Evet değerli arkadaşlar sizelere zamanında yazalı için,Hazırladığım çalışma kağıtını paylaşıyorum bir çok bilgi vardır.Zamanında ezberlemek zor olduyordu. :wink: iİşinize yaraması dileğiyle
LAN= Local Area Networks
WAN= Wide Area Networks
NIC (Network Interface Card
Ping (Packet Internet Groper – İnternet Paketi Araştırıcısı)
Internet: hizmet sağlayıcısı ile modeminiz arasındaki bağlantı
DSL: kullanıcı adı ve şifre.Servis sağlayıcısıyla modem arasında bağlantı kurundu modem üzeriende ışık yanması.
WLAN: kablosuz bağlantı yapıldığı anlaşılır.
Ethernet: modeme bağlantı ethernet bağdaştırıcısı tarafından yapılmıştır.
Splitter
Microsoft Ağları için İstemci: Bilgisayarın Microsoft ağında ki 32 bit veya 64 bit işletim sistemi olan bilgisayarlara erişimi sağlar
QoS Paket Zamanlayıcısı: QoS (Quality Of Service) Paket Zamanlayıcısı işletim sistemi ile standart olarak işaretli gelir
Microsoft Ağları için Dosya ve Yazıcı Paylaşımı: Bu hizmet, aynı işletim sistemi tabanlı ağdaki diğer bilgisayarların, bilgisayarınızdaki paylaş
İnternet Protokolü sürüm 6 / Internet Protokolü sürüm 4: İnternet protokolü geniş ağ dahil olmak üzere internet üzerinde kolay bağlana bilirliği sağlar.
Bağlantı Katmanı Topolojisi Bulma eşleyicisi: Bilgisayar ve aygıt topolojisi (bağlantı) bilgilerine ek olarak her bilgisayarı ve aygıtı tanımlayan meta verilerden oluşan bir Ağ Haritası oluşturur.
Bağlantı Katmanı Topolojisi Bulma yanıtlayıcısı (LLTD): Ağ haritası bir bilgisayarda LLTD protokolünü kullanarak ağınızda bulunan bilgisayarların ve aygıtların grafik bir görünümünü ve bağlantı biçimlerini gösterir
Çalışma grubu: Ağınızda sunucu bir işletim sistemi yoksa bir Çalışma grubu içerisinde olmanız gerekmektedir.
Ping :Bu sorgulama komutu ağdaki iki bilgisayar veya ağ aygıtına erişilip erişilmeyeceğini öğrenmek için kullanılır
Ping /?
-t: Hedef adrese gönderilen paketler kullanıcı tarafından sonlandırıncaya kadar gönderilemeye devam eder.
-a: ping komutu ile veri paketleri gönderilen hedef bilgisayarın, IP adresinden, bilgisayar isminin çözülmesini sağlar.
-f: Gönderilen paketlerin bölünmeden tek bir paket olarak iletilmesini sağlar
. Tracert (TraceRoute – Yol izi)
Kaynak bilgisyardan gönderilen paketlerin hedef bilgisayara giderken geçtiği yönlendiricilerin (Router) listesini verir
-d: Tracert'in ara yönlendiricilerin IP adreslerini adlarına dönüştürme girişimini engeller. Böylece tracert sonuçları daha hızlı bir şekilde görüntüleyebilir.
Tracert –d “site adresi” komutu ile hedefe gönderilen paketlerin izlediği yönlendirici adları görüntülenmediği için işlem daha kısa sürer.
-h <En fazla sıçrama>:
Tracert –h 6 “site adresi” komutu ile hedefe giden paketlerden sadece 6 yönlendirici için olan yol görüntülenir
-j <Ana Bilgisayar Listesi>:
Winipcfg: işletim sistemi (Windows) ile çalışırken IP adresini öğrenmeye veya yeni bir IP adresi talebinde bulunulmasını sağlar. Windows95/98/ME’de kullanılır.
Ipconfig;
Bilgisayarda bulunan ağ yapılandırması ayarlarını görüntülemek ve değişiklik yapmak için kullanılır.
Bu komut ile ethernet kartlarının her biri için:
? IP adresi
? Alt ağ maskesi
? Kiralama süresi
İpconfig /?
/all: Tam yapılandırma bilgisini görüntüler.
/release: Belirtilen bağdaştırıcı için IPv4 adresini serbest bırakır
/renew: Belirtilen bağdaştırıcı için IPv4 adresini yeniler.
/flushdns: DNS istemci çözümleyici önbelleğinin içeriğini temizler ve sıfırlar. DNS sorunlarını giderme sırasında, olumsuz önbellek girdilerini ve dinamik olarak eklenen tüm diğer girdileri önbellekten atmak için bu yordamı kullanılabilir.
Netstat (Net Statistics – Ağ İstatistikleri)
Netstat komutu bilgisayardaki tüm etkin TCP/IP bağlantılarını gösterir.
Netstat /?
Net View Ağ üzerinde kaynaklara göz atmak için kullanılan bir komuttur.
Network terimleri
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19747 kez