Windows 10'da Bazı Programlar Açılmıyor (0x0000005 Hata Mesajı)

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2548 kez

Re: Windows 10'da Bazı Programlar Açılmıyor (0x0000005 Hata Mesajı)

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

AgaBey123 yazdı: 06 Nis 2020, 17:26 Son güncellemelerden sonra Windows 10’da çoğu kullanıcı sorun yaşamış. Ben de sistemi güncellemiştim. Hatayı hiçbir sorun yokken güncelleme yaparken bile almıştım ben.

SSD veya HDD alakası yok. Sorun tamamen yazılımsal. Artık Windows yazılımsal olarak donanım desteği eskisine nazaran(örn. Windows 7) çok kötü.

Linux kullanıyorum ancak oyunlar ve bazı programların sadece Windows için olması sebebiyle Windows kullanıyorum.

Aslında bu hataları aldığımdan beridir aklımda Windows 7 kurmak var. Ama artık Microsoft yazılım desteğini çektiği için Windows XP’de de olduğu gibi ileriki zamanlarda çoğu program (tarayıcılar vb.) yazılım desteği vermeyecektir. Sırf bu sebepten Windows 8.1 bile kurmayı düşünüyorum. Ya da Windows 10’un en kararlı sürümü olan LTSC’ye geri dönüş yaparım. O sürüm güncellemesi olarak daha geç sürede yayınlanıyor ama diğer sürümlere nazaran çok daha başarılı ve sorunsuz.
Ana Sorun:Microsoft CEO'su Hint_Fakiri Kast Kafalı Natalya.....

Çözüm: Bu Ceo derhal kovulmalı, oluşturduğu yazılım ekibi dağıtılmalı ve yeni bir CEO ve yazılım ekibi ile yeni bir Windows Sisteminin oluşumununa gidilmelidir.

Yani sen hangi Windows 10 sürümünü kullanırsan kullan (Yapı 10240 hariç ki bu sürüm Windows 7 SP1 sistemi temel alınarak yapılmıştır.Yani Win7'nin Metro arayüzü giydirilmiş ilk versiyonudur) aynı sorunlar seni takip edecektir.
Kullanıcı avatarı
AgaBey123
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen AgaBey123 »

trwe yazdı: 06 Nis 2020, 17:36 Ana Sorun:Microsoft CEO'su Hint_Fakiri Kast Kafalı Natalya.....

Çözüm: Bu Ceo derhal kovulmalı, oluşturduğu yazılım ekibi dağıtılmalı ve yeni bir CEO ve yazılım ekibi ile yeni bir Windows Sisteminin oluşumununa gidilmelidir.
...
Kesinlikle katılıyorum. Geliştirici ekibinde ve politikalarında değişikliğe gitmeleri gerekiyor. Yoksa bu son güncellemelerden sonra kullanıcılar daha da sinirli duruma gelecek ve belki de sırf bu yüzden alternatif arayışlar içerisinde olan kullanıcılarını kaybedecekler.

Ama yine de şirketler bazında düşünmek gerek. Çünkü hatrı sayılır miktarda şirketler tarafından Windows kullanılıyor. Zaten sırf şirketler için önce LTSB sonra adını değiştirerek LTSC sürümlerini çıkarttılar. Yani şu an Microsoft normal kullanıcılarını çok da önemsemiyor gibi gözüküyor.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19891 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Adam Microsoftu batırdı resmen , kaliteyi sıfırladı
Kullanıcı avatarı
theArcher
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen theArcher »

o zaman windows 10dan vazgeçip Windows 8.1 Update 3 Embedded Industry Enterprise x64 denemek lazım.Bayadır geçmek istiyordum bu sürüme inşallah bu gibi sıkıntılar yaşamayız
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

theArcher yazdı: 06 Nis 2020, 22:15 o zaman windows 10dan vazgeçip Windows 8.1 Update 3 Embedded Industry Enterprise x64 denemek lazım.Bayadır geçmek istiyordum bu sürüme inşallah bu gibi sıkıntılar yaşamayız

Windows 8.1 Update3 , iyi bir seçim .....Bir de bu sürümün bir özelliği de eğer elinde yasal bir Windows 7 lisans anahtarın varsa direkt bu anahtar ile sistemi aktif hale getirebiliyorsun.Yoksa imdadına KMS yetişir.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

@Ağa Bey Şöyle Demiş....
SSD veya HDD alakası yok.
Ben kendi şahsi düşüncemi söylem Ağam....

Maraban TRWE_2012 derki

SSD gibi neyü belirsüz bir teknolojiye bel bağlamak (yani kullanmak),
"UÇURUM'UN KENARINDAKİ PATİKA YOL'DA BİR GÖZÜN AÇIK, DİĞER GÖZÜN KAPALI OLARAK, ALACA KARANLIKTA, BİR ADIM İLERİ, İKİ ADIM GERİ ŞEKLİNDE YÜRÜMEYE BENZER"

Kim böyle stresli bir teknolojiyi kullanmak ister ki? ;)
Kullanıcı avatarı
AgaBey123
Kilobyte2
Kilobyte2

trwe yazdı: 06 Nis 2020, 22:46 @Ağa Bey Şöyle Demiş....
SSD veya HDD alakası yok.
Ben kendi şahsi düşüncemi söylem Ağam....

Maraban TRWE_2012 derki

SSD gibi neyü belirsüz bir teknolojiye bel bağlamak (yani kullanmak),
"UÇURUM'UN KENARINDAKİ PATİKA YOL'DA BİR GÖZÜN AÇIK, DİĞER GÖZÜN KAPALI OLARAK, ALACA KARANLIKTA, BİR ADIM İLERİ, İKİ ADIM GERİ ŞEKLİNDE YÜRÜMEYE BENZER"

Kim böyle stresli bir teknolojiyi kullanmak ister ki? ;)
Hocam buna cevaben kişisel tercih diyeyim. :-) Mesela video montaj veya photoshop gibi programlarla uğraşanlar render süresini kısaltmak amacıyla SSD kullanmayı tercih ediyorlar.

SSD’ler önceden pahalı teknolojiydi. Ama artık birçok marka kendi SSD’sini üretip sattığından fiyatları eskiye göre daha ucuz.

Dayanıklılık konusuna gelecek olursam korunaklı ve aynı şartlar altındaki SSD ve HDD ‘leri kıyaslamak isterim. HDD muhtemelen daha uzun yıllar kullanılabilecektir. Çünkü SSD’lerin belli bir yazma ömürleri var ve bu süreç bitince performans kaybıyla beraber veri kaybı da oluyor.
Kullanıcı avatarı
AgaBey123
Kilobyte2
Kilobyte2

trwe yazdı: 06 Nis 2020, 22:31
theArcher yazdı: 06 Nis 2020, 22:15 o zaman windows 10dan vazgeçip Windows 8.1 Update 3 Embedded Industry Enterprise x64 denemek lazım.Bayadır geçmek istiyordum bu sürüme inşallah bu gibi sıkıntılar yaşamayız

Windows 8.1 Update3 , iyi bir seçim .....Bir de bu sürümün bir özelliği de eğer elinde yasal bir Windows 7 lisans anahtarın varsa direkt bu anahtar ile sistemi aktif hale getirebiliyorsun.Yoksa imdadına KMS yetişir.
Hocam benim bilgisayarı aldığımda gelen Windows 7 Home Premium anahtarı var. Şimdi ben bu anahtar ile Windows 8.1 Industry Pro sürümünü etkinleştirebilr miyim?

Bir sorum daha var Microsoft'un kendi sitesinde şu indirme sayfasına ulaştım. Bu mudur sizin bahsettiğiniz sürüm?
https://www.microsoft.com/tr-TR/downloa ... x?id=40745
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

AgaBey123 yazdı: 07 Nis 2020, 01:11 Windows 8.1 Update3 , iyi bir seçim .....Bir de bu sürümün bir özelliği de eğer elinde yasal bir Windows 7 lisans anahtarın varsa direkt bu anahtar ile sistemi aktif hale getirebiliyorsun.Yoksa imdadına KMS yetişir.

Hocam benim bilgisayarı aldığımda gelen Windows 7 Home Premium anahtarı var. Şimdi ben bu anahtar ile Windows 8.1 Industry Pro sürümünü etkinleştirebilr miyim?

Bir sorum daha var Microsoft'un kendi sitesinde şu indirme sayfasına ulaştım. Bu mudur sizin bahsettiğiniz sürüm?
https://www.microsoft.com/tr-TR/downloa ... x?id=40745
Ben etkinleştirmiştim.Bende Win7 Pro vardı.Link doğru
Kullanıcı avatarı
theArcher
Byte2
Byte2

Sistemi yeniledim.Belirttiğim gibi windows Embedded 8.1 Industry Pro kurdum.Notebook üzerinde gelen windows 7 home premium keyi girdim kabul etmedi.AUTO Kms araçlarıylla hallettim.Programları kurdum gayet stabil bi sıkıntı yok şimdlik.Ama antivirüs kurdurmaz mı bi bilgisayar anlamış değilim.Hiç bir antivirüs programını kabul etmiyor.Kaspersky antivirüs indiriyorum.Kuru tıkladığımda hiç bişey olmuyor daha sonra indirdiğim online installer bir anda yok oluyor.Vazgeçtim antivirüs falan kurmayacam.
Kullanıcı avatarı
AgaBey123
Kilobyte2
Kilobyte2

theArcher yazdı: 07 Nis 2020, 17:15 Sistemi yeniledim.Belirttiğim gibi windows Embedded 8.1 Industry Pro kurdum.Notebook üzerinde gelen windows 7 home premium keyi girdim kabul etmedi.AUTO Kms araçlarıylla hallettim.Programları kurdum gayet stabil bi sıkıntı yok şimdlik.Ama antivirüs kurdurmaz mı bi bilgisayar anlamış değilim.Hiç bir antivirüs programını kabul etmiyor.Kaspersky antivirüs indiriyorum.Kuru tıkladığımda hiç bişey olmuyor daha sonra indirdiğim online installer bir anda yok oluyor.Vazgeçtim antivirüs falan kurmayacam.
Ben de Windows Embedded 8.1 Industry Pro kurdum. Windows 7 Home Premium anahtarını kabul etmedi. Etkinleştirmek için uğraşmadım. Çünkü sistemin stabil olup olmadığını anlamam gerekiyor bir süre. Ama ilk kullanımdaki düşüncem Windows 7’den yavaş, Windows 10’dan biraz daha hızlı geldi. Başlat menüsü olmaması can sıkıcı. İyi ki sonradan program aracılığıyla başlat menüsü eklenebiliyor.
Kullanıcı avatarı
cankusa
Gigabyte1
Gigabyte1
Teşekkür etti: 33 kez

Mesaj gönderen cankusa »

Kod: Tümünü seç

https://forum.sordum.net/viewtopic.php?f=142&t=207491
Yukardakini kendim kullanmak için hazırlamıştım inceleyebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

theArcher yazdı: 07 Nis 2020, 17:15 Sistemi yeniledim.Belirttiğim gibi windows Embedded 8.1 Industry Pro kurdum.Notebook üzerinde gelen windows 7 home premium keyi girdim kabul etmedi.AUTO Kms araçlarıylla hallettim.Programları kurdum gayet stabil bi sıkıntı yok şimdlik.Ama antivirüs kurdurmaz mı bi bilgisayar anlamış değilim.Hiç bir antivirüs programını kabul etmiyor.Kaspersky antivirüs indiriyorum.Kuru tıkladığımda hiç bişey olmuyor daha sonra indirdiğim online installer bir anda yok oluyor.Vazgeçtim antivirüs falan kurmayacam.
Benim lisansım OEM lisans idi.....

Gelelim antivirüs yazılımı konusuna

1.Sistemdeki Defender'ı Windows Hizmetlerden devredışı bırakın
2.Webroot Secureanywhere Antivirüs dene bundan çok ama çok memnun kalacaksın.....
Kullanıcı avatarı
theArcher
Byte2
Byte2

Sorun SSD'de olduğu netleşti.Başka bir dizüstü bilgisayara kendi SSD mi takıp format attım ve sürücüleri kurdum.Hatta antivirüs programınıda kurdum (sonunda).Ama gel gelelim diğer uygulamalarda hatalar vermeye başladı.Acaba format USB de bir sıkıntı mı var diye garanti olması açısında farklı bir SSD takıp sistemi kurdum şu an sıkıntısız kullanıyorum. Kingston Hyperx Fury modeli.Kendi yazılımda %96 sağlık durumu iyi gösteriyordu ama demekki ömrü çabuk bitmiş.Depolama olarak kullansam sıkıntı çıkarır mı acaba harici harddisk olarak kullansam?
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

theArcher yazdı: 08 Nis 2020, 22:58 Sorun SSD'de olduğu netleşti.Başka bir dizüstü bilgisayara kendi SSD mi takıp format attım ve sürücüleri kurdum.Hatta antivirüs programınıda kurdum (sonunda).Ama gel gelelim diğer uygulamalarda hatalar vermeye başladı.Acaba format USB de bir sıkıntı mı var diye garanti olması açısında farklı bir SSD takıp sistemi kurdum şu an sıkıntısız kullanıyorum. Kingston Hyperx Fury modeli.Kendi yazılımda %96 sağlık durumu iyi gösteriyordu ama demekki ömrü çabuk bitmiş.Depolama olarak kullansam sıkıntı çıkarır mı acaba harici harddisk olarak kullansam?
Her zaman demişimdir SSD uzak durun.Ucuz ve adi çin malı teknolojisi bu SSD 'ler ...Klasik ve Mekanik HDD'lerden asla şaşmayın.
Depolama olarak kullansam sıkıntı çıkarır mı acaba harici harddisk olarak kullansam?
Bence kullanmalısın hatta bir disk kutusu yapıp usb kablosu ile sistem'e işin olunca bağlarsın, işin bitince çıkarırsın böylece sdd ömrünü uzatmış olursun