Ruslar Astray ya geçti, Türklerde Pardusla Sürünmeye Devam Ediyor

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Mesajlar: 15150
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 2505 kez
Teşekkür edildi: 5302 kez

Ruslar Astray ya geçti, Türklerde Pardusla Sürünmeye Devam Ediyor

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Rusya Savunma Bakanlığı Linux’a taşındı

Resim
Resim


Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı Linux diyor Windows’a veda ediyor. Planları arasında tüm bilgisayarları Linux’a aktarmak. Seçilen GNU / Linux dağıtımı ulusal dağıtım olarak üretiliyor, Astra Linux olarak adlandırılıyor ve RusbBITeh şirketine aittir.

Bu dağıtım halihazırda Rus ordusu tarafından komuta kontrol sistemlerinde , ayrıca çeşitli istihbarat servislerinde (FSB) ve bölgesel yönetimlerde kullanılıyordu. Şimdi ise , hala Windows kullanan bakanlığın diğer yapı ve ofislerine genişletilecek .

Bu yıl boyunca, Savunma Bakanlığı’nın ofisleri ilk tesislerini alacak. Astra Linux öngörülen şartlara uyuyorsa , ekipmanın% 100’üne geçiş gerçekleştirilecektir .

Bir sonraki adım, akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlar , Rusya’nın kendi işletim sistemine sahip olmak konusunda sahip olduğu iddialı plan dahilinde, cep telefonlarında da dahil edilmesini göz önünde bulundurmak olacaktır .

Dağıtımda Modern Rus yapımı işlemciler ile uyumluluk ( Elbrus-85, Baykal-71, komdiv-32 ), büyük önem taşımaktadır donanım tarafındaki güvenlik açıkları nedeniyle.

Yazılım seviyesindeki Astra Linux’u (Special Edition) içeren güvenlik önlemleri arasında, mevcut bilgileri korumak için her bir kullanıcı ile ilişkili kimlik bilgileri ve işlem türü (okuma, yazma, yürütme) içeren zorunlu bir erişim kontrol mekanizması bulunmaktadır. .

Ayrıca , çekirdek bellek koruması, belge yazdırma, belge kaydı, olay günlüğü, dosya bütünlüğü izleme, e-posta koruması, uzaktan erişim sistemleri ve alt sistemdeki bilgileri kontrol etmek için çeşitli mekanizmalar için izolasyon modülleri de buluyoruz. Grafik arabirim , 64-bit bilgisayar mimarileri için dağıtılan Fly adında özel bir masaüstüyle dağıtılan Debian’ın bir türevidir : LibreOffice ofis paketi, Firefox tarayıcısı, GIMP grafik editörü, Inkscape grafik yöneticisi, Audacity ses editörü, vb.

Yanında “normal” ve “özel” versiyonları (Lubyanka’da kullanılan bir) Astra Linux içeren bir sorunu Rus dili ve İngilizce desteği ile, canlı modda çalışabilir.

Kısacası, ülkenin siber güvenliğini ve ekonomik bağımsızlığını artıracak doğru yönde bir adım .

Bizim yaygaracılara laf sokmadan edemeyeceğim, Rusya’nında milli dağıtımı var, hemide DEBIAN tabanlı :), saygılar.

Rusya’ya tebrikler.

Kaynak | İzvestia
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 53891
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 19698 kez
Teşekkür edildi: 11953 kez

Re: Ruslar Astray ya geçti, Türklerde Pardusla Sürünmeye Devam Ediyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Windows tan vazgeçmez bizimkiler , almanlar bundan 20 yıl önce tüm devlet dairelerindeki bilgisayarları Linux yapmıştı
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Mesajlar: 15150
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 2505 kez
Teşekkür edildi: 5302 kez

Re: Ruslar Astray ya geçti, Türklerde Pardusla Sürünmeye Devam Ediyor

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

velociraptor yazdı: 06 May 2020, 01:54 Windows tan vazgeçmez bizimkiler , almanlar bundan 20 yıl önce tüm devlet dairelerindeki bilgisayarları Linux yapmıştı
Bu devletin parası çok olmalı......Neden ucuz ve verimliliği yüksek bir unsuru görmezden gelip,vasat ve verimsiz olanla yola devam edilir? tamamen mantık dışı bir davranış şekli bu.....
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte2
Gigabyte2
Mesajlar: 2551
Kayıt: 03 Nis 2011, 14:10
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 19 kez
Teşekkür edildi: 60 kez
İletişim:

Re: Ruslar Astray ya geçti, Türklerde Pardusla Sürünmeye Devam Ediyor

Mesaj gönderen GOG »

hükümet vasat olunca geleceği düşünmüyorlar ki günü kurtarma hergün.
Cevapla

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön