Linux ve Unix Ekran Görüntüleriniz

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
Kullanıcı avatarı
cokomoko
Byte1
Byte1

Linux ve Unix Ekran Görüntüleriniz

Mesaj gönderen cokomoko »

Sistem: Arch GNU/Linux Liquorix Kernel
Masaüstü: Openbox (aslında masaüstü bile değil pencere yöneticisi)
Üstteki bar: Dzenbar
Solda sistem bilgilerini gösteren yeşil şey: Conky
Soldaki panel: Tint2
Altta uçan ikonlar: Kibadock (aslında bir dock ama spesifik özellikleri var, bu da onlardan biri)
Resim

Masaüstü: Enlightenment 17 Ecomorph
Resim

Bu da farklı bir duvar kağıdıyla
Resim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19700 kez

Re: Linux ve Unix Ekran Görüntüleriniz

Mesaj gönderen velociraptor »

teşekkürler , etkileyici görünüyor
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte2
Gigabyte2
Teşekkür etti: 19 kez
İletişim:

Mesaj gönderen GOG »

teşekkürler, çok güzel çok özenmişimdir hep linux kullanmak ama olmuyor ya oyunlar sıkıntı :D
Kullanıcı avatarı
cokomoko
Byte1
Byte1

Evet aynen öyle. Kurulan paketler hariç herşeyi sıfırdan yapıldı. Zaten Arch Linux hazır sistem vermez, kendin yap kendin kullan mantığı. Bunun bir üstü Gentoo'dur, onun da üstü Lfs'dir diyebilirim. Yani Arch ekibi paketleri hazırlar, geri kalan iş bizdedir, Lfs'de ise paketleri kendiniz bulup derlemek zorundasınızdır. Arch kullanıcılarının herhangi bir paketi Lfs gibi sıfırdan derlediği de olur.
2012'den beri güncelleme alarak, çalışıyor vaziyette bu günlere geldi. Bugün tekrar güncellemek nasip oldu.

Benim bildiğim şeyler Linux üzerine olduğu için ancak bunlarla ilgili paylaşım yapabilirim. Hem windows ağırlıklı kullanıcılar da GNU/Linux'u yakından tanımış olur. Bir öcü olmadığını ama biraz zor olduğunu anlarlar.
Kullanıcı avatarı
cokomoko
Byte1
Byte1

Ond3rkor yazdı:teşekkürler, çok güzel çok özenmişimdir hep linux kullanmak ama olmuyor ya oyunlar sıkıntı :D
Sadece oyunlar değil bazı ekstrem uygulamalar da yok, onun için ya dualboot kullanacaksınız ya wine ya da xen/kvm sanallaştırma. Keşke şu eski laptop xen'e destek verse de sadece Linux kullansam, onun üstünden %5 performans kaybıyla Windows'u sanallaştırmayla kullanırdım, ama donanım izin vermiyor. :x
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen GOG »

suan heves ettim tek işletim sistemi olarak Manjaro kullanmak ıstıyorum, Arch'ın son kullanıca hıtap eden surumu veya sız hangısını tavsıye edersınız bırde XFCE ile KDE arasındakı fark ne?
Kullanıcı avatarı
yesilaygunes
Gigabyte2
Gigabyte2
Teşekkür etti: 1 kez

Mesaj gönderen yesilaygunes »

Gerçekten harika görünüyor
Kullanıcı avatarı
cokomoko
Byte1
Byte1

Ond3rkor yazdı:suan heves ettim tek işletim sistemi olarak Manjaro kullanmak ıstıyorum, Arch'ın son kullanıca hıtap eden surumu veya sız hangısını tavsıye edersınız bırde XFCE ile KDE arasındakı fark ne?
Manjaro size uygundur, kurulumu da basit zaten, tek işletim sistemi olarak sizi kesmeyebilir, bazı profesyonel programları tam anlamıyla bulamayabilirsiniz. Dualboot olarak win'le kullanın bence.
Xfce gtk tabanlı bir platform ve daha az enerji harcar, daha hızlıdır. Kde qt tabanlıdır, daha çok yakar, biraz hantaldır. qt ve gtk masaüstü geliştirmede kullanılan toolkitler diyeyim, öyle daha iyi anlaşılır. Bunların da farklı versiyonları var, mesela şu an gtk3 ve qt5 en son masaüstü geliştirme araçlarıdır.
Bu masaüstlerinden ikisini veya birden fazlasını aynı anda kullanabilirsiniz. Ona göre sevdiğiniz kalır, sevmediğinizi silersiniz.
Benim kullandığım openbox, sıfırdan inşa etmeniz gerek ve zahmetli ona girişmeyin yoksa kara ekranda kalırsınız.
Size xfce'yi öneririm, bir de compiz kurarsanız mac'teki efektlerden daha profesyoneline kavuşursunuz, kullanmak da eğlenceli olur.
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen GOG »

cevap için teşekkürler peki kde aldıgım performansı xfce alabılırmıyım, sonuçta eski bir makinam yok.
Kullanıcı avatarı
cokomoko
Byte1
Byte1

Kde daha modern daha şık bir masaüstüdür, ama xfce'de kde modernliğine ulaşmanız için biraz çabalamanız gerekebilir. Xfce hız bakımından daha performanslıdır, kde birazcık hantaldır.

“Linux ve Unix tabanli isletim sistemleri” sayfasına dön