Mozillada Ve İnternet Explorerde Sorun

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2538 kez

Re: Mozillada Ve İnternet Explorerde Sorun

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Bilgilendirme Notu:

Firefox'da tam gizlilik için site çerezlerinin bilgisayar sisteminden üç adımda silinmesi;

Örnek Site : www.sordum.net

Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra girdiğiniz sitelerin sisteminize bıraktığı çerezlerin temizliği aşağıdaki resimlerdeki gibi yapılır.

ADIM 0:

Resim

ADIM 1:

Resim

ADIM 2:

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

TRWE_2012
SAKARYA 2016
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen seheryeli »

teşekkür ediyorum yardımınız için, evet portyable kullanırsam mozillayı gidiyor sorun o zamanda E-Mailim direkt gelenkutusu açılmıyor, tekrar normal mozillanın kurmalısına geçtim yine geliyor o lanet sülük gibi yapışıyor,internet Explorerdede var, ama işim dolayısıyla pek vaktim olmuyor ama bu paylaşımlarınızı vaktim nispetince uygulayacağım teşekkür ediyorum.Saygılar
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Saygılar bizden efendim,saygılar bizden..... asıl ben teşekkür ediyorum size, çünkü böyle bilgilerin oluşumuna (forumda yayınlanmasına) vesile olduğunuz için.....
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

E-Mailim direkt gelenkutusu açılmıyor,
O zaman size Moziila Thunderbird (Türkçesi;Posta Güvercini) Mail Türkçe yazılımını kullanmanızı tavsiye ederim.Size ait tüm farklı (Hotmail,Gmail,YandexMail,YahooMail,MyNet Mail gibi) e-posta istemci hesaplarını tek bir platformda toplayan bir yazılım olup yazılımı ilk kurduğunuz da açılan başlangıc sihirbazı ile (isterseniz daha sonra e-posta eklemek Dosya Menüsündeki e-posta ekle komutunu kullanabilirsiniz.) e-posta hesaplarını otomatik olarak ekleyen bir yazılım (eskiden Microsoft Outlook ile hesap ayarlaması çok uğraşırdık ne günlerdi....)

Aşağıda resim benim sistemimdeki (Ubuntu 16.04.02 Multimedya Deskop OS (BT verision 1.00)) yazılım ve eklenmiş hesaplar

Resim
Resim
Resim

Böylelikle e-posta istemcisinin web sitesine girmeden bu programla ;

1.İletilerinizi okuyabilirsiniz.
2.İletilerinize gerekli gördüğünüz anda cevap yazabilir ve bir başka kişiye ileti gönderebilirsiniz.
3.Haber Grupları ve sitelerinin RSS abone olup her an bilgi alabilirsiniz.
4.Okuduğunuz,gönderdiğiniz ve size gönderilen e-postaları ayrı bir dizin içinde arşivleyip offline olarak inceleyebilirsiniz./Saklayabilirsiniz.

TRWE_2012
SAKARYA 2016
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Google Chrome'da Gizlilik Ayarları (Geçmiş) Aşağıda Resimsel Özetlenmiştir.

Resim

Adres satırına ;

Kod: Tümünü seç

chrome://settings/clearBrowserData
yazınız ve Enter tuşuna basınız.

Resim

Resim

TRWE_2012
SAKARYA 2016
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

çok saolun eksik olmayın, bunu bir ara kurdum kullanamadım yani alışamadım, bakalım alışmaya çalışacağım, yani denemek istiyorum
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

seheryeli yazdı:çok saolun eksik olmayın, bunu bir ara kurdum kullanamadım yani alışamadım, bakalım alışmaya çalışacağım, yani denemek istiyorum
Basit bir yazılım (en azında Microsoft Outlook gibi değil.....)

Aşağıdaki videolar bunun kanıtı niteliğinde....

Bunları izledikten sonra kurulumu ve kullanımını rahat bir biçimde yapacağızdan eminim......

İndirme Resmi Web Sayfası:

https://www.mozilla.org/tr/thunderbird/

TRWE_2012
SAKARYA 2016
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

video derken video felan görmedim? yalnız telefonumdaki kayıtları yani notlarıda gösteriyor ne alaka anlamadım? buna telimi felan vermedim hotmaile vermiş olabilirim onumu gösteriyor acaba? ama hotmailde böyle bir uygulama yok sanırım sanki bu biraz tehlikeli gibi özel bilgilere felan ulaştığına göre nedrsiniz?
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Galiba birileri sizin hotmail adresine ulaşmaya çalışıyor gibi duruyor.

Yapmanız gerekenler aşağıda özetlemiştir.

1.Telefonuzun türü bilmiyorum lakin;

1.1.Sisteminize bir TurboClear (ben yeğenimin Samsung Tabletine kurdum.Gayet başarılı.....) tarzından bir temizlik ve gizlilik temizleyici yazılım kurunuz.Temizlik yapınız.

1.2.Telefonuzun internet bağlatısını kesip telefonu tekrar yeniden başlatınız.İnternet bağlı olmasın.

1.3.Telefondaki son zamanlarda kurduğunuz yazılımların Hakkında ve sürüm notlarını başka bir bilgisayardan kontrol ediniz.Legal olanları bırakınız,ve illegal olanları telefonuzdan kaldırınız.

1.4.Başka bir bilgisayardan Hotmail,Gmail hesaplarına gidip Güvenlik ayarlarınızı güncelleyiniz.(yani şifre değişiminden tutunda güvenlik sorusu ve telefon numara kayıdına kadar herşey kast ediliyor.)

1.5.Telefonuza cihazı kastmayacak bir free mobil antivirüs yazılımı kurunuz.Kurduğunuz mümkünse türkçe dil desteğine sahip olmasına dikkat ediniz.Benim en çok beğendiklerim aşağıda sıralanmıştır.

1.5.1AVG Antivirüs
1.5.2.Avira

Bunların mutlaka mobil sürümleri vardır ama lisans isteyeceklerdir. (lisans numarası)

Eğer bu lisansla uğraşmak istemiyorsanız

Avast size bu konu da yardımcı olacaktır.Yani avast'ın free sürümünün mobil uygulamasını indirip (tabii telefonun mobil işletim sisteminin türüne bağlı olarak) kurabilirsiniz.Ardından cihazı taratın (tabii bu işlem sırasında internet kapalı (antivirüs yazılımı güncellem yaptıktan sonra) olsun.Bulduklarızı temizleyiniz.Ve cihazınız normale dönecektir.(Eğer bir aksilik olmazsa)

Benim Telefon Nokia C06-01 Symbian OS temeli indirip kurmuştum yaklaşık 5 yıldır sorunsuz çalışıyor.

Şimdi telefonu açıp internette bağlayınız ve cihazınızı gözlemleyiniz.

Eğer mümkünse işinizle alakalı sıradan basit bir telefon (internet bağlantılı) [misal bendeki Nokia C06-01 gibi basit telefon] kullanınız.

Ayrıca yukarıdaki videolar sordum'a eklendi.Bende görünüyor.Eğer göremiyorsanız.telefonun tarayıcı eklentilerindeki Adobe Flash Player eklentisinin varlığı ve de çalıştığından emin olunuz.

Eğer gene göremiyorsanız aşağıya bu iki videonun web bağlantı linklerini veriyorum.Buradan direkt youtube sitesinden inceleyebilirsiniz.

https://youtu.be/FX2PgJA9KEQ

https://youtu.be/MjP0AT9KBqg

Saygılarımla
TRWE_2012
SAKARYA 2016
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

yani kime inanacağımızı şaşırmış durumdayız, önceleri samsung kullanıyordum ve onda dediğiniz temizlik programları var idi, şimdi iphona 6 plus s kullanıyorum, bunlara kesinlikle temizlik veya virüs programları gerekmez kendinin koruma programı var diyorlar, hep duyduğumuz bu yönde, bilmiyorum ne denli doğrudur?
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

As olan kendinizdir ve kendinizin ne düşündüğüdür.Ona bakarsanız ;

Microsoft'da "ben güvenli işletim sistemi Windows 10 çıkarttım" diyor ama yeni işletimi sisteminin;

a.Güvenlik açıkları
b.Eski NT 2000 çekirdeğini kullanması gibi farktörler,yukarıdaki iddayı çürütüyor.

IPhono hakkında pek fazla bilgim yok ama bu konuda bilgisi olan forumdaşlar mutlaka vardır,forumdaş seheryeli.....Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

Sevgili trwe mozilla thunderbird'i kullanayım dedim, ama yolladıklarım hep çift gidiyor, ayarlara baktımsada bulamadım acaba nedendir?
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Aynı sorun bende var ama yapacak birşey yok....

Nedenine gelince;

E-posta istemcisi (thunderbird) karşı taraftaki e-posta servisinden gerekli olan dataları alırken veya gönderirken;

İstek önce thunderbird sunucuna oradan atıyorum microsoft live sunucuna aktarılıyor.Hali ile siz karşı tarafa fazladan bir ileti daha göndermiş oluyorsunuz.

1 tanesi sizin makinenizde yazıp gönderdiğiniz thunderbird iletisi
1 tane (thunderbird iletisinin) karşı tarafın kontrol ederek aldığı microsoft live eklentisi

Aslında bir iletinin bir klonu ile gönderilmiş hali.....

Ben bunu thunderbird topluluğuna belirtim ama bana net bir cevap gelmedi.....Yani sizin sorun olarak belirtiğiniz aslında thunderbird için normal bir durum o yönden rahat olunuz.İlk önceleri beni de rahatsız ediyordu ama alıştım artık......(karşı taraf fazladan bir ileti fazla okusun..... :D :)
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

onu bende sizin gibi düşünmüştüm,ama tam doğrusunu bilmiyorum tabiki