Windows Üzerinde Wampserver Kurulumu

Sadece freeware (Ücretsiz) program paylaşımlarının yeraldığı alan
Kullanıcı avatarı
trasmus
Megabyte2
Megabyte2

Windows Üzerinde Wampserver Kurulumu

Mesaj gönderen trasmus »

Wampserver Windows üzerinde web uygulamaları geliştirip test edebileceğiniz bir programlar bütünüdür. İçerisinde PHP, Apache ve Mysql barındırır. Bu yazı Windows 10 x64 üzerindeki wampserver x64 yazılımı kurulumunu içerir. Temel bilgisayar bilgisinden biraz daha yüksek bilgi gerektirir.

Kurulum aşamaları, konu altında görseller ile desteklenerek açıklamalarıyla sıralanmıştır:

1- Wampserver resmi sitesinden kurulum bağlantısını edinmek için şu adrese gidin:
https://www.wampserver.com/en/#download-wrapper

2- Kurulum için 32 veya 64 bit seçeneklerinden birini seçip indirebilirsiniz. Direkt Sourgeforge sitesinden de yazılımı indirebilirsiniz.

Resim

Resim

Resim

3- Kurulum aşamasında "Information" kısmında ana programın içerisindeki bazı bileşenlerin (php, apache vs.) Visual C++ yamalarının gerektiği yazıyor. Eğer kurulumdan sonra wampserver çalışmazsa sorun genelde eksik güncellemelerin olmasındandır. Apache, Skype ile aynı portu (80) kullandığı için sıkıntı çıkarabilir. Ya Wampserver'i açmadan önce Skype'yi kapatıp, herşey yeşil olduktan sonra tekrar açın ya da Apache portunu değiştirin.

Resim

4- Kurulumu başarılı bir şekilde tamamladıysanız görev çubuğunda saat simgesinin yanında yeşil renkli bir "w" simgesi göreceksiniz.

5- Görev çubuğundaki simgeyi sağ veya sol tıkladığınızda farklı ayarları yapabileceğiniz bir menü açılır.

6- Apachenin çaıştığını doğrulamak için bir internet tarayıcı açıp "127.0.0.1" veya "localhost" adresini yazın. Eğer ekrana wampserver bilgi ve ayar ekranı geliyorsa bileşenler düzgün çalışıyordur.

Resim

7- Wampserver kurulum dizininde "www" klasörünün içini açın (Bendeki: C:\wamp\www\) buraya atacağınız her dosya apache tarafından yayınlanacaktır. İsterseniz kendi sanal domainleriniz ile klasör oluşturabilirsiniz. Bu şekilde adres satırına kendi oluşturduğunuz domain adını yazdığınızda bağlı klasördeki projeniz açılacaktır. İçinde site dosyaları (Wordpress, phpbb, mybb, vbulletin veya kendi html - php kodlarınız vs.) varsa web tarayıcınızda yerel olarak görüntülenecektir.

Yerel makinemize kurduğumuz bu program ile artık web sitelerimizi yerel makinemizde oluştuabilir, test edebilir ve gerekli düzenlemeleri anında görebiliriz. Birkaç yıl öncesinde size kendi web sunucunuzu oluşturup dünyaya açabilirsiniz diyebilirdim. Şuan ipv4 stoğunun bitmesi nedeniyle paylaşmılı ip'lere (cgn ip) geçildi ve artık bize adanmış ip olmadığı için kendi evimizde web sunucu oluşturamıyoruz. Bunun da çözümü var tabiki ancak bu sorunu çözmek için gereken bilgi ve tecrübe seviyesi sıradan bir kullanıcının çok üzerindedir.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19959 kez

Re: Windows Üzerinde Wampserver Kurulumu

Mesaj gönderen velociraptor »

teşekkürler Alternatif arayanlar Easy PHP yi deneyebilirler
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: Windows Üzerinde Wampserver Kurulumu

Mesaj gönderen shampuan »

Web tasarımı yapıp satan bir arkadaşın bilgisayarda görmüştüm böyle birşey. Biraz anlatmıştı ama unuttum. Bir ayakkabı satış sitesi tasarlamış. "Wampserver üzerinde şimdi çalıştırıyoruuuum... Bak şimdi gerçek site gibi açılıyooor" falan gibisinden dizüstünde gösterdi. Bitmek üzereydi "son kontrolleri yapıyorum hafta sonu teslim edicez" diyordu. Gayet de iyi para kazanıyorlardı. Son zaman farklı işlere de girmişler diye duydum. Mail. Ru'nun Antalya'da bir şubesini mi serverini mi ne kuracaklarmış diye duydum... Sonra mail. ru yasaklandı falan dediler, ne oldu bilemiyorum. Buraya kadar konuyla alakası yok da, ama bu wampserver ile çalıştıklarını biliyorum.