Windows 7 geç açılma sorunu
Windows 7 geç açılma sorunu
öncelikle herkese selamlar. iş güç memleket tatil derken foruma giremez oldum. ne zamandır sormak istiyordum da fırsat olmuyordu.
laptopta her ne kadar i7 işlemci, 8gb ram olsa da harddiski hala 7200rpm olduğu için geç açılıyor. hele ki iki harddisk de dolu ve bilgisayar başlangıcında çalışan programlar ve servisler çok olunca süre 5 dakikaya kadar uzuyor. son zamanlarda bilgisayarı kapatırken hazırda beklet modunda kapatıyorum ve açılış süresi 40-60 saniyeye kadar düşüyor. bu harika birşey. direkt kullanmaya başlayabiliyorum.
sorun şu ki bu pek de alternatif değil. çünkü bazı telefon, flash bellek gibi sürücü yüklemeyi gerektiren durumlarda her türlü reset atmam gerekiyor.
bildiğiniz ve kullandığınız bu tür program, yöntem veya başka birşey var mı?
laptopta her ne kadar i7 işlemci, 8gb ram olsa da harddiski hala 7200rpm olduğu için geç açılıyor. hele ki iki harddisk de dolu ve bilgisayar başlangıcında çalışan programlar ve servisler çok olunca süre 5 dakikaya kadar uzuyor. son zamanlarda bilgisayarı kapatırken hazırda beklet modunda kapatıyorum ve açılış süresi 40-60 saniyeye kadar düşüyor. bu harika birşey. direkt kullanmaya başlayabiliyorum.
sorun şu ki bu pek de alternatif değil. çünkü bazı telefon, flash bellek gibi sürücü yüklemeyi gerektiren durumlarda her türlü reset atmam gerekiyor.
bildiğiniz ve kullandığınız bu tür program, yöntem veya başka birşey var mı?
- GOG
- Gigabyte2

- Teşekkür etti: 20 kez
- İletişim:
Re: Windows 7 geç açılma sorunu
Autoruns uygulaması ile gereksiz gördüğünüz yazılımları servislerini ve başlanğıçta başlayan uygulamarı devre dışı bırakırsanız gözle görülür fark olucaktır.Hazırda bekletme olayına gelince bir bilgim yok malesef Autoruns işlemlerini yaparsanız pc rahat bir şekilde açıp kapatabilirsiniz.
+ olarak diskleri birleştirin.birde komut istemine (cmd) sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır dedikten sonra sfc /scannow komutunu yazın,tarama bitsin.Sonra sitede stop service yazılımı(linki bulamadım ekler misiniz?) var onu da uygulayın.Bunlar bir parça işe yarar.
Autoruns, starter ve service stop yazılımları zaten aktif olarak kullanıyorum.
Düzenli olarak defraggler ile birleştirme yapıyorum. Eğer donanımsal bir sorun ise garantiye götüreyim. Çünkü en ufak parçası 300 dolar civarı.
Düzenli olarak defraggler ile birleştirme yapıyorum. Eğer donanımsal bir sorun ise garantiye götüreyim. Çünkü en ufak parçası 300 dolar civarı.
- GOG
- Gigabyte2

- İletişim:
evet donanımsal olabılır öncelikle hard diskinize ve sıcaklıklara AIDA64 ile bir bakın resimde gösterim yere bakıp bir resim atabilirmisiniz.
Hard Disk için:

Sıcaklıklar için:

Hard Disk için:

Sıcaklıklar için:

- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21695 kez
geç açılmasının 7200 Rpm HDD ile bir alakasının olabileceğini sanmam , laptop HDD leri genelde 5400 rpm olur , son zamanlarda SSD kullanılmaya başlandı , başlangıcında çalışan programlar ve servisler bunu yapar , ilaveten eğer laptopu aldığınızda temiz bir bir format atmadınızssa fabrikasında yüklenen bir sürü çöp programda buna neden olur , Birçok program kurmak ve kaldırmak buna neden olur (Program files te ve registry de kalıntıları) HDD doluluğu diğer bir yavaşlık sebebidir , bence bu sıkıntıya neden olan birden fazla sebep var , iyileştirme elbette olasıdır ;
1. Arkadaşların da dediği gibi açılıştaki program sayısını azaltın
2. Dolu olan HDD in aktarabildiğiniz kadarını haricci bir HDD e aktarın
3. Gereksiz servisleri disable etmeye çalışın
viewtopic.php?f=10&t=195083
4. Bir registry temizleyicisi kullanın
http://www.eusing.com/free_registry_cle ... leaner.htm
5. Başlangıç dosyalarını defrag etmeyi deneyin
6. Hiçbiri işe yaramazssa ve durum giderek daha da güçleşirse son çare Format
1. Arkadaşların da dediği gibi açılıştaki program sayısını azaltın
2. Dolu olan HDD in aktarabildiğiniz kadarını haricci bir HDD e aktarın
3. Gereksiz servisleri disable etmeye çalışın
viewtopic.php?f=10&t=195083
4. Bir registry temizleyicisi kullanın
http://www.eusing.com/free_registry_cle ... leaner.htm
5. Başlangıç dosyalarını defrag etmeyi deneyin
Kod: Tümünü seç
defrag c: -b- GOG
- Gigabyte2

- İletişim:
sıcaklıklar normal Toshiba diskinizde problem var eğer garantili ürün ise garantiye götürmenizi tavsiye ederim garantisi yoksa o disk çıkartıp açılış sürelerini kontrol etmeyi deneyin tabi sistem onda kurulu değil ise.
toshiba harddiski eski taşınabilir diskimden çıkartıp taktım. takmadan önce de aynıydı. ilginiz için hepinize teşekkürler. bakayım başka nelerden olabilir. eğer birşeyler bulursam buradan sizlerle paylaşırım.
- burak35
- Zettabyte4

- Teşekkür etti: 10649 kez
msconfig'te başlatma kısmındaki programların tümünü devre dışı bırakın, hizmetler sekmesinde altta tüm microsoft hizmetlerini gizle seçeneğine tıklayıp kullanmadığınız servisler varsa onlarıda devre dışı bırakın ayrıca, kullanmadığınız yada çok az kullandığınız yazılımlar varsa bunları kaldırın, ccleanerla tam tarama yapın sonra disk birleştirme yapın, tema kullanmayın sade bir fotoğrafı arka plan yapın örneğin bir manzara resmi gibi ayrıca : bilgisayar / özellikle / gelişmiş sistem ayarları / performans / burada özeli seçip sadece "ekran yazı tipi kenarlarını düzelt ve pencere ve düğmelerde görsel stil kullan yazan seçenekleri işaretleyin, kullanmadığınız windows servislerini durdurun. baya bi faydası olacaktır.
- burak35
- Zettabyte4

- Teşekkür etti: 10649 kez
ne kadar kurulumsuz portable program kullanırsanız ne kadar çok servis kapatırsanız ne kadar kullandığınız yazılımlara dikkat ederseni bilsayarınız bir o kadar hızlanacaktır emin olun ben bir gün bir sinirle ne kadar kullandığım program varsa hepsini kaldırp silip attım , nedeni sistemin 1 dk üstünde açılmasıydı sonra benim bilsayarda ssd olmadığı için hdd ikiye bölünük d sürücüme bi klasör açtm programlar adında kullandığım ne kadar yazılım varsa hepsini portable ve güvenli kendi sitelerinden buldum sonra c sürücüsündeki yazılımları kaldırdım tabi birçok windows servisini kapattım sonuç inanın harikaydı açılma süresi 35 saniyeler kadar düşmüştü tavsiye ederim kurulumlu programlara ne gerek varki nasıl olsa çoğunun taşınabilir versiyonu var hem işin güzel yanı format falan atmak isterseni kopyalayın programlar klasörünü bir flaş bellğe yada taşınabilir harddiske hiçbirşey olmaz mis gibi ...