Ben teşekkür ederim. Fazla yardımcı olamadım kusura bakmayın. Biraz zor gibi lakin deneme imkanı blursam tnctr de yazmaya çalışrım.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Kolay gelsin...
Windows 10 Multiboot bir türlü Flash Disk üzerinden çalışmıyor - Çözüldü
-
gazi06
- Bit

Re: Windows 10 Multiboot bir türlü Flash Disk üzerinden çalışmıyor - Çözüldü
Sayın hocam, teşekkür ederim biliyorum fazla aktif olamıyorsunuz fakat bu mesajı okumaya vaktiniz olursa size bi konuda danışmak istiyorum.BlueLife yazdı: 02 Nis 2017, 22:28 Ben teşekkür ederim. Fazla yardımcı olamadım kusura bakmayın. Biraz zor gibi lakin deneme imkanı blursam tnctr de yazmaya çalışrım.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Kolay gelsin...
Ben ıso dan WinPE üzerinden windows kurulumu ile ilgili bir script düzenledim. Fakat ISO dosyasını seçerken ISO nun bulundugu klasör ve dosya adında türkçe karakter ve boşluklar varsa hata veriyor ISO yu açamıyor. Karakter ve boşluk olmadıgında sıkıntı yok.
Eksik bir kod mu var bilemiyorum. Bakma fırsatınız olursa sevinirim.
En son gazi06 tarafından 08 Ağu 2017, 12:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- BlueLife
- Kilobyte1

- Teşekkür etti: 46 kez
@gazi06
Öncelikle kusura bakma, mesajını inan yeni okudum. Eğer çözmediysen sorunun cmd dosyası ile alakalı. Oluşturduğun loadiso.cmd kısmındaki aşağıdaki kısım sorunlu diyebilirim. " " ile dosya konumu belirtmelisin. Boşluk olunca imdisk.exe farklı parametre olarak algılayacaktır.
imdisk -a -f X:\iso.dosyasi -m #: >null
yukarıdaki yerine
imdisk -a -f "X:\iso.dosyasi" -m #: >null
Tabi denemedim.
Türkçe karakter sorunuda malesef komut istemi ile alakalıdır. Tahminim kurulumda çalışan cmd.exe türkçe karakterleri desteklemiyor olabilir. Tavsiyem bu komut autoit ile çalıştırman olacaktır.
Öncelikle kusura bakma, mesajını inan yeni okudum. Eğer çözmediysen sorunun cmd dosyası ile alakalı. Oluşturduğun loadiso.cmd kısmındaki aşağıdaki kısım sorunlu diyebilirim. " " ile dosya konumu belirtmelisin. Boşluk olunca imdisk.exe farklı parametre olarak algılayacaktır.
imdisk -a -f X:\iso.dosyasi -m #: >null
yukarıdaki yerine
imdisk -a -f "X:\iso.dosyasi" -m #: >null
Tabi denemedim.
Türkçe karakter sorunuda malesef komut istemi ile alakalıdır. Tahminim kurulumda çalışan cmd.exe türkçe karakterleri desteklemiyor olabilir. Tavsiyem bu komut autoit ile çalıştırman olacaktır.
Kod: Tümünü seç
FileWrite($file, "@echo off" & @CRLF & "cd x:\windows\system32 >null" & @CRLF & "sc create ImDisk binPath= x:\windows\system32\drivers\imdisk.sys type= kernel start= auto error= ignore >null" & @CRLF & "sc create ImDskSvc binPath= x:\windows\system32\imdsksvc.exe type= own start= auto error= ignore >null" & @CRLF & "sc start ImDisk >null" & @CRLF & "sc start ImDskSvc >null" & @CRLF & "del %0")
FileClose($file)
RunWait('imdisk.exe -a -f "' & $var & '" -m #:', @SystemDir,@SW_HIDE)-
gazi06
- Bit

@BlueLife
Sayın hocam, il dışında olduğum için mesajınızı geç gördüm. Özür dilerim. Son verdiğiniz kod hem TR karakter sorununu çözdü hem de boşluk sorununu çözdü. İyi ki varsınız. Autoıt konusundaki bilginiz bende hayranlık uyandırmıyor degil.
Tekrar çok teşekkür ederim.
Sayın hocam, il dışında olduğum için mesajınızı geç gördüm. Özür dilerim. Son verdiğiniz kod hem TR karakter sorununu çözdü hem de boşluk sorununu çözdü. İyi ki varsınız. Autoıt konusundaki bilginiz bende hayranlık uyandırmıyor degil.
Tekrar çok teşekkür ederim.