Bilgisayarımı Dövdüm Sonuç: Ben kazandım!

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Bilgisayarımı Dövdüm Sonuç: Ben kazandım!

Mesaj gönderen shampuan »

Yıllar evvel kızkardeşim üniversiteye başlamıştı. Tabi ki her öğrencinin ihtiyacı hoca laptop pc tavsiye etmiş. Okula getirin istatistik dersinde neyinde hesaplama yapçass demiş. Şart değildi ama her ödevde başkasından isteyemiyordu. Önce beraber ikinci elcileri gezdik ama ı-ıh adamlar çakal. Ya yok ya da çürük çarık bilgisayarı iyi paraya kakayalacak enayi arıyorlar. Yer miyiz? Yemedik tabii.

Çaresiziz acilen lazım. Babam durumu anladı. Beraber çarşıya çıktık bir mağazadan SUNNY h54z laptop aldık taksitle. O zamanın fiyatı 1.250TL. Daha alırken hiç beğenmedim laptobu. Şimdi de uyuzum ama ne yapalım...

Yıllar geçti aradan. Kardeşim okulu bitirdi, evlendi, bizim apartmanın en üstüne taşındılar. Benim o zamanlar masaüstü bilgisayarım var. Ama sıkıntı şu ki internet denilen belayı eve getirmek istemiyoruz o sıralar. Ben de bir ihtiyacım olduğunda internet kafeye gidiyorum. Ama rahat rahat ne birşey indirebiliyorum ne de flaş bellek takabiliyorum. Kızkardeşim abi al sen bunu diyerek bu pc'yi bana verdi ve macera başlamış oldu...

Bilgisayarın bataryası yok idi. Daha doğrusu var ama çalışmıyor. Batarya alamadım bir türlü. Birşeyi alamadıysan onun stresi yıllardır birikebiliyor... Benim de stres büyüdü zamanla. Ama farketmemişim düne kadar.

Sonra windows tarafında ses sıkıntısı vardı bunun. Kulaklık takınca bazen ses geliyor, bazen başka bir oturumda ses gelmiyordu. Bu konu ile ilgili başlık açmıştım hatırlayan vardır belki... Bu bende sinir yapmış zamanla... Biriktirmişim, ama farketmemişim.

Kardeşim bunu bana verdiginde wireless cihazı çalışmıyordu. Bozulmuş. Bir yıl sonra birbilgisayarda ikinci el buldum taktım.Bununla kullanmaya başladım. Bu arada ses sorunu devam ediyor, sonradan düşündüm ki ses sorunu kesin bundandır, açtığım başlığı çözüldü işaretledim. Meğer ondan değilmiş.Donanımsal bir arıza,neden olduğu belli değil. Sürücüden falan da değil eminim... geçen gün nasıl olsa windows tarafında kullanmıyorum ben bunu dedim. En iyisi wirelessi geri takayım, pastaneye kestaneye gidersem internetinden nasıl faydalanıcam bu olmadan? Geri taktım. Ama ses sorunu hala kafamda... Yer etmiş sanırım, uzun süredir biriktirmişim...

Bunun iki tane USB yuvası var. Bu iki tane USB yuvasından birisinde temas sorunu var. Temizledim ettim, hatta içini açıp lehimleri tazeledim, yok aynı. Mouse USB sini takınca sorun yok o çalışıyor. Ama ikincisine flaş bellek neyin takarsam, flaşın üstüne elimle basmak zorunda kalıyorum. Flaşın USB bölgesini kıracak gibi kanırtıyorum yani. Anca öyle görüyor flaşı. E kardeşim insanın eli ağrıyor. Kopyalama uzun sürerse milimlik bile oynatmadan nasıl tutacaksın dakikalarca? Yer etmiş sanırım bu durum. Sinir oluyordum uzun süredir. İyice öfke biriktirmişim böyle şansı gibisinden...

Son bir haftadır bir sıkıntı daha çıkarmaya başladı. Şöyle ki: Bazen şu anda yazı yazarken mesela, ekrana birşey oluyor. Fare ekranın neresinde duruyorsa, oraya kadar renkli bir perde çıkıyor ekranda. Gönder düğmesini bulamıyorum. Farenin hangi noktada olduğunu bilsem sıkıntı olmayacak. ama fare de perdenin arkasında. Geçmedi... Bir yumruk çaktım kılavyeye yukarıdan. GÜMMM diye bir ses inletti ortalığı. Herkes bana bakıyor. PC kapandı. Fİşi çıkarıp taktım açıldı iyi... Bir iki defa daha yaptı, sayfayı F5le yenilersem falan düzeliyodu güya. Ama yazdıklarım boşa gitmesin diye binbir güçlükle kopyalamak gerekiyordu.

15-20 gün önce A tuşu çıktı bunun. Ara sıra çok yazmaktan tuşları yerinden çıktığı oluyor. Kolayca takıyordum, bu defa olmadı. bir sıkıntısı var ama anlamadım. Takacağımdiye saatlerce ter döktüm. Olmuyor. Tuşu takmak için zorladıkça, alttaki meme ucu şeklindeki kauçuk çıkıntı koptu elime geldi. Gittim bakkaldan japon yapıştırıcı aldım geldim. O kağuçuğu dikkatle yapıştırdım. Düğmeyi de nalet ede ede, uğraşa uğraşa zorla taktım ama şimdi öyle oldu ki diğer tuşlara nazaran daha sert. Basınca her zaman A çıkmıyor. O yüzden sert basmam gerekiyor ki, uzun yazarken nasıl bir azap olduğunu anlar mısınız bilemem. Bir süredir devam ediyordum böyle...

DH'de takılıyorum sık sık. Canım sıkılıyor ne yapayım... Bir tane mikrop bir tip var. Birşey dememişim etmemişim, sanki anasını becermişim gibi gelip gidip bana bulaşıyor, birine yazdığım iletiyi alıntılayıp dalga geçiyor, şaka yapmıyor ciddi ciddi aşağılıyor. Kişiliğinden ve önceki yazdıklarından yaşı küçük, eğitimsiz ve terbiyesiz belli. Geçmişine baktım, Aaaaa-keeee-peeeeliymiş. Hah tam adamını bulmuşuz. Bir iki defa şikayet ettim, onun yüzünden banladım, yine şikayet ettim, hala ediyorum, yok. 4 gün, 8 gün cezayı yiyor yiyor gelip yine aynı. Özelden bir iki arkadaş mesaj yazmış hocam biz de bıktık bundan yönetim sadece ceza veriyor banlamıyor falan diyorlar. En son dün, akşam saatlerinde en son patladım artık. Gıcıklığına nerde iletisini görsem bulaşıyorum buna tamam mı? Mikropla mikrop olmayacaksın ama ben de kızarsam s..imi fena kaldırırım.

Neyse bir iletimi yazarken yiine o perde sorunu çıktı ortaya. Fareyi göremiyorum ki gönder diyeyim. Ellem ettimküllem ettim yok. upuzun yazı yazdıydım halbuki. Yazdığım yazıyı ne taslak olarak kaydedebiliyorum, ne de seçip kopyala yapabiliyorum fare nereye gidiyorsa denizin taşması gibi ekranın altından başlayıp farenin dikey seviyesine kadar perde benimle beraber gidip geliyor. Ekran çipi arızası mı nedir belli değil...

Önceden biriktirdiklerim, yaşadıklarım, uğradığımhaksızlıklar, imkansızlık içinde hiçbirşey yapamıyor ve alamıyor olmam, işsizlik, parasızlık, bu bilgisayarın bu kadar sorunla benim işimi görmeyip aslında beni perperişan edişi, yukarıdaki herşey iyice birikmiş....

Sen ha?.. bana haaaa?..

GÜM!!! GÜM!!! GÜM!!! GÜM!!! GÜM!!!

Kaç defa vurdum hatırlamıyorum. Klavye içe doğru çöktü. PC kapandı, sustu. Powere basıyorum açılmıyor. Tabi herkes bana bakıyor. Bişey yok taaam falan yaptım bunlara... Anladılar... Topladım PC'yi eve götürdüm.

Dün test yaptım harddiski öldürmüşüm. O kadar güzel bir harddiskti ki anlatamam. 10 yıllık olmasına rağmen test sonuçlarında cillop gibi yüzeyi vardı, en ufak bir hata raporlanmıyordu ve reallocated sector mectoruna kadar herşeyi tertemizdi. Hani hep diyoruz HDDlerin ömrü 10 yıl falandır diye. Bu HDD her daim yeni alınmış gibiydi. 250 GBlik WD. Artık yok. İçindekilerin çoğunu zar zor kurtarabildim. PCyi de bugün evde dağıtıp bazı teknik hataları geçici olarak giderdim. Topladım baktım çalışıyor ama bir ayağı çukurda. HDDyi de taktım geldim kafeye. Şu an bu bozuk HDDli bir ayağı çukurdaki PCden yazıyorum. Tuşlar içe doğru çökük olduğundan rahat yazılmıyor. Boşuk tuşu da bir çalışıyor bir çalışmıyor...

Bilemiyorum....

Stres biriktirmişim...

Bakalım ne olacak...

Bilemiyorum...

Perde sorununu birazdan yükleyeceğim. İlla göstermem lazım. Neler çektiğimi en azından görerek anlayın diye.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19715 kez

Re: Bilgisayarımı Dövdüm Sonuç: Ben kazandım!

Mesaj gönderen velociraptor »

Geçmiş olsun , ikide birde sinirlenmektense böylesi daha iyi bile olmuş olabilir.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Demi...

Aslında sakinim ama patlayınca fena patladım işte... Bu sabah da kızkardeşim telefonu bizde unutmuş. Uyuyorum ulan uyuyorum uykuma bari dokunmayın zırt pırt çalıp duruyor koridorda. Gittim kapatmaya çalıştım kapatamadım telefon söylemesi ayıp AYFON. Bir çarpmışım yere... Gitti yatak odasında karyolanın altına biryere yuvarlandı. Artık yatmak ne mümkün. Kalktım artık... Bunlar da Allahallaaaa nere gitti bu telefon diye arıyolar. Söylemediminat olsun diye. boşluk tuşu da çalışmyo boşluk tuşunun a..aosjfkjDGJSKJGF sen anladın onu. klavyenin şirazesi kaymış rahat yazılmıyo zaten bir sözcük için elli kere sil düzelt yapıyorum.

Offff dert dolmuşum a.....lkjfşoashgşashgşsg. Canım sıkkın. Bilgisayar alıcak para da yok. Evde internet yok. Çıkıp geziyimdiyorum -klavye yine boşluk basmıyo hay klavyein- gezicek be biryer var ne para var ne kız arkadaş var. Neyse sonra görüşürüz abi iyice daraldım.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19715 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Malesef memlekette birçok kişi aynı durumdadır diye tahmin ediyorum , Sizler gibi Üniversite mezunu gençlerin hamili kartları olmadığı için düşürüldükleri durum ; ya taraf olursun ya bertaraf zihniyetinin bir eseridir (Suçlu bellidir) Umarım Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz.