Aşağıdakini bir denermisin ?
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell\bat]
"extended"=""
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell\bat\command]
@="C:\\Windows\\System32\\bat\\Stop.bat"

Aşağıdakini bir denermisin ?

velociraptor yazdı: 04 Mar 2020, 21:20Aşağıdakini bir denermisin ?
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell\bat]
"extended"=""
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell\bat\command]
@="C:\\Windows\\System32\\bat\\Stop.bat"

Herhalde burada çözülemeyen sorun olmaz, olursa zamana bırakılır ama eninde sonunda bir kahraman/babayiğit çıkar çözer sorunu.....

Böyle konuşacak yada tepki gösterecek birinin bu forum'da "YERİ YOKTUR VE ASLA OLMAYACAKTIR.....!" Herşeyden önce karşılıklı saygı esastır.....Vessellam....!solution yazdı: 06 Mar 2020, 10:15 Banane kardeşim git bat dosyasını koyduğun yerde tıkla çalıştır denilebilirdi,

Merhabayunus_emre yazdı: 10 Şub 2021, 16:19 Merhaba, bu güzel konu akışı için teşekkür ederim öncelikle.
buradaki arkadaş nasıl yaptı bilmiyorum ama, ben aynı yolları izlediğimde shift ile sağ tuş yaptığımda istediklerim geliyor, fakat bat dosyası çalıştığında servisleri durdurmayıp access denied deyip kapatıyor. Yönetici olarak çalışmadığı için sanırım. Bu bat dosylarının başına sonuna kod ekleyerek acaba yönetici olarak çalışmasını sağlayabilir miyiz ?
Teşekküler.
Kod: Tümünü seç
@echo off
set "params=%*"
cd /d "%~dp0" && ( if exist "%temp%\getadmin.vbs" del "%temp%\getadmin.vbs" ) && fsutil dirty query %systemdrive% 1>nul 2>nul || ( echo Set UAC = CreateObject^("Shell.Application"^) : UAC.ShellExecute "cmd.exe", "/k cd ""%~sdp0"" && %~s0 %params%", "", "runas", 1 >> "%temp%\getadmin.vbs" && "%temp%\getadmin.vbs" && exit /B )

Merhabalar,velociraptor yazdı: 11 Şub 2021, 15:58 Bat dosyasını Admin yetkilerinde çalıştırma konusunda aşağıdaki yazı yardımcı olacaktır
https://www.sordum.net/20766/bir-bat-do ... istiralim/

Merhabalar