USB DEN LİNUX ?
- tasiyici
- Megabyte3

- Teşekkür etti: 27 kez
USB DEN LİNUX ?
Selam su an önümde laptop var üzerinde win 7 kurulu ubuntunun kendi sitesinden indirip usb nin içine kurulup baska pc lerde yada bu pc de kullanılabilirmi
içine wine kurulup windowsta çalışan yada ubuntunun programları eklene bilirmi acaba
usb bellek miktarı 32gb yada 64 gb olabilir bir ara internetten araştırmıştım ama bulamadım
usb den ön yükleme yapıldıgını biliyorum ama dediğim olursa süper olur
içine wine kurulup windowsta çalışan yada ubuntunun programları eklene bilirmi acaba
usb bellek miktarı 32gb yada 64 gb olabilir bir ara internetten araştırmıştım ama bulamadım
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2758 kez
Re: USB DEN LİNUX ?
Malesef Ubuntu Usb flash veya Usb Hard disk ile yükleme yapıldığında ciddi sorunlar çıkartabiliryor.Benim sana tavsiyem http://www.slax.org/en/download.phpadresinden indir.ordan zip olanı,arşivi bulunduğunuz dizine çıkart,içerideki slax klasörünü usbye kopyalayın.tasiyici yazdı:Selam su an önümde laptop var üzerinde win 7 kurulu ubuntunun kendi sitesinden indirip usb nin içine kurulup baska pc lerde yada bu pc de kullanılabilirmi
boot klasöründeki bootinst.bat ı çalıştırınız,ve son olarak usb yi boot ederek çalıştırınız
Notlar
İsterseniz attrib +r +h +s x:\slax komutu ile klasörü gizleyebilirsiniz.x yerine usb harfini yazınız
Modules - Slax Linux adresinden işinize yarayacak olan programları indirip slax klasöründeki modules klasörüne atın ve sağ tıklayarak active ediniz
Notlar 2:
Usb flash disk Ya Fat32 yada ExtFat dosya sistemi olmalıdır.Ntfs dosya sisteminde hata verecektir.
Bu daha güzel bir yöntem....
En son TRWE_2012 tarafından 22 Oca 2017, 20:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
- tasiyici
- Megabyte3

bi ara bir yerlerden bulmuştum usb içine linux kuruluyor kilitli pc için açmadan dosyalara bakabiliyorduk yani ubuntuyu tasınabilir yapmak için
Kod: Tümünü seç
http://www.linuxliveusb.com/en/supported-linuxes- TRWE_2012
- Zettabyte1

Benim demek istediğim aşağıdaki videolarda anlatılmış
Bu yöntemle linux işletim sistemini kullanabilirsin.
Bu yöntemle linux işletim sistemini kullanabilirsin.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

1.Videoda kullanılan yazılım aşağıdaki link'ten indirebilirsiniz. (.deb uzantılı dosya)
https://sourceforge.net/projects/liveusbinstall/
Sisteme (Ubuntu 16.04.01 Studio OS) kurdum.
Baya ayrıntlı ve basit

Başlatma sırasında root şifresi ile açılıyor Yani kullanım root kullanıcı olarak yazılım açılıyor.
https://sourceforge.net/projects/liveusbinstall/
Sisteme (Ubuntu 16.04.01 Studio OS) kurdum.
Baya ayrıntlı ve basit

Başlatma sırasında root şifresi ile açılıyor Yani kullanım root kullanıcı olarak yazılım açılıyor.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Aynı yapıya mı? sahip (usb çalışma yönünden....)trasmus yazdı:Slax haricinde knoppix'i de kullanabilirsin.
Çalışma mantığı aynı ama ben dvd ile tam sürümünü test etmiştim. Slax gibi boyutu küçük bir dağıtım değil, uygulama desteği çok fazla.
- tasiyici
- Megabyte3

trwe usb kaç gb kurdugun içine program yüklemeyi denedinmi acaba örnek wine gibi
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Ben slax'ı önce;tasiyici yazdı:trwe usb kaç gb kurdugun içine program yüklemeyi denedinmi acaba örnek wine gibi
2 GB, 4GB, 16 GB ,64 GB Ve en son 128 GB flash disk içine kurmuştum (bendeki flash bellekler)
Wine gibi programlar bu linux dağıtımında çalışmıyor (enazından ben hiç denemedim)
- tasiyici
- Megabyte3

o zaman sadece açılmayan pc yi açmaya yarıyor en iyisi hdd kurmak içine program kuracaksak