benim bilgisayrımda yaşanan problem. windows 7 ultimate.
sabah bilgisayarı açtım ve böyle bir problem var. web sayfası veya windows explorer olması farketmiyor. açık olan herhangi bir pencere farenin sol tuşu ile herhangi bir yere sürüklenemiyor. yani sanki açıldığı yere sabitlenmiş gibi duruyor.
gelişmiş performans ayarlarından sürükle bırak ile ilgili ayarlara baktım ama olmadı.
sürükle bırak ı tekrar etkinleştirmenin bir yolu var mıdır.
windows sürükle bırak özelliğinin çalışmaması - Çözüldü
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19197 kez
Re: windows sürükle bırak özelliğinin çalışmaması
sistem dosya bütünlüğünü bir denetlettir derim
sfc /scannow
sfc /scannow
- Alesta
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 2 kez
hocam sfc/scannow ve chkdsk tamam. sfc bazı dosyaları onardı. ama ikisi de çözüm olamadı.
bir diğer ayrıntı ise başlığı açtıktan sonra bilgisayara virüs bulaştığını farketmem. combofix baya bi temizlik yaptı ama nod ve kasper herhangi bir şey bulamadılar.
bir diğer ayrıntı ise başlığı açtıktan sonra bilgisayara virüs bulaştığını farketmem. combofix baya bi temizlik yaptı ama nod ve kasper herhangi bir şey bulamadılar.
-
Rulemaster
- Byte1

Merhaba,
Sol tuşa basarak taşınacak nesneyi seçtikten sonra basılı tutuşu bırakmadan esc tuşuna da basın ve bu şekilde deneyin. Ondan sonra sürükle bırak fonksiyonu düzelecek mi kontrol edin. Eğe bu düzeltmezse başka bir çözüm önereceğim ama o biraz uzun sürüyor.
Kolaylıklar dilerim.
Sol tuşa basarak taşınacak nesneyi seçtikten sonra basılı tutuşu bırakmadan esc tuşuna da basın ve bu şekilde deneyin. Ondan sonra sürükle bırak fonksiyonu düzelecek mi kontrol edin. Eğe bu düzeltmezse başka bir çözüm önereceğim ama o biraz uzun sürüyor.
Kolaylıklar dilerim.
- Alesta
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 2 kez
geri dönüş biraz geç oldu özür dilerim.
hocam yabancı forumlarda probleme çözüm ararken önerdiğiniz çözümle karşılaştım ve denedim ama sonuca ulaşamadım maalesef.
bende artık son çare olarak format attım.
yardımlarınız için teşekkürler.
hocam yabancı forumlarda probleme çözüm ararken önerdiğiniz çözümle karşılaştım ve denedim ama sonuca ulaşamadım maalesef.
bende artık son çare olarak format attım.
yardımlarınız için teşekkürler.
-
Rulemaster
- Byte1

Re: windows sürükle bırak özelliğinin çalışmaması - Çözüldü
Geçmiş olsun.
Ama aklınızda bulunsun bu tür bozulmalar da, soft format dediğimiz profili silme işlemi ile de kurtulursunuz.
Hem bilgisayarın performansı artar hem de temiz kurulumdan daha kolay bir işlemdir.
Hayırlı günler dilerim
Ama aklınızda bulunsun bu tür bozulmalar da, soft format dediğimiz profili silme işlemi ile de kurtulursunuz.
Hem bilgisayarın performansı artar hem de temiz kurulumdan daha kolay bir işlemdir.
Hayırlı günler dilerim