arkadaşlar öncelikle trwe arkadaşıma teşekkürederim bana bu konuda 1 - 2 haftadır yardımcı oldu sorunumu çözdüm
sizde win 7 + ubuntu studio işletim sistemlerini ayrı yarı hdd lerde tek pc üzerinde çalıştırmak isterseniz benim yöntemini anlatayım sizinde işinize yarara bilir
öncelik işletim sistemin win7 idi 2 tb hdd 3 bölümden oluşuyor
ubuntu için 320 gb hdd 3 bölümdende o oluşuyor
bıostan 1. sürücü 2tb hdd ile başlattıgım zaman ubuntuyu görmüyordu ekranda görüyor ama açılmıyordu
biostan 2. sürücüyü 320 gb hdd birinci ile yer değiştirdim bu seferde win 7 açılmıyordu ubuntu açılmıyordu bir çok kere ubuntuyu sildim kurdum ama sonuç değişmedi tekrar win 7 yi birinci sürücü yaptım biostan
ubuntuyu repair boot 64 bit sistem cd ile açtım usb ye yazdırarak ubuntunun içinde manager boot yapma ile ubuntun boot açılısını ayarladım ama en üstteki ubuntu yazanyerden girmiyordu işletim sistemine tüm seçenekleri denedim ve ubuntu options altında ubuntu,linux 4.4.059 diye menüden açıldıgını buldum manager programı ile diğerlerini sildim win 7 yazan ubuntu yazan herşeyi sildim sadece ubuntu,linux 4.4.059 kaldı ve süresinide 1 diye ayarladım
pc yi tekrar baslattım win7 yi de repair cd ile açtım onardım oda açıldı
easybcd programını yükledim windows işletim sistemi için boot açma ekranı onuda win7 birinci ubuntuyu 2 yaptım sıralamada win7 5 saniye olarak ayarladım geri sayımı ve bir çok kere denedim sorunsuz her ikiside çalıştı
win7 + ubuntu studio 2 bir arada
- TRWE_2012
- Exabyte4

- Teşekkür etti: 2432 kez
Re: win7 + ubuntu studio 2 bir arada
Öncelikle tasiyci forumdaş senin adına sevindim.Artık Ubuntu Studio'nun nimetlerinden yararlanmaya başlayabilirsin.
Sana bir tavsiye daha,
Ubuntu Studio işletim sistemini ne zaman açarsan aç aşağıdaki komutları en başta terminal arabiriminden uygula.(bunu alışkanlık haline getir.Ve bunları uygulaman 10 dk bile almaz eğer düzenli yaparsan)
Sistem Bileşenlerini Ve Depoları Güncelle.
sudo apt-get update
Sisteminde kurulu yazılımların ve işletim sisteminin kendisini güncelle
sudo apt-get upgrade
İşletim sisteminin çekirdek sürümünü güncelle
sudo apt-get dist-upgrade
Hepsi bu kadar....
Ayrıca viewtopic.php?f=30&t=204824 adresinde benim yazılım ile altığım yeri incelle
Bir de İnternette gizlik için TOR kur.(Dün akşam bu yazılımla uğraştım Türkiye TTNET tor'u engellemiş ama bana söker mi? Bunu da aştım.)
Sana bir tavsiye daha,
Ubuntu Studio işletim sistemini ne zaman açarsan aç aşağıdaki komutları en başta terminal arabiriminden uygula.(bunu alışkanlık haline getir.Ve bunları uygulaman 10 dk bile almaz eğer düzenli yaparsan)
Sistem Bileşenlerini Ve Depoları Güncelle.
sudo apt-get update
Sisteminde kurulu yazılımların ve işletim sisteminin kendisini güncelle
sudo apt-get upgrade
İşletim sisteminin çekirdek sürümünü güncelle
sudo apt-get dist-upgrade
Hepsi bu kadar....
Ayrıca viewtopic.php?f=30&t=204824 adresinde benim yazılım ile altığım yeri incelle
Bir de İnternette gizlik için TOR kur.(Dün akşam bu yazılımla uğraştım Türkiye TTNET tor'u engellemiş ama bana söker mi? Bunu da aştım.)
- TRWE_2012
- Exabyte4

- Teşekkür etti: 2432 kez
Ayrıca;
Bu forumda yayınladığım;
Linux BT Komutları-1,2,3 seri konusunu da bir yere not et. (elinin altında olsun)
Bu forumda yayınladığım;
Linux BT Komutları-1,2,3 seri konusunu da bir yere not et. (elinin altında olsun)
- tasiyici
- Megabyte3

- Teşekkür etti: 27 kez
zaten şimdi sıra onlarda termal ve uc birim üzerinden çalışacagım ve onu öğreneceğim