Formattan sonra dosya resim video açamama sorunu

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
kemaldogan20
Bit
Bit

Formattan sonra dosya resim video açamama sorunu

Mesaj gönderen kemaldogan20 »

Arkadaşlar merhaba windows 7 ultimate işletim sistemi kullanıcısıydım format için masaüstündeki dosyalarımı d ye kopyaladım ve format attım (windows 10 pro) format sonrası kopyalama yapmış olduğum hiçbir dosyayı açamıyorum video resim excel word vs hiçbirini sertifika ile ilgili hata veriyor hepsinin üzerinde kilit simgesi var

Resim

dosyaları silebiliyorum fakat harici hard disce atamıyorum masaüstüne kopyalayamıyorum kopyalama yapmak için yönetici izni istiyor konuyla ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.

Aşağıdaki videoyu uyguladım

o zamanda tamam diyorum şifre çözülemedi yazıyor

Resim

Resim

D sürücüsünden masaüstüne kopyala diyorum bu geliyor

Resim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19689 kez

Re: Formattan sonra dosya resim video açamama sorunu

Mesaj gönderen velociraptor »

1. Bitlocker kullanılmamış
2. Videodaki işe yaramıyor
3. Sahiplik te alınmıyor

Şİfreleme virüsümüdür nedir ? ilginç bir durum gerçekten o dosyalardan birini herhangi bir yere upload edebilirmisin indirip bende açılıyormu diye bakacağım ?
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

velociraptor yazdı: 28 Mar 2020, 23:54 1. Bitlocker kullanılmamış
3. Sahiplik te alınmıyor

Şİfreleme virüsümüdür nedir ? ilginç bir durum gerçekten o dosyalardan brini herhangi bir yere upload edebilirmizin indirip bende açılıyormu diye bakacağım ?
Eğer bunu yapacaksan en azından live ortam üzerinde denemelisinn....Virüs yeme ihtimali çok yüksek......

Eğer bu kullanıcı sistemini GÜVENLİ KİP'de açsaydı bu dosyaların üzerinde kilit simgesi olmayacaktı yada sistemini direkt Administrator hesabı üzerinden açabilseydi aynı durum olacaktı (veriye erişebilecekti.)

Ya da sistemini Linux Live DVD USB 'si açmayı bilseydi.D 'deki belgleri LibreOfis Writer belgesi (.odt) dönüştürüp kurtarabilirdi.

Bunlar ihtimal dahilinde.....!
kemaldogan20
Bit
Bit

Ne yapmamı önerirsiniz belgelerin hepsi eşimin tartıştık bu konu yüzünden keşke yedek alıp öyle formatlasaydım birde şöyle bir durum var d deki diğer bütün herşey açılıyor sadece masaüstünden d ye aldıklarım açılmıyor çok garip
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

kemaldogan20 yazdı: 29 Mar 2020, 19:50 Ne yapmamı önerirsiniz belgelerin hepsi eşimin tartıştık bu konu yüzünden keşke yedek alıp öyle formatlasaydım birde şöyle bir durum var d deki diğer bütün herşey açılıyor sadece masaüstünden d ye aldıklarım açılmıyor çok garip
Ana sistem'e ve D'ye dokunmadan USB 3.0 karakterli ve en az 4096 MB ve yukarı bir USB Flash Bellek İçine Linux İşletim Sistemini yazdırın (ISO Dosyası)

Sonra bu usb ile sistemi açın sonra oradaki dosya yöneticisi ile D: sürücüsünü sisteme bağlayın buradan , libreofis ofis paketindeki Writer (aynı word yazılımına benzer) dosyaları tek tek açın ve .odt olarak başka bir konuma kayıt edin .

Böylece belgeler Word .docx dosyasından Writer .odt dosyasına dönüşmüş ve taşınmış olur.

Sonra bunları Windows ortaımında kuracağınız LİBREOFİS yazılımı ile tekrar açıp .odt'den docx formatına dönüştürebilir böylece verileri en az kayıp güvenceye alırsınız.

Video

Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Ya da şöyle yapabilirsiniz.

1.https://www.sordum.org/9416/powerrun-v1 ... rivileges/ adresinden Power Run v1.7 yazılımını indirin, bunu yönetici olarak açın ve C:\Windows \explorer.exe dosyasnı yazılımın arayüzüne sürükleyip bırakın yazılım tam yol olarak eklenecektir.Böylece yazılım SYSTEM KULLANICI HAKLARI İLE ÇALIŞTIRIN.Bu şekilde D:\ sürücüsündeki dosyalar üzerindeki kısıtlamaları aşın

2.https://www.sordum.org/7615/easy-context-menu-v1-6/ adresindeki yazılımı PowerRun ile çalıştırın ve C:\ sürücüsü üzerindeki hakları üzerinize alın.Bu işlem baya uzun sürecektir ve işlem sonunda sistemi yeniden başlatın.Artık dosyalarınızı masaüstünde açabiliyor olacaksınız. (aynı işlemi word dosyaları üzerinde de yapın)
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

velociraptor yazdı: 28 Mar 2020, 23:54 1. Bitlocker kullanılmamış
3. Sahiplik te alınmıyor

Şİfreleme virüsümüdür nedir ? ilginç bir durum gerçekten o dosyalardan birini herhangi bir yere upload edebilirmisin indirip bende açılıyormu diye bakacağım ?
Galiba forum üyesi vazgeçti..... :( :?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Belki vakti olmamıştır , biz yardımcı olmaya çalıştık
kemaldogan20
Bit
Bit

Arkadaşlar merhaba yok vazgeçmedim 30.03.2020 tarihinde eşim doğum yaptı bir kızımız oldu yeni geçebildim bilgisayarın başına hepinize çok teşekkür ederim deneyeceğim yazdıklarınızı
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

kemaldogan20 yazdı: 05 Nis 2020, 12:15 Arkadaşlar merhaba yok vazgeçmedim 30.03.2020 tarihinde eşim doğum yaptı bir kızımız oldu yeni geçebildim bilgisayarın başına hepinize çok teşekkür ederim deneyeceğim yazdıklarınızı
Allah (c.c) "Analı-Babalı Büyütsün" "Ömrü Uzun, Hayırlara Vesile Olsun" Ve darısı bendeniz bekar mühendisin başına ...... (orta yaşlı müh.)

Bugünlerde aldığımız en güzel haber......
kemaldogan20
Bit
Bit

amin kardeşim inşallah darısı başınıza diyelim o zaman
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Tebrik ederim , Umarım sağlıklı ve huzur dolu bir hayatı olur
kemaldogan20
Bit
Bit

denedim olmuyor yine malesef ne sıkıntılı birşeymiş bu ya virüs bulaşmış galiba
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

benimde tahminin o yönde
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Hayırlı uğurlu olsun.

Ben de kıyısından konuyu takip ediyorum.

Önce sorunun sistemden kaynaklı olduğunu düşünmüştüm ben de. Başka bir sistemde de açılmıyor mu?

Kasperski antivirüsün flaştan ve DVDden başlatılan sürümü var. Bu sürüm ile bilgisayarı flaştan başlatıp antivirüs taraması yaptırıldığında ak ile kara ortaya çıkacaktır. Şifreleme virüslerinin hemen hepsinde bir uyarı görmelisiniz: "Bağa para ödemezsenğ resimlerinği açmıcaz" gibisinden :) Antivirüs bir virüs görüp ÇOK TEHLİKELİ kategorisinde gösterirse bilin ki virüsten. Yok hiçbirşey bulamazsa, linux, windows XP gibi sistemlerde o diski açıp bir deneyin. Win XP'li bilgisayar yoksa bir yerden Hirens Boot CD bulabilirseniz bunun içindeki XP ile başlatır ve yürürsünüz. Bana daha çok sıkıntı windows 10'dan mış gibi geliyor. Ama ikinci ihtimal virüs tabi ki...

Merakla sonucu bekliyoruz.