hyper v ekran problemi hakkında
-
msahin
- Bit

hyper v ekran problemi hakkında
arkadaşlar merhabalar,
işim gereği bilgisayarımda hyper v kullanmak zorudayım, en son windows 10 güncellemesine kadar herhangi bir problemim yoktu, ancak windows 10 en yayınlanan güncelleme ile hyper v ekranında problem oluştu, yani ekranın sağ sol ve üst köşesinde boşluk kalıyor. uğraşmama rağmen bir türlü yapamadım, windows eski güncelleme ye de dönmek istemiyorum. ekran doldurma ayarı hakkında bilgisi olan arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum.
şimdiden iyi forumlar herkese.
işim gereği bilgisayarımda hyper v kullanmak zorudayım, en son windows 10 güncellemesine kadar herhangi bir problemim yoktu, ancak windows 10 en yayınlanan güncelleme ile hyper v ekranında problem oluştu, yani ekranın sağ sol ve üst köşesinde boşluk kalıyor. uğraşmama rağmen bir türlü yapamadım, windows eski güncelleme ye de dönmek istemiyorum. ekran doldurma ayarı hakkında bilgisi olan arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum.
şimdiden iyi forumlar herkese.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19768 kez
Re: hyper v ekran problemi hakkında
Hyper v de sanal makina ekran çözünürlüğünüz nedir ? birde mümkünse bir ekran görüntüsü atarsanız yardımcı olma şansımız artar.
-
msahin
- Bit

-
msahin
- Bit

normal pc ekran çözünürlüğümde ektedir.
http://imageshack.com/a/img924/8166/lwCfqA.jpg
http://imageshack.com/a/img924/8166/lwCfqA.jpg
- velociraptor
- Yottabyte4

Eğer sanal makina sayısı çok değilse , sanal makinaları dışa aktarıp Hyper-v yi kaldırıp yeniden kurma imkanınız varmı ?
-
msahin
- Bit

Hyper v sayısı 1 tanedir. Yalnız dışa nasıl aktarılır onu bilmiyorum eğer imkanınız varsa teamvierden bağlanıp yapabilirseniz çok makbule geçer.bundan bir kaç gün bilgisayara format atmıştım. hyper v yi yüklediğimde tekrar aynı sorunla karşılaştım.
- velociraptor
- Yottabyte4

Hyper-V yöneticisini açtığımızda sanal makinayı faremiz ile seçelim ve sağ taraftaki sütunda "Ver" kısmına tıklayıp yönergeleri takip edelim , bu konuyu anasayfada anlatırım ama sanal makina Windowsun bulunduğu dizinde değilse buna gerek yok aşağıdaki videodaki yöntemle sonradan tekrar bağlanabilir.
-
msahin
- Bit

hyper v başka bir dizine d: sürücüsüne bağımsız bir sanal sürücü kurdum fakat çalıştırırken aynı ekran görünümünü verdi. yani hyper v ekranının sağ ve üst kısmında gene boşluk oluştu, bir yerde bir hata yapıyorum ama nerde? bu arada windows 10 en son güncellemeyi aldıktan sonra bu sorun meydana geldi.
- velociraptor
- Yottabyte4

Anladım , ben genelde güncellemiyorum mesela 1703 ten 1709 a temiz formatla geçiş yaptım ve öyle bir sorun yok - ilginç bir durum
-
msahin
- Bit

bende temiz format atarak öyle yapıyorum, yalınız çözünürlüğüne hiç bir şekilde müdahale etmeme izin vermiyor.
- velociraptor
- Yottabyte4