önce chrome ile alakalı sandım, ie açtım aynı sorun, firefox ve opera aynı, edge de bile aynısını yaptı,
mouse veya touchpad ile işlem yapmak istediğimde açık olan pencere veya browserlardaki sekmeler kapanmıyor,
görev yöneticisi kontrol bilmediğim hiç bir işlem yok,
antivirüs ve antispyware denedim olabilme ihtimaline karşı o da değil, pc optimizer ve fixer ları denedim yine yok,
browserlarda sekmeler arası geçi,ş yada aşağıdaki menü çubuğunda mouse veya touchpad ile hiç bir işlem yapmama izin vermiyor,
ancak alt-tab veya bunun gibi klavye kısayolları ile işlemleri yapabiliyorum,
açık kalan ekranda table içine denk gelen yerlerde işlem yapılıyor,
ancak table dışında kalan frame lerde yada çerçeve dediğimiz yerde kapama, pencereyi genişletme ve aşağı indirme tuşları pasif duruma düşüyor,
google da bir şey aramak istediğinizde alt tarafta otomatik tamamlamaların çıktığı yere bile tıklama yapamıyorsunuz,
sadece ok tuşları ile aşağı yukarı giderek seçim yapabiliyorsunuz,
uğraşamam deyip windows 7 kurdum,
aynı sorun aynı şekilde devam ediyor,
dün akşam çıldırdım eski günleri yad etmek gibi ve yenileri denemek gibi aptalca bir fanteziye girdim ve linux mint için usb flash oluşturdum,
kurulumu yapmadığı yetmediği gibi birde flashımı linux ın tabanı olmamasına rağmen exfat a çevirdi,
dedim normaldir, uzun zamandır linux ile yazmıyorum belki yeni sürümleri böyledir,
live cd olarak masaüstü açtı ve ekstra install ile yükleme yapmamı istedi,
ancak daha önceki sürümler gibi hem windows hem linux sürümlerini maalesef artık birarada kullanamıyormuşum,
yada laptopum buna izin vermiyor,
kurulum yapmadan geri windowsa döndüm bu seferde flash a yeni hiç bir işletim sistemi kurulumu yaptırmıyor, :evil:
easeus, ghost gibi partition programları ile yeniden partition oluşturdum,
force format attım, banamısın demiyor,
windows 8.1 x64,
windows8.1 performance,
win 8.1 orjinal,
win 7 orjinal,
win 7 sp1,
win 10 orjinal,
win 10 performance edition,
yeni isolarda indirdim, onlarıda usb ye kurulumunu yapmadı,
az önce flasha winpe bootable disk kurdum, kurulumu yaptı,
demekki nasıl bir virüs yediysem isolarımın hepsine zarar vermiş şimdilik farkettiğim bu,
ancak henüz hiç bir virüs veya spy veya bug olduğuna dair hiç bir kanıtım yok,
aklına başka bir işlem gelen var mı?