Ond3rkor yazdı:suan heves ettim tek işletim sistemi olarak Manjaro kullanmak ıstıyorum, Arch'ın son kullanıca hıtap eden surumu veya sız hangısını tavsıye edersınız bırde XFCE ile KDE arasındakı fark ne?
Manjaro size uygundur, kurulumu da basit zaten, tek işletim sistemi olarak sizi kesmeyebilir, bazı profesyonel programları tam anlamıyla bulamayabilirsiniz. Dualboot olarak win'le kullanın bence.
Xfce gtk tabanlı bir platform ve daha az enerji harcar, daha hızlıdır. Kde qt tabanlıdır, daha çok yakar, biraz hantaldır. qt ve gtk masaüstü geliştirmede kullanılan toolkitler diyeyim, öyle daha iyi anlaşılır. Bunların da farklı versiyonları var, mesela şu an gtk3 ve qt5 en son masaüstü geliştirme araçlarıdır.
Bu masaüstlerinden ikisini veya birden fazlasını aynı anda kullanabilirsiniz. Ona göre sevdiğiniz kalır, sevmediğinizi silersiniz.
Benim kullandığım openbox, sıfırdan inşa etmeniz gerek ve zahmetli ona girişmeyin yoksa kara ekranda kalırsınız.
Size xfce'yi öneririm, bir de compiz kurarsanız mac'teki efektlerden daha profesyoneline kavuşursunuz, kullanmak da eğlenceli olur.