selam trwe arkadaşın yardımı ile kurdum ama 12 adet güncelleme var ama yazılımlar kısmına girdiğim zaman güncellemler inmiyor
yazılım çalışıyor ama bir program yükleme çalıştığım zaman devamlı arıyor türkiye sunucularından ana sunucuda yaptım yazılım arama için daha baska nasıl yapabilirim interteim var bu yazıyı ubuntu studio içinde yazıyorum
ubuntu yazılım ve güncelleme
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2505 kez
Re: ubuntu yazılım ve güncelleme
Yapacağın tek şey
Terminal açıp;
Komut satırına;
sudo apt-get update (Bu satır yazılım depolarını güncelleyecek)
sudo apt-get upgrade (Bu satır kurduğun işletim sisteminin bileşenleri güncellenecek)
sudo apt-get dist-upgrade (Bu satır kurduğun sistemin varsa çekirdek sürümünü güncelleyecek)[Bu tercih pc kullanıcının insiyatifine kalmış]
Dikkat etti isen sıralama yukarıdaki gibi olacak
Tüm bu işlemlerden sonra sistemi terminal arabiriminde reboot komutu vererek sistemi yeniden başlat.
Terminal açıp;
Komut satırına;
sudo apt-get upgrade (Bu satır kurduğun işletim sisteminin bileşenleri güncellenecek)
sudo apt-get dist-upgrade (Bu satır kurduğun sistemin varsa çekirdek sürümünü güncelleyecek)[Bu tercih pc kullanıcının insiyatifine kalmış]
Tüm bu işlemlerden sonra sistemi terminal arabiriminde reboot komutu vererek sistemi yeniden başlat.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2505 kez
Re: ubuntu yazılım ve güncelleme
Aşağıda verilen resimler yukarıdaki anlatımların birebir uygulamasıdır.trwe yazdı:Yapacağın tek şey
Terminal açıp;
Komut satırına;
Sistemin Güncelleme Öncesi Temizliği_1

Sistemin Güncelleme Öncesi Temizliği_2

Sistemin Güncelleme Öncesi Temizliği_3

Burada sistem temizliği derinlemesine yapılıp daha önceki güncelleme kayıtları ve paketleri kaldırılmıştır.Amaç olası bir depo ve paket çakışmasının önüne geçme arzudur.
Başlat Menüsünden Terminal'in Başlatılması

1.Komut;apt-get update komutunu icra edilmesi

2.Komut:apt-get upgrade komutunun icra edilmesi

3.Komut:apt-get dist-upgrade komutunun icra edilmesi

Sistemin terminal arabiriminden yeniden başlatılması

Not:
Yukarıdaki resimlerde;
1.Mozilla Firefox Web tarayıcı 51.0 sürümünden 51.0.1 sürümüne güncellendi.
2.Mozilla Thurbird E-posta İstemcisi 45.0 sürümünden 45.7.0 sürümüne güncellendi.
TRWE_2012
SAKARYA 2016