Yeni Aldığım HDD'de Bad Sector Oluştu
- loveme
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 1 kez
- İletişim:
Re: Yeni Aldığım HDD'de Bad Sector Oluştu
ssd lerden memnunum hepsi aynı teknoloji ile üretiliyorlar yeni hdd ssd ler okuma ve yazma oranları daha hızlı ve sağlam.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2539 kez
Teknoloji, şans işidir.Sende sağlam çıkan bir ürün, başkasında "kelek" çıkabilir.Bunu göz önünde bulundurmak kaydı ile , benim şahsi düşüncem SDD Hard Diskler hakkında "Kazandığınız/harcadığınız para'yı sokağa atmakla eşdeğerdir." şeklinde olacaktır.Mekanik varken neyi belirsiz çiplere güvenmek , önünde uçurumdan aşağı kendini bile bile bırakmakla aynı ölçüye sahiptir.loveme yazdı: 10 Eki 2019, 14:37 ssd lerden memnunum hepsi aynı teknoloji ile üretiliyorlar yeni hdd ssd ler okuma ve yazma oranları daha hızlı ve sağlam.
TRWE_2012
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Daha evvel Hitachi Deskstar 3.5 inç 1TB harddiskim geldiği günden beri yüzey grafiği aşırı zigzaglı yavaş çalışır halde ve kafa atıyordu. Bir türlü adam edemedim az daha herşeyimi kaybediyorum zor kurtardım. O günden beridir HITACHI'nin adını ne zaman duysam tırsarım. Ama 2.5inç modelleri sağlam oluyor diyorlar bilemiyorum abi.velociraptor yazdı: 10 Eki 2019, 02:12 HImm anladım olasıdır.
Hitachi Travelstar 2.5" SATA 3Gbit/s 7200RPM 250GB 16MB Cache Disk HTS723225A7A364 İthalatçı Garantili -125 TL
https://www.hepsiburada.com/hitachi-tra ... 00000AJNBW
WD'den şaşmayacaksın. Elimde iki adet 80GB'lik WD var hala taş gibiler.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19852 kez
Doğrudur , neticede grafiklerdeki veriler parti mallarına ait te olabilir yani belirli partilerde hata daha fazladır bunlarda alıp test etmiştir ... gibi
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Bu işler karışık işler. Ben WD diyorsam bir bildiğim var da ondan. Ama bazı partilerde dediğin gibi sorunlar var insanlar orda burda yazıyor çiziyor. Şimdi yukarıdaki grafikler sadece belli başlı ürün gurupları için söylenmiş. Bir de yanlış anlamadıysam testleri yapan kişi bu harddiskleri bir server istasyonunda test etmiş. Server dediğin sistemde harddisk kafası hiç durmaz. Habire gider gelir çünkü anlık yüzlerce kişinin tıklamasını oku kişinin ekranına getir, bilmemne derken harddiskin anası ağlıyor.velociraptor yazdı: 10 Eki 2019, 23:49 Doğrudur , neticede grafiklerdeki veriler parti mallarına ait te olabilir yani belirli partilerde hata daha fazladır bunlarda alıp test etmiştir ... gibi
Böyle serverden çıkma HDDleri alıp bakımdan geçiriyorlar mesela kafa değişimi falan yapıyorlar. Buna refurbished HDD deniyor. Sonra temizleyip üzerine de yeni etiket basıp yenişmiş gibi piyasaya salıyorlar. Milletin cinnet getirmesinin bir nedeni de bu. Piyasada bir ara çok dolaşıyordu refurbished HDDler. Şimdi ne durumda bilemiyorum. En iyisi güvenilir yerlerden almak.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19852 kez