BTK raporu açıklandı AKN kalkmıyor, azalan hız limitleri değişiyor

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte2
Gigabyte2
Teşekkür etti: 19 kez
İletişim:

BTK raporu açıklandı AKN kalkmıyor, azalan hız limitleri değişiyor

Mesaj gönderen GOG »

Geçtiğimiz Eylül ayında taslak halinde sunulan AKN raporu, yılın son gününde karara bağlandı. Hıza göre, uygulanacak yeni AKN limitleri ile sabit 3 Mbit hız limiti 1 Mayıs itibarı ile kalkıyor. AKN’nin tamamen kalkması ise 2019 yılının başında gerçekleşecek. İki sene boyunca AKN, eğer değişiklik olmazsa, mevcut kotalarla uygulanmaya devam edecek.

Raporun ayrıntılarına bakıyoruz.

6. Sabit şebeke işletmecilerinin AKN uygulanan sabit genişbant internet tarife ve paketlerinde AKN sonrası veri indirme (download) hızlarının aşağıdaki tabloda belirtilen şekilde uygulanması,
Resim

7. 02:00 -- 08:00 saatleri arasında gerçekleştirilen internet kullanımlarının AKN’ye dâhil edilmemesi ve AKN’nin aşılıp aşılmadığına bakılmaksızın söz konusu zaman dilimlerinde AKN sonrası indirme hızı kısıtlarının uygulanmaması,

8. İşletmeciler tarafından gerekli hazırlıkların tamamlanarak İşbu Kurul Kararının 1 ila 5’inci maddelerinin en geç 1 Mart 2017 tarihine, 6 ve 7’inci maddelerinin ise en geç 1 Mayıs 2017 tarihine kadar uygulanmasına başlanması, 9. İşletmecilerin, AKN uygulaması içermeyen internet ve tarife paketi seçeneklerini artırması, 10. AKN ile ilgili olarak işletmeciler tarafından, Kurumca istenen her türlü bilgi, belge ve analizin eksiksiz bir şekilde gönderilmesi ile söz konusu bilgilerin icra tarafından raporlanarak 31.12.2017 tarihine kadar Kurul’a sunulması, 2/3 11. 31.12.2018 tarihi itibarıyla AKN uygulamasına son verilmesi hususlarına karar verilmiştir.

Haberin Kaynağı;
https://teknoseyir.com/btk-raporu-acikl ... -degisiyor

Ben şimdiden qbittorent ve steam'i 02:00 -- 08:00 saatleri arasına ayarladım artık pc geceleri çalışıcak download için :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19732 kez

Re: BTK raporu açıklandı AKN kalkmıyor, azalan hız limitleri değişiyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Vaay güzel haber umarım uygulanır :)
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte2
Gigabyte2
Teşekkür etti: 19 kez
İletişim:

Mesaj gönderen GOG »

hemde ne haber abi 3 mbit dusmek ne demektır ya rezıllık benım netım 30 mbit sımdı duserse 16 ilaç gibi gelcek inşallah 2 sene akn tamamen kalkar.
Kullanıcı avatarı
trasmus
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen trasmus »

İnternet hattım 4mbps sabit olduğu için pek bişey hissetmeyeceğim. 16mps'ye kadar olana geçeyim de düşüş olmasın :)

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön