yapabilirsiniz onunla. Yüksek render işleri yapıldığı için bu program sisteminizi biraz zorlayabilir, ya da rahat çalıştırma konusunda net konuşmak doğru olmayabilirdi.
Adobe programları çok çeşitli olduğundan Lightroom da dahil birçok programının tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum. Dolayısıyla bu üçüncü program için birşey söylemek zor. Ancak! Adobe programları taaa eski bilgisayarlardan beridir varlar ve DDR2'li bir bilgisayarda bile -önceki sürümleri ile- çalışanları gördüm. Dolayısıyla elinizdeki makine ile korkmayın derim ben. Eğer elinizdeki bilgisayar tuşları eksik, aşırı ısınan, fanları bar bar bağıran, sorunları olan bir makine değilse şimdilik yeni bilgisayar almayın derim ben. Çalışadurun. Sorunları tesbit etmeye çalışın. Ne sorun veriyorsa not alıp buraya gelip yazın, ona göre ne lazım olduğunu tesbit edelim. Mesela 8GB ram demişsiniz. Tek modül mü iki modül mü? Tek modül-iki modül olması bile performansı yüzde30 etkileyebiliyor.
Anlatıcak çok şey var.
Ha bir de... Ben yıllar evvel ilk bilgisayarımı toplatırken bilgisayarcıya oyun moyun oynamıcam, adobe ile çalışıcam diyerek toplatmıştım. Sonra oyunlara ister istemez sardım ve çok pişman olmuştum. Yıllar sonra anladım ki herkes bu işe böyle başlıyor ve ilerde durumlar değişiyor
Kolay gelsin.
DİZÜSTÜ (LAPTOP, NOTEBOOK, ULTRABOOK, TABLET PC) BİLGİSAYAR SİSTEMİ SATIN ALMA ÖNERİSİ (Minimum)
İŞLEMCİ (CPU) : Intel Core i5 6.nesil ve üzeri ...
EKRAN KARTI (Graphics Card) : Dahili GPU ve üzeri ...
BELLEK (RAM) : 8 GB DDR4 ve üzeri ...
SABİT DİSK (Harddisk) : 480GB SSD (Okuma 450MB / Yazma 450MB) ve üzeri ...
EKRAN : Mat + LED + IPS + FHD (1920x1080p) ve üzeri ...
TASARIM VE MARKA : Kişisel tercih !
MASAÜSTÜ BİLGİSAYAR SİSTEMİ TOPLAMA ÖNERİSİ (Minimum)
İŞLEMCİ (CPU) : Intel Core i5 5.nesil / AMD Ryzen 3 2.nesil ve üzeri ...
ANAKART (Motherboard) : İşlemci ile uyumlu giriş seviyesi ve üzeri ...
EKRAN KARTI (Graphics Card) : Nvidia GTX1050 Ti / AMD RX470 ve üzeri ...
SOĞUTMA : Varsayılan Soğutucu ve üzeri ...
PC KASASI : İçerisine en az toz alan tasarımlar !
GÜÇ KAYNAĞI (Power Sub) : 80 Plus 500W ve üzeri ...
MONİTÖR : LED + IPS + FHD (1920x1080p) ve üzeri ...
İŞLEMCİ (CPU) : Intel Core i5 6.nesil ve üzeri ...
EKRAN KARTI (Graphics Card) : Dahili GPU ve üzeri ...
EKRAN : Mat + LED + IPS + FHD (1920x1080p) ve üzeri ...
TASARIM VE MARKA : Kişisel tercih !
MASAÜSTÜ BİLGİSAYAR SİSTEMİ TOPLAMA ÖNERİSİ (Minimum)
İŞLEMCİ (CPU) : Intel Core i5 5.nesil / AMD Ryzen 3 2.nesil ve üzeri ...
ANAKART (Motherboard) : İşlemci ile uyumlu giriş seviyesi ve üzeri ...
EKRAN KARTI (Graphics Card) : Nvidia GTX1050 Ti / AMD RX470 ve üzeri ...
SOĞUTMA : Varsayılan Soğutucu ve üzeri ...
PC KASASI : İçerisine en az toz alan tasarımlar !
GÜÇ KAYNAĞI (Power Sub) : 80 Plus 500W ve üzeri ...
MONİTÖR : LED + IPS + FHD (1920x1080p) ve üzeri ...