Mozillada Ve İnternet Explorerde Sorun

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2540 kez

Re: Mozillada Ve İnternet Explorerde Sorun

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Bilgilendirme Notu:

İnternette anonim olarak gizlilik içinde arama yapabileceğiz web arama motorları aşağıda listelenmiştir

1.https://duckduckgo.com

Açıklama:

Sitenin başlıca taahhüdü serverlarında kullanıcılarla ilgili herhangi bir bilgiyi toplayıp saklamamak.
Bir diğeriyse ziyaret ettiğiniz sitelerin de normalde otomatik olarak toplanan bilgileri almasına izin vermemesi.Sitede bu durum “Arama motorumuza tıkladığınızda bu isteği yeniden yönlendiriyoruz ve arama terimlerinizi diğer sitelere göndermiyoruz. Böylece diğer siteler ziyaret ettiğinizi biliyor ama hangi arama sözcükleriyle sitelerine girdiğinizi bilemiyorlar” denerek açıklanıyor.

2.https://www.ixquick.com/

Ixquick sayesinde arama yapan kullanıcı isimsiz kalıyor ve bu arada IP adreslerini kaydetmiyor.

3.https://metager.de/en

MetaGer Alman sivil toplum kuruluşu Bilgiye Özgür Erişim ve Hanover Üniversitesi’nin yaptığı işbirliğin sonucu.Diğer arama motorlarına aramaları şifreyelerek aracılık yapıyor.

4.http://yippy.com/

Bu arama motoru cinsel içerikler ve kumar gibi yetişkinlere yönelik içeriği önleyerek çocuklar ve gençlerin korunması için kurulan,sitede “Kullanıcılarımıza mümkün olan en güvenli ortamı sağladığımız için hiç bir şeyin kaydını tutmamıza gerek yok” deniyor.Ancak bu sadece ABD’deki kullanıcılar için geçerli.

TRWE_2012
SAKARYA 2016
Kullanıcı avatarı
cankusa
Gigabyte1
Gigabyte1
Teşekkür etti: 33 kez

Mesaj gönderen cankusa »

Sagolasın
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Bilgilendirme Notu:

Daha bitmedi...! Forumdaşlar Ve Misafirler

Bu sanal alemin bir de yeraltı arama motorları da var.Bunlara normal tarayıcılar da adres satırına link yazarak giremezsiniz.Bunu nedeni

1.Türkiye TTNET ve TİB tarafından sürekli izneniyor olmanız.
2.TTNET'in bu tür siteleri bloklamış olmasıdır.

Tabiiki bunun da bir çözümü var.Çözüm TOR....

Bu tür siteler asla ve asla vpn veya Proxy değişimi ile normal tarayıcılarla GİRMEYİNİZ.Yok eğer bu uyarıyı dikkatte almayıp "bana bir şey olmaz,sistemim güvenlik açısından sağlam" deyip girerseniz,forumdaş seheryeli gibi tarayıcı sorunları veya sistem sorunları ile uğraşmak zorunda kalırsınız.(Tebrübe ile sabittir.)

Aşağıda verilecek karanlık web arama motorlarına TOR Web Tarayıcı ile giriniz.

1.

Kod: Tümünü seç

https://onion.link/
Resim

2.

http://vlib.org/
Resim

3.

http://lookahead.surfwax.com/
Resim

4.

http://techdeepweb.com/4.html
Resim

Bir İpucu:

Tor ile bir dark web arama motoruna bağlanmaya başladığınızda eğer sayfa ilk on saniye içinde önünüze gelmiyorsa oradan HEMEN çıkın....Çünkü arkaplanda sizin verilerinize ulaşılmaya çalışılıyordur.(IP,konum gibi bilgiler)

TRWE_2012
SAKARYA 2016
Kullanıcı avatarı
cankusa
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen cankusa »

İnsanoglunun başına ne gelirse ya meraktan yada da ..... gelirmiş
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen seheryeli »

yo yooo elinize emeğinize sağlık o kadar uğraşacak vaktim yok saolun olmadı silip tekrar deneyim bakalım
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

seheryeli yazdı:yo yooo elinize emeğinize sağlık o kadar uğraşacak vaktim yok saolun olmadı silip tekrar deneyim bakalım
Tekrar yüklesenizde eğer bu sülük C:\Windows\System32\etc dizininideki host dosyası üzerinde şöyle bir statik yerel IP adresi atamışsa;

[b]  127.0.0.1   http://www.sülüksite.com.tr[/b]
bu durumda tekrar kurulan tarayıcıya kendini otomatik olarak başlangıç sayfası olarak atayacaktır.
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

şuan mozillanın portablesini kullanıyorum bir sorun yok bakalım, teşekkür ediyorum yine olur ise dediğinizi uygularım, saolun
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

Sevgili arkadaşlar yıllardır mozilla kullanıyorum ve ona alıştım çok uygun geliyor, ama sanki google chrome mozilladan daha çabuk açılıyor gibi? burada benim sorum ise ben kullandığım sayfaları mozillada yer imlerine önceden kayıt ederim hep, google chrome de illaki vardır kayıt yeri googleden baktım biraz karışık geldi varmıdır kısa yoldan sayfaları kayıt yeri veyahutta öbür arama motorlarından google chrome ye aktarma var sanırım? yolladığım resim mozilla..saygılar

Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

kısa yoldan sayfaları kayıt yeri veyahutta öbür arama motorlarından google chrome ye aktarma var sanırım?
Yani bu sizin bir sorunuz mu? Pek tarafımca anlaşılamamıştır.Eğer sorunuz ise buna uygun bir mini anlatımla cevaplandırmaktan memnuniyet duyarım.? (Şu sıralar bu formun linux bölümünü geliştirme ile uğraşıyorum.Geliştirmekten kasttım,linux ile kendi pc yazılarım,bağlantılar,yerli ve yabancı site ve kaynaklarının taranması ve bir kaynak olarak burada yayınlanması gibi....)

Ama soru/sorularınız olduğunda başta velociraptor ve diğer üyeler de yardımcı olacaklarına eminim.

TRWE_2012
SAKARYA 2016
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

cankusa yazdı:İnsanoglunun başına ne gelirse ya meraktan yada da ..... gelirmiş
cankusa'nın söylemine itafen aşağıdaki makale yazısını okumasını tavsiye ederim.(Tamamen iyi niyet çerçevesinde değerlendirilmelidir,TRWE_2012 hiçbir zaman art niyetli davranmaz/söylemi de olmaz bu forumun üyelerine.... bundan dolayı yanlış anlaşılmalara mahal vermeyelim)

"Merak Etmek Hakkında...."

İnsan olmak nedir? Hayat neye denir? Çevremizdeki nesneler nelerden oluşuyor? Dünya nerede? Gökyüzünün ardında ne var? Evren neden sınırsız? Sınırsız ne demek? Canlılık neden eşsiz? Vücut nelerden oluşuyor? Ben neden benim? Neden benzersizim? Neden unutuyoruz? Neden uyuyoruz? Neden rüya görüyoruz? Korku neden var? Güzellik, aşk, sanat nedir? Cep telefonu nasıl çalışıyor? Trilyonlarca bilgi minik bir parçaya nasıl sığıyor? Para neden değerlidir? Bazılarımız merak ederken diğerleri neden etmiyor? Çok soru var, ama soran az.

Bazılarımızın neden hiç merak etmediğini hep merak etmişimdir. Tabi onlar da benim gibilerin neden merak ettiğini merak etmiştir. Bu sorular bazı insanlara anlamsız geliyor. Ancak bu gösteriyor ki herkes bir şekilde merak ediyor. Merak etmek mevcut, yalnız ölçüsü ve nitelikleri tartışma konusudur. İnsan olmak merak etmek ile doğrudan ilişkilidir. İnsan soru sorabildiği, anlam arayabildiği için düşünen canlıdır. En katı tarikatlarda bile bireylerin merak etmesi engellenemez. Her konu hakkında soru sorulur. Tüm dinler soruları yanıtlar. Tüm din adamları soruları yanıtlamak için vardır. İnsanın tüm eylemleri merak oluşturur ve insan da merakı gidermek üzere harekete geçer.

Sadece bunu sınırlamamak gerekiyor. Aristoteles’in de dediği gibi, insan doğal olarak bilmek ister. Bilmeye sınır koymadığınız sürece bilgiye ulaşmaya çalışırız. İnsan bir şeyler yapmak ister. Her konuda rahat olsa bile arayış içindedir. Boş zaman diye bir şey icat etmiştir ve onu doldurmak için çabalar. Can sıkıntısı aslında bizim harekete geçmemiz için bir mekanizma gibidir. Tüm istekleri yerine gelen insan bile kendine uğraş arar. Merak da böyle bir şeydir, ancak yönlendirilmesi gerekir.

Merakımızı nereye yönlendireceğimiz bir tartışma konusudur. Doğal bir merak gücü var, ancak kullanıma göre yarar veya zarar verebilir. Felsefe için kullanabiliriz. Platon’a göre merak felsefenin başlangıcıdır. Hayata dair sorular sorarak felsefe yapabiliriz. Böylelikle daha iyi bir hayatı mümkün kılabiliriz. Buna karşın merakı çıkarlara mahkum da edebiliriz. Çoğumuzun yaptığı gibi, sadece kendimizle ilgili olanı merak edebiliriz. Böylelikle kendimizi aşamayız. Sadece kendimiz için cevap aradığımızda toplum içinde bir başımıza hareket etmiş oluruz. Bu da birlikte yaşayan insanoğlu için başarısızlık demektir.

Merak her zaman genel olana yönelmelidir. Felsefe de merakı en genel olana yönlendirecek araçtır. Düşünme disiplini olarak felsefe daha iyi sorulara ve daha genele ulaşma imkanıdır. Başta sorduğumuz sorular da genele ilişkin elzem sorulardır. Kendinden çıkamayan insan bunları soramayacaktır. Ancak genel düşünceyi arayan felsefe bu sorulara kapı açabilir. Felsefe ile bu soruları neden sormadığımıza şaşırır ve soru sorma yeteneğini geliştiririz. Merak etmenin iyi yanını keşfetmek için öncelikle felsefeyi merak edebiliriz."

Kaynak:

http://www.dmy.info/merak-etmek-hakkinda/

Ayrıca merak ile zeka ve akıl arasında doğrudan bir ilişki vardır.Bu da;

Akıl ile zeka arasındaki fark nedir?

Akıl yalanla gerçeği, doğru ile yanlışı ayırabilme, bir konuda düşünce yürütebilme ve görüş bildirme yeteneğidir. İnsan olgunlaştıkça aklı gelişir. Zeka ise bir olayı önce anlama, ilişkileri kavrama, yargılama ve açıklayarak çözme yeteneğidir. Genel olarak 12 yaşına kadar gelişir, 20 yaşına kadar sürer sonra sabit kalır. Zeka bir insanın her türlü olay karşısında aynı yeteneği gösterebileceği anlamına gelmez. Bir besteci müzik yapıtını aklıyla değil zekasıyla yaratır. Fakat en basit matematik problemini çözemeyebilir. Sonuç olarak zeka, ruhsal olaylara, algı ve hafıza yeteneğine, tutkulara, eğilimlere göre farklılıklar gösterir. Akıl somut olarak ölçülemez, zeka IQ denilen testle ölçülebilir.

Yani merak akıl mekanizmasını harekete geçiriyor.Harekete geçen akıl zekayı aktif hale getiriyor.Aktifleşen zeka bilgi üretip paylaşılmasını sağlıyor.

TRWE_2012
SAKARYA 2016
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19856 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

seheryeli yazdı:ben kullandığım sayfaları mozillada yer imlerine önceden kayıt ederim hep, google chrome de illaki vardır arama motorlarından google chrome ye aktarma
https://support.google.com/chrome/answer/95418?hl=tr
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

yazınızı hep okumadım çünkü çok uzun olduğu için vaktim olmadığından dolayı, hafiften bir sitem olarak algıladım üst sıralarını, benim sorunum olmasaydı buraya neden açaydımki konuyu? neyse yinede teşekkür ediyorum, ben zaten burdan site görevlilerinin görüp cevap vereceğini düşünerek ayrı bir konu açmak istemedim onun için buraya yazmıştım
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Sorunuzu halledebildiniz mi? (meraktan soruyorum,sakın yanlış anlamayınız beni)

İnternet Explorer İçin sordum'un org olduğu zamanlar da bizim admin şöyle bir Windows Kayıt Defteri reg kodu paylaşmıştı tabii bende onu arşive alıp saklamıştım.

Eğer o sülük site İnternet Exp. Web tarayıcını kilitlemişse aşağıdaki kodlar bu kilidi kıracaktır.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel]
"HomePage"=dword:00000000

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel]
"HomePage"=dword:00000000

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Group Policy Objects\LocalUser\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel]
"HomePage"=dword:00000001

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Group Policy Objects\LocalUser\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel]
"**del.HomePage"=" "

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoSaveSettings"=dword:00000000

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Group Policy Objects\LocalUser\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoSaveSettings"=dword:00000000

TRWE_2012
SAKARYA 2016
Kullanıcı avatarı
cankusa
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen cankusa »

Bilgisayarda işimiz bitti cihazı kapatacagız cihaz kapanırken
Mozillada Ve İnternet Explorerde geçmişini temizlemek için vbs.reg.bat gibi kodlar varmı
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Mozilla Firefox'da Gizlilik Temizliği

1.Yöntem

Ctrl + H tuş kombinasyonu ile gizlenmiş Geçmiş yan sekmesi açılır.

Resim

Bu yan sekmede "Bugün,Dün gibi alt sekmeler bulunur.Bunları sağ tık menüsünden sil komutu ile silenebilir.

Resim

2.Yöntem:

Tarayıcının yan tarafında bulunan satır simgesine tıklanır.Buradaki geçmiş tıklanır.

Resim

Buradan sil komutu ile geçmiş temizlenir.

Resim

3.Yöntem

Tarayıcı menüleri "Menü Çubuğu" (tarayıcının üst tarafında boş alan sağ tık menüsünden seçilir.) aktif ise üst taraftaki Geçmiş Menüsü açınız.Oradaki "Yakın Geçmişi Temizle" komutu ile geçmiş'i temizleyiniz.

Resim
Resim