Tüm Lunix Dağıtımlarında "su: Authentication failure" Lunix Kısıtlamsının Kaldırılması

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2737 kez

Tüm Lunix Dağıtımlarında "su: Authentication failure" Lunix Kısıtlamsının Kaldırılması

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Merhabalar Forumdaşlar Ve Misafirler

Bugün sizlere sunulanancak video daha önceden hazırlandı.Lakin yogunluk nedeniyle ancak bugüne nasip oldu.Bu videoda root varsayılan şifrenin nasıl aşıldığı adım adım anlatılmıştır.Eğer bu yöntemi iyice anlarsanız.

1.Su komutu verdiğinizde " Authentication failure(Yetkilendirme parola hatası)" hatasıyla karşılaşmasınız.Bunun sonunda sudo komutu kullanmadan işlemlerinizi hallerdersiniz.

2.Sistem tarafından kurulma aşamasında (özellikle ubuntuda) atanan root şifresini değiştirerek kendiniz bir şifre belirleyebilirsiniz.Böylelikle sistem tamamen sizin kontrolunüze geçer.

İyi Seyirler:

Not:

su hatasında geçildikten sonra konsol ekranına "SUDO SU"yazınız ve bakınız karşınıza ne çıkacak.... (devasa super kullanıcı.....)

TRWE_2012
DÜZCE_AKÇAKOCA_2016
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2737 kez

Re: Tüm Lunix Dağıtımlarında "su: Authentication failure" Lunix Kısıtlamsının Kaldırılması

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

BİLGİLENDİRME NOTU :

Yukarıdaki işlemlerden root olarak sisteme girebilirsiniz.Aşağıdaki video buna bir kanıttır.

TRWE_2012
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21282 kez

Re: Tüm Lunix Dağıtımlarında "su: Authentication failure" Lunix Kısıtlamsının Kaldırılması

Mesaj gönderen velociraptor »

teşekkürler

“Linux ve Unix tabanli isletim sistemleri” sayfasına dön