Windows 10 RS3 Education Aramada Uygulamalar Bulunamıyor
- cokomoko
- Byte1

Windows 10 RS3 Education Aramada Uygulamalar Bulunamıyor
Aramada aratınca sadece windows ile kurulu gelen uygulamalar çıkıyor, sonradan kurduğum uygulamalar bulunamıyor. Örneğin paint yazınca buluyor ama mesela vlc, lightshot vs. yazınca çıkmıyor aramada.
Bir çok yolu denedim regedit, dism ile falan düzeltme ama olmuyor. Dizin oluşturmada sorun yok orada görünüyor ama aramaya gelince sonuçlarda çıkmıyor.
Sanıyorum bu Windows10 RS3 Education sürümünde cortana devredışı bırakılmış https://support.microsoft.com/en-us/help/3181976
Sorun galiba bunla alakalı, çünkü arama özelliği cortana ile bağlantılı ve cortana ve arama ayarları da education sürümünde yok.
Çözümünü bulan varsa geri dönüş yapmasını rica ediyorum.
Bir çok yolu denedim regedit, dism ile falan düzeltme ama olmuyor. Dizin oluşturmada sorun yok orada görünüyor ama aramaya gelince sonuçlarda çıkmıyor.
Sanıyorum bu Windows10 RS3 Education sürümünde cortana devredışı bırakılmış https://support.microsoft.com/en-us/help/3181976
Sorun galiba bunla alakalı, çünkü arama özelliği cortana ile bağlantılı ve cortana ve arama ayarları da education sürümünde yok.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2526 kez
Re: Windows 10 RS3 Education Aramada Uygulamalar Bulunamıyor
Şuna bir bakabilir misin?cokomoko yazdı: 03 Ara 2017, 12:40 Aramada aratınca sadece windows ile kurulu gelen uygulamalar çıkıyor, sonradan kurduğum uygulamalar bulunamıyor. Örneğin paint yazınca buluyor ama mesela vlc, lightshot vs. yazınca çıkmıyor aramada.
https://www.sordum.net/35687/windows-10- ... alismiyor/
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Aşağıdaki videolara da bakabilirsiniz.trwe yazdı: 03 Ara 2017, 17:33Şuna bir bakabilir misin?cokomoko yazdı: 03 Ara 2017, 12:40 Aramada aratınca sadece windows ile kurulu gelen uygulamalar çıkıyor, sonradan kurduğum uygulamalar bulunamıyor. Örneğin paint yazınca buluyor ama mesela vlc, lightshot vs. yazınca çıkmıyor aramada.
https://www.sordum.net/35687/windows-10- ... alismiyor/
TRWE_2012
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Farklı bir yöntem ;
1.Adım:
Görev Yöneticisi penceresinde Dosya sekmesine gelerek burada yer almakta olan Yeni görevi çalıştır menüsüne tıklayınız.
2.Adım:
Yönetici modunda yazıp enter tuşuna basınız.
3.Adım:
Komut Satırı penceresi açılacaktır. İlk işlem olarak açılan ekranda powershell yazıp Enter tuşuna basınız.
4.Adım:
Powershell yazıp Enter‘a bastıktan sonra gelen bölüme de ikinci MS_Dos komutu olankomutunu girip tekrar Enter‘a basınız.
5.Adım:
Girmiş olduğumuz komut ile yapılan doğrulama işlemi %100 tamamlandı dedikten sonra 3. komut;
girip Enter tuşuna basınız
6.Adım:
komutunda sonra diğer komut olan ;
giriniz ve enter tuşuna basınız.
7.Adım:
İşlem tamamlandıktan sonra son komut olan
8.Adım (Son):
Yukarıdaki yedi adımdan sonra sistemi yeniden başlatınız.
TRWE_2012
Düzce_Akçakoca_2017
1.Adım:
Görev Yöneticisi penceresinde Dosya sekmesine gelerek burada yer almakta olan Yeni görevi çalıştır menüsüne tıklayınız.
2.Adım:
Yönetici modunda
Kod: Tümünü seç
cmd3.Adım:
Komut Satırı penceresi açılacaktır. İlk işlem olarak açılan ekranda powershell yazıp Enter tuşuna basınız.
4.Adım:
Powershell yazıp Enter‘a bastıktan sonra gelen bölüme de ikinci MS_Dos komutu olan
sfc/scannow 5.Adım:
Girmiş olduğumuz komut ile yapılan doğrulama işlemi %100 tamamlandı dedikten sonra 3. komut;
Dism /Online / Cleanup-Image / RestoreHealth6.Adım:
Dism /Online / Cleanup-Image / RestoreHealthKod: Tümünü seç
Get-AppxPackage –Allusers I Foreach { Add- AppxPackage –DisableDevelopmentMode -Register ‘’$($_.tallLocationAppXManifest-.xml’’}7.Adım:
İşlem tamamlandıktan sonra son komut olan
Get-AppxPackage I % { Add-AppxPackage –DisableDevelopmentMode –Register ‘’$($_.InstallLocation) AppXManifest-.xml’’-verbose } Yukarıdaki yedi adımdan sonra sistemi yeniden başlatınız.
TRWE_2012
Düzce_Akçakoca_2017
- cokomoko
- Byte1

@trwe
Bunların hepsini denedim olmuyor, yabancı forumlarda da benzer sorunlar olmuş ama daha bir çözüm yoluna rastlamadım.
Bu kadar denemeden sonra uğraşmayı bıraktım, artık böyle kullanıyorum.
Bunların hepsini denedim olmuyor, yabancı forumlarda da benzer sorunlar olmuş ama daha bir çözüm yoluna rastlamadım.
Bu kadar denemeden sonra uğraşmayı bıraktım, artık böyle kullanıyorum.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19797 kez
- cokomoko
- Byte1

@velociraptor
Teşekkür ederim, win+r tuşu ile artık uygulamalara erişebiliyorum. Ama gönül isterdi ki sadece aramada olması gerektiği gibi bu uygulamalar çıksa.
Teşekkür ederim, win+r tuşu ile artık uygulamalara erişebiliyorum. Ama gönül isterdi ki sadece aramada olması gerektiği gibi bu uygulamalar çıksa.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19797 kez
Microsoftun kalitesi gittikçe düştü malesef