Windows 7-Windows 10 Aynı Makinada Kullanma
- cokomoko
- Byte1

Re: Windows 7-Windows 10 Aynı Makinada Kullanma
Şunu da belirteyim iso dosyalarını da gruptan boot edebiliyorum, yani usb ile uğraşmıyorum, mesela clonezilla indirdim doğrudan bu ekrandan live olarak açabiliyorum. Yine aynı ekranda basit bir oyun da oynayabiliyorum sistemi açmadan.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19876 kez
- cokomoko
- Byte1

Evet zaten amaç da bu hem harddiskte okuma hızı usbden fazla olduğundan şak diye hemen açılış sağlanıyor.velociraptor yazdı:ISO dan boot oldukça pratiklik sağlar
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10128 kez
şahsi fikirm ; windows 7 her zaman ana sistem olmalı sürümüde mümkünse home premium olmalı ve ayrıca orjinal sürüm olmalı. (modifiyeli falan değil) windows 10 ise sanal makineye deneme amaçlı kurulmalı. ben olsam böyle yapardım. çünkü windows 10'a güvenmiyorum. boşta çalışırken 60-70 tane arka planda servis çalıştıran işletim sisteminden ne hayır gelir ki sonuçta ?
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2542 kez
Win10 'da çalışırken (kurulumdan hemen sonra) ilk yaptığım işlem arkaplan hizmetlerinden dışarıya bilgi sızdıranları ortadan kaldırmak olurdu.Bir seferde 100 adet servisi kapatmıştım.Win10 gerçek bir casus işletim sistemi buna emin olun.....(ama bana sökmez bunun spy'lığı)burak35 yazdı: 22 Tem 2018, 17:46 şahsi fikirm ; windows 7 her zaman ana sistem olmalı sürümüde mümkünse home premium olmalı ve ayrıca orjinal sürüm olmalı. (modifiyeli falan değil) windows 10 ise sanal makineye deneme amaçlı kurulmalı. ben olsam böyle yapardım. çünkü windows 10'a güvenmiyorum. boşta çalışırken 60-70 tane arka planda servis çalıştıran işletim sisteminden ne hayır gelir ki sonuçta ?
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Başlık ile anket adı benim kafamı karıştırdı. Soru, "dual boot kullanıyormusunuz?" mu, "win7'nin yanında 10 kullanıyormusunuz?" mu?
Dual boot sistem kullanıyorum.
Win7+Win10 kullanmışlığım yok.
Şuna da takıldım: "Sanırım bu yazı bir ilk Türk Forumlarında (yani Windows 7 -Windows 10 Dual Boot....)"
Yoo? neden olmasın vardır. Yıllardır forumlarda anlatılıyor zaten bunlar. İşlem de çok basit. Diskinde iki sistem için yer ayır. Daha sonra önce eski sürümü, sonra yeni sürümü kur. Bu kadar basit bir durum. Ben XP yanına kurmuştum windows10'u. Denediğim makine her ikisine de uyumlu. Hatta XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10 uyumlu.
Dual boot sistem kullanıyorum.
Win7+Win10 kullanmışlığım yok.
Şuna da takıldım: "Sanırım bu yazı bir ilk Türk Forumlarında (yani Windows 7 -Windows 10 Dual Boot....)"
Yoo? neden olmasın vardır. Yıllardır forumlarda anlatılıyor zaten bunlar. İşlem de çok basit. Diskinde iki sistem için yer ayır. Daha sonra önce eski sürümü, sonra yeni sürümü kur. Bu kadar basit bir durum. Ben XP yanına kurmuştum windows10'u. Denediğim makine her ikisine de uyumlu. Hatta XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10 uyumlu.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2542 kez
Herkes Windows XP ile Windows 7'nin yan yana kullanımını birbirinden kopya çekerek anlatmayı yeğlemişti ama ben iki farklı Windows Loader yapısına sahip sistemi tek bir sistem da olabileceğini gösterdim.Onun için benzersizdir.Zaten bundan sonra patlak verdi bu kurulum türü....(yani buradan yayıldı sordum.net.forumdan)
Hatta işi öyle bir abarttım ki üçlü boot bile kurdum (Dual Booting + VHD Booting) Bu yöntemi Velociraptor sayesinde öğrenmiştim sonra booting
3 ve 4'lü önyükleme döndü ama 5.önyüklemeyi kurmaya çalışırken GÜMMM.....! Sistem çöktü (Bios kaldıramadı)
Onun için en ideal olanı 2'li sistem yada üçlü sistem (1xWindows+1xUbuntu+1xMac)
Hatta işi öyle bir abarttım ki üçlü boot bile kurdum (Dual Booting + VHD Booting) Bu yöntemi Velociraptor sayesinde öğrenmiştim sonra booting
3 ve 4'lü önyükleme döndü ama 5.önyüklemeyi kurmaya çalışırken GÜMMM.....! Sistem çöktü (Bios kaldıramadı)
Onun için en ideal olanı 2'li sistem yada üçlü sistem (1xWindows+1xUbuntu+1xMac)
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10128 kez
bir süre önce bende öyle yaptım. bilgisayarım ekran kartı arızasından ötürü çökmüştü yeniden formatlandı bende ne kadar kullanmadığım ve lazım olmayan servis varsa hepsini kapattım çünkü arka planda çalışmalarına gerek yok aralarında hem bilgisayarı sürekli kasıp zorlayanlar var windwos update gibi hemde veri çalan casusluk yapanlar var diagnostic tracking service en doğsrusunu yağmışsınız servisleri kapatmakla ama windows 10 dan pek hayır geleceğini düşünmüyorum...trwe yazdı: 23 Tem 2018, 14:08Win10 'da çalışırken (kurulumdan hemen sonra) ilk yaptığım işlem arkaplan hizmetlerinden dışarıya bilgi sızdıranları ortadan kaldırmak olurdu.Bir seferde 100 adet servisi kapatmıştım.Win10 gerçek bir casus işletim sistemi buna emin olun.....(ama bana sökmez bunun spy'lığı)burak35 yazdı: 22 Tem 2018, 17:46 şahsi fikirm ; windows 7 her zaman ana sistem olmalı sürümüde mümkünse home premium olmalı ve ayrıca orjinal sürüm olmalı. (modifiyeli falan değil) windows 10 ise sanal makineye deneme amaçlı kurulmalı. ben olsam böyle yapardım. çünkü windows 10'a güvenmiyorum. boşta çalışırken 60-70 tane arka planda servis çalıştıran işletim sisteminden ne hayır gelir ki sonuçta ?