Internetten Para Kazanma "Blog Yazarlığı ile" Olur Mu?
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2506 kez
Internetten Para Kazanma "Blog Yazarlığı ile" Olur Mu?
Internet'in kurulduğu günden bugüne geçen süreçte internet öyle hızlı bir ilerleme ile yol aldı ki, geçmişte homepage denilen, kişisel sayfa denilen siteler, birer blog haline dönüştü. Internet üzerinde yapılan ticaret yüz milyar dolarlarla sayılırken, tüm dünyadaki ticaret hacmi gözönüne alındığında bu rakam hala çok düşük seviyelerde... Yani, bir blog açıp internetten para kazanmak için geç kalmadınız!
Daha önce bu konu ile ilgili onlarca, belki de yüzlerce makale görmüşsünüzdür. Biz de size çok büyük bir farkla bir şey anlatmayacağız ama Timur Demir kişisel sitesinde size bu konu ile ilgili çok detaylı bilgiler ve tecrübesini paylaşmakta olup, makalemizin derinliği ilgili kişinin blogunda yer almaktadır. Ama tabii ki size internetten para kazanabileceğinizi, hatta basit bir blog ile bile para kazanabileceğinizi anlatıp, belki teşvik, belki gaza getirmek, belki sebep olmak, ne derseniz deyin, size bilgi vermek ve korona günlerinde önünüzü açmak için belki yardımcı olabilecek bir fikir vermek amacıyla makaleimizi hazırladık. Google açıp internetten para kazanmak ya da blog yazarlığı yazarsanız bu konuda onlarca site bulursunuz, ama Timur Demir blogunda bu konuda tecrübe ve bilginin bir araya geldiği çok daha kaliteli içerikler bulacaksınız.
Blog yazarak para kazanma konusuna değinelim, çok insanlar tanıyorum... Blog yazarlığı ile başlamış ve beyaz yakalı işinden kazandığı paradan daha fazlasını kazanmaya başlayınca işini bırakıp kendini tamamen bu işe adamış... Evet şaka değil, gerçekten sizin ufkunuzu açabilecek bir şey bu. Daha fazla vakit ve daha fazla çalışma şevki... Tabii ki, işinizi bırakmadan önce, blog yazarlığından gelen paranın garantilenmesi, uzun aylar, belki yıl boyu çalışıp ortalama bir gelire sahip olmak gibi kriterleri asla atlamayın... Evet, 5bin kazanan da, 50bin kazanan da var ayda. Bu sizin yaratıcılığınız, bilgi ve becerinize ve seçeceğiniz konulara bağlı. Blog sitesi açmak, hiç bir teknik bilgi gerektirmez, sistemler hazır, tek tıklama, iki satır yazı ve anında internette blogunuz olur. Bu sebeple, gözünüz korkmasın, siz yazacağınız makaleye verin kendinizi.
Eğer benim amacım öyle büyük paralar değil ya da ben kendimi riske atıp uğraşamam, vaktim yok diyosranız, ben ilk olarak nasıl oluyor bu iş diye görmek istedim, bir şeyler yapmak istedim diyorsanız size çok basit bir şekilde kurulum yapacağınız, bir kaç makale hazırlayacağınız ve ayda 100-200 TL kazanıp, yılda 2000-3000 TL gelir getirebilecek basit bir blog ile bile bu işin ne kadar ciddi olduğunu görebileceğiniz denemeler yapmanızı tavsiye ederiz. Konu mu yok aklınıza, blog fikirleri var, konu mu yok aklınızda, o gün televizyonda konuları takip edin, konu mu yok aklınızda, eğitim aldığınız ya da bildiğiniz işi anlatan makaleler hazırlayın. Bu blog dünyası o kadar geniş ki, limiti yok diyebiliriz. Uzay gibi sonsuzlukta genişleyen bir evren ve buna katılıp emek veren çok kişi para kazanabiliyor...
Blog sitesi konularına gelince, makyajdan, yemek yapımına, araba tamirinden, okul ödevlerine kadar, hatta hatta yediği yemeğin fotoğraflanmasına kadar her konuda içerik, daha doğrusu sizin elinizden ne geliyorsa o... Blog yazarlığı konusunda ve daha pek çok farklı konuda Timur Demir blogunda çok detaylı, teknik ya da genel bilgi içeren bir çok konuda makale bulabilir ve internetten para kazanma konusunda blog yazarlığının ne işinize yarayabileceğini öğrenebilirsiniz.
Kaynak Site : https://www.wardom.org
Daha önce bu konu ile ilgili onlarca, belki de yüzlerce makale görmüşsünüzdür. Biz de size çok büyük bir farkla bir şey anlatmayacağız ama Timur Demir kişisel sitesinde size bu konu ile ilgili çok detaylı bilgiler ve tecrübesini paylaşmakta olup, makalemizin derinliği ilgili kişinin blogunda yer almaktadır. Ama tabii ki size internetten para kazanabileceğinizi, hatta basit bir blog ile bile para kazanabileceğinizi anlatıp, belki teşvik, belki gaza getirmek, belki sebep olmak, ne derseniz deyin, size bilgi vermek ve korona günlerinde önünüzü açmak için belki yardımcı olabilecek bir fikir vermek amacıyla makaleimizi hazırladık. Google açıp internetten para kazanmak ya da blog yazarlığı yazarsanız bu konuda onlarca site bulursunuz, ama Timur Demir blogunda bu konuda tecrübe ve bilginin bir araya geldiği çok daha kaliteli içerikler bulacaksınız.
Blog yazarak para kazanma konusuna değinelim, çok insanlar tanıyorum... Blog yazarlığı ile başlamış ve beyaz yakalı işinden kazandığı paradan daha fazlasını kazanmaya başlayınca işini bırakıp kendini tamamen bu işe adamış... Evet şaka değil, gerçekten sizin ufkunuzu açabilecek bir şey bu. Daha fazla vakit ve daha fazla çalışma şevki... Tabii ki, işinizi bırakmadan önce, blog yazarlığından gelen paranın garantilenmesi, uzun aylar, belki yıl boyu çalışıp ortalama bir gelire sahip olmak gibi kriterleri asla atlamayın... Evet, 5bin kazanan da, 50bin kazanan da var ayda. Bu sizin yaratıcılığınız, bilgi ve becerinize ve seçeceğiniz konulara bağlı. Blog sitesi açmak, hiç bir teknik bilgi gerektirmez, sistemler hazır, tek tıklama, iki satır yazı ve anında internette blogunuz olur. Bu sebeple, gözünüz korkmasın, siz yazacağınız makaleye verin kendinizi.
Eğer benim amacım öyle büyük paralar değil ya da ben kendimi riske atıp uğraşamam, vaktim yok diyosranız, ben ilk olarak nasıl oluyor bu iş diye görmek istedim, bir şeyler yapmak istedim diyorsanız size çok basit bir şekilde kurulum yapacağınız, bir kaç makale hazırlayacağınız ve ayda 100-200 TL kazanıp, yılda 2000-3000 TL gelir getirebilecek basit bir blog ile bile bu işin ne kadar ciddi olduğunu görebileceğiniz denemeler yapmanızı tavsiye ederiz. Konu mu yok aklınıza, blog fikirleri var, konu mu yok aklınızda, o gün televizyonda konuları takip edin, konu mu yok aklınızda, eğitim aldığınız ya da bildiğiniz işi anlatan makaleler hazırlayın. Bu blog dünyası o kadar geniş ki, limiti yok diyebiliriz. Uzay gibi sonsuzlukta genişleyen bir evren ve buna katılıp emek veren çok kişi para kazanabiliyor...
Blog sitesi konularına gelince, makyajdan, yemek yapımına, araba tamirinden, okul ödevlerine kadar, hatta hatta yediği yemeğin fotoğraflanmasına kadar her konuda içerik, daha doğrusu sizin elinizden ne geliyorsa o... Blog yazarlığı konusunda ve daha pek çok farklı konuda Timur Demir blogunda çok detaylı, teknik ya da genel bilgi içeren bir çok konuda makale bulabilir ve internetten para kazanma konusunda blog yazarlığının ne işinize yarayabileceğini öğrenebilirsiniz.
Kaynak Site : https://www.wardom.org
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Re: Internetten Para Kazanma "Blog Yazarlığı ile" Olur Mu?
Daha önce de sormuştun, açıklamıştık. Hayır demiştik. Sen de tamam demiştin. Şimdi bu başka yerden kopya yazının amacı nedir?
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19701 kez
30 yıldır web işinin içerisindeyim , Bu alanda çok farklı siteler açtım , At yarışı tahmin sitesinden tutunda , ingilizce gramer dersleri ...vs. Üstteki yazı Türkiye için Geçerli değil ASLA O rakamları bir Blog sitesinden kazanamazssınız. wmaracı mıdır nedir salak saçma bir sözde webmaster sitesi var , adam ayda 5000$ 10.000$ aldığını falan yazıyordu dedim atma cafer bu parayı sana VERMEZLER , içeriğin türkçe ise hele hiç alamazssın ; ingilizce içeriğim var 20 sitem var falan sallıyor , dedim türkiyedemi yaşıyorsun ? evet demişti , birde bilimsel makaleler yazıyormuş ta falanmış , dedim Türkiyede ingilizce bilen yok sen birde ana dili ingilizce olanlara akademik ingilizce ile birşeyler mi anlatıyorsun peh peh , YOK böyle bir para yok böyle bir dünya , sebebine gelince ;trwe yazdı: 23 May 2020, 21:24 Blog yazarlığı ile başlamış ve beyaz yakalı işinden kazandığı paradan daha fazlasını kazanmaya başlayınca işini bırakıp kendini tamamen bu işe adamış... Evet şaka değil, gerçekten sizin ufkunuzu açabilecek bir şey bu. Daha fazla vakit ve daha fazla çalışma şevki... Tabii ki, işinizi bırakmadan önce, blog yazarlığından gelen paranın garantilenmesi, uzun aylar, belki yıl boyu çalışıp ortalama bir gelire sahip olmak gibi kriterleri asla atlamayın... Evet, 5bin kazanan da, 50bin kazanan da var ayda.
Ghacks sitesindeki martin Brinkmann ı tanırım (Birçok yazılım tanıtma ricamı kırmamıştır) günlük 30.000 ile 50.000 ziyaretçili içeriği ingilizce olan teknoloji sitesini sattı O kendini webmaster sananların hayatları boyunca göremeyeceği popüleriteye sahip bir siteydi hemde , madem 5000 - 10000 dolarlar havada uçuşuyor Bu Alman arkadaş neden Hosting parasını bile ödeyemedi ? şu an kendi sitesinde ve birkaç sitede daha yazılım editörlüğü yapıyor yani maaşlı eleman oldu.
Sizleri temin ederim Google bir web sitesinin yaşı en az 5-6 olmadan siteyi öne bile çıkartmaz kısacası üsttekileri yazan arkadaş sanıyorum webmaster değil veya bu işlerin acemisi.Geçenlerde bu işe gönül vermiş bir arkadaşın sebepsiz yere adsense hesabı banladı , Bu işlerde GARANTİ olmaz , hele hele blog yazarlığı ile Türkiyede para kazanıyorum diyene inanmayın ve itibar etmeyin. Size bir sır daha vereyim Googlenin gözünde site olabilmeniz için günlük en az 10.000 (On bin) ziyaretçiniz olmalıdır.trwe yazdı: 23 May 2020, 21:24 uzun aylar, belki yıl boyu çalışıp ortalama bir gelire sahip olmak gibi kriterleri asla atlamayın...
NOT: Kaynak belirttiğin iyi olmuş çünkü yazıda anlatılanların hepsi YANLIŞ
Bolg yazarlığı ile geçimini sağlamak çok zor olacağını sanıyorum. Onun yerine kaliteli makale yazıp satarsanız aylık 2-3k alabilirsiniz.
- shampuan
- Petabyte4

Şahsi düşünceme göre, bence internet sitesi ya da platform sahipleri, işleri zor olduğu için, google ile uğraşmak zor olduğu için, kısa sürede çok fazla makale eklemek zorundalar. Bu da eldeki çalışanlarla mümkün değil. "Bir sürü enayi bulalım da, sanki bu da bir para kazanma yöntemi diye empoze edip bizim için çok düşük ücretle çalışmalarını sağlayalım" felsefesi ile bu tür şeyler yayınlıyorlar. Değilse ben makaleden siteye yazı yazandan "ben ekmeğimi böyle kazanıyorum" diyeni hiç görmedim.
Tarkan abi'nin de dürüstlüğüne güveniyorum, çünkü yıllarca bu sektöre emeğini veren bir insan boş konuşmaz. Bir ara öykü-roman denemelerim falan olmuştu ama bir anlık heves, o da yalan oldu gitti.
Tarkan abi'nin de dürüstlüğüne güveniyorum, çünkü yıllarca bu sektöre emeğini veren bir insan boş konuşmaz. Bir ara öykü-roman denemelerim falan olmuştu ama bir anlık heves, o da yalan oldu gitti.
- velociraptor
- Yottabyte4

Forumdan reklamları neden kaldırdım söyleyeyim ; ayda , bir paket sigara parası bile getirmediği halde Google ikide birde bu sayfada zararlı yazılım tespit ettik , yok bu sayfa şöyle deyip duruyordu , foruma kendim banner ekleyip kendi sitelerimin veya bu foruma takılan ve emeği geçmiş olan arkadaşların sitelerinin reklamını yapacağım. Şimdilik düşüncem bu yönde.
Ekmeğini bundan sağlayan çok, sen sadece bu işlere uzak olduğun için bilmiyorsun: https://www.r10.net/makale-alimi-amp-sa ... yazarlari/shampuan yazdı: 24 May 2020, 17:09 Şahsi düşünceme göre, bence internet sitesi ya da platform sahipleri, işleri zor olduğu için, google ile uğraşmak zor olduğu için, kısa sürede çok fazla makale eklemek zorundalar. Bu da eldeki çalışanlarla mümkün değil. "Bir sürü enayi bulalım da, sanki bu da bir para kazanma yöntemi diye empoze edip bizim için çok düşük ücretle çalışmalarını sağlayalım" felsefesi ile bu tür şeyler yayınlıyorlar. Değilse ben makaleden siteye yazı yazandan "ben ekmeğimi böyle kazanıyorum" diyeni hiç görmedim.
- velociraptor
- Yottabyte4

Makale yazma işi konusunda hiç bilgim yok , hep kendi sitelerimde yazdığım için belki makale yazarları asgari ücret civarı para kazanıyor olabilirler , aslında gençlerin çoğu şu anda Bu tarz işleri deneyebilirler diye düşünüyorum.
- shampuan
- Petabyte4

Aslında hiç bilmiyor değilim. Geçmişte de ufak bir hesap yapmıştım bununla ilgili ve hiçbir zaman karlı çıkamadığımı farketmiştim.trasmus yazdı: 24 May 2020, 18:22Ekmeğini bundan sağlayan çok, sen sadece bu işlere uzak olduğun için bilmiyorsun: https://www.r10.net/makale-alimi-amp-sa ... yazarlari/shampuan yazdı: 24 May 2020, 17:09 Şahsi düşünceme göre, bence internet sitesi ya da platform sahipleri, işleri zor olduğu için, google ile uğraşmak zor olduğu için, kısa sürede çok fazla makale eklemek zorundalar. Bu da eldeki çalışanlarla mümkün değil. "Bir sürü enayi bulalım da, sanki bu da bir para kazanma yöntemi diye empoze edip bizim için çok düşük ücretle çalışmalarını sağlayalım" felsefesi ile bu tür şeyler yayınlıyorlar. Değilse ben makaleden siteye yazı yazandan "ben ekmeğimi böyle kazanıyorum" diyeni hiç görmedim.
Şu anda kullandığım bilgisayarın adaptörünün üzerinde şöyle yazıyor:
100-240V - 1,5A
Güce vurduğumuzda,
220V x 1,5A = 330Watt demektir. (maks)
Ama o kadar yüksek olduğunu sanmıyorum 330Watt onun üst limitidir muhtemelen.
Yarısını alsak, 150Watt demektir.
Birşey değil aslında. Ama acele etme dur.
Ben günlük rızkımı çıkarmak için kaç tane makale yazmam gerekiyor ki, elektrik paramı kurtarayım? Günde ortalama 7-8 makale yazsam, günlük yevmiyem çıkar... Ama bir dakika... O kadar makaleyi hızlı yazamam. Yazabilecek olan da kaç saate sığdırır ve bu arada o bilgisayar kaç kilowatt enerji harcar?
Şimdi bakalım. 150W güç harcıyorum 1 saatte. Ama ben titiz bir yazar olduğumdan işim 1 saatte bitmiyor. Şayet iyi çalışmazsam yazılarımı kimse almaz ve de işin başında beni kötü bir yazar olarak tanıdıklarından ilerde de şansımı kapamış olurum. Bu nedenle iyi çalışmak zorundayım. İyi bir yazar, kısa veya uzun, makalesine yeterli zaman ayırmalıdır. Ayırdığın vakit arttıkça özel hayatından da feda ediyorsun. Elektrik parasını boşver.
Bakalım aşağıdaki hanımefendi, ki hayatında en değerli şeyin kızı olduğunu söylemiş, ömrünü çürüterek, tüm yeteneği ve dikkati ile yazdığı makalelerden ne kadar kazanıyormuş:
https://www.r10.net/hazir-makale-satisl ... 27775.html
Sen bana linki verince "bayan yazar" terimini görüp erkek olmamdan da dolayı ilgimi çekti kim ki bu bayan deyip baktım. Fiyatlar beni epey güldürdü. Yukarıda adaptör watt hesabı espirisi yapmıştım. Yani anlatmaya çalıştığım şey şuydu:
"O paraya bilgisayarımın yaktığı elektriğe yazık."
Değmez diyorum ben.
- velociraptor
- Yottabyte4

Şimdi makale yazanlar ve kazançları hakkında bir fikrim oldu , Başkasına makale yazmak yerine kendi sitesini açsa çok daha akıllıca olur
Blog yazarlığından zengin olurum yada hayatımı idame ettiririm şuan için mümkün görünmüyor. Ama yandan harçlık olsun, ek gelir olsun dersen blogculuk yapılır.
Yazdık zaten isteyen okuyabilir hatta fikrini belirtirse sevinirim.
https://www.webkenti.net/2020/04/blog-y ... zanlr.html
Yazdık zaten isteyen okuyabilir hatta fikrini belirtirse sevinirim.
https://www.webkenti.net/2020/04/blog-y ... zanlr.html
- velociraptor
- Yottabyte4

Siyah arka plan üzerine beyaz yazı okuyamıyorum , hemde 25 li yaşlarımdan beri , bende baş dönmesi yapar. Hemde göz sağlığına zararlı , dizaynını herkese hitap edecek şekilde değiştirmeni öneririm.
https://irlen.com/what-is-irlen-syndrome/
https://dm-ed.com/info/contrast-sensitivity/
https://www.reddit.com/r/NoStupidQuesti ... e_text_on/
Farkındayım , bende aynı sorunu yaşamaya başladığım için tema bakıyorum bir zamandır ama tamam şudur dediğim çıkmadığı için alternatif tema modu ekledim.velociraptor yazdı: 24 May 2020, 23:04 Siyah arka plan üzerine beyaz yazı okuyamıyorum , hemde 25 li yaşlarımdan beri , bende baş dönmesi yapar. Hemde göz sağlığına zararlı , dizaynını herkese hitap edecek şekilde değiştirmeni öneririm.
https://www.webkenti.net/view/magazine
- velociraptor
- Yottabyte4

Temadan memnunsan css ayarlarından ilgili yerleri bulup renkleri değiştirebilirsin.