usb bellek tara ve düzelt uyarısı sorunu

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
harrun
Byte1
Byte1

usb bellek tara ve düzelt uyarısı sorunu

Mesaj gönderen harrun »

selam değerli adminler ve forum üyeleri,,bilgisayara usb bellek taktığımız zaman şöyle alttaki linkteki resimdeki gibi bir taratma uyarısı çıkıyor bunu nasıl devre dışı bırakırız bir bilginiz varmı,,birde defasında denemek için tara demiştim usbnin içersinde ne var ne yok hepsini silmişti :D ,,daha bu hataya düşmem tabi o ayrı mesele bu uyarıyı kapatmak için bir reg girdisi falan varmı.

Resim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19175 kez

Re: usb bellek tara ve düzelt uyarısı sorunu

Mesaj gönderen velociraptor »

Aşağıdakini birdene derim :

1. Başlangıca msconfig yaz ve açılan ekranda hizmetler tabına geç burada yeralan "Kabuk donanım algılaması" nın önündeki tiki kaldır
2. Başlangıca services.msc yaz ve açılan ekranda "Kabuk donanım algılaması" servisini durdur ve başlangıç türünü de devre dışı olarak ayarla
Kullanıcı avatarı
cankusa
Gigabyte1
Gigabyte1
Teşekkür etti: 33 kez

Mesaj gönderen cankusa »

Aracımda kullanmakta oldugum Navigasayon cihazımı pc taktıgımda harun arkadaşımın belirtmiş oldugu uyarıyı bende alıyordum,
çözüm olarak verilen uygulamaları denedigimde Navigasayon cihazımda sorun giderilmiştir.

teşekür ediyorum
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

O servisin görevi bu kontrolleri yapıp uyarıyı çıkartmak bizde bunu durdurup çalışmamasını sağladık :)
harrun
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen harrun »

üstat kusura bakma yeni gördüm cevabını,,o dediğin taktiği bazı sitelerdede paylaşmılardı bende denemiştim olmuyor,,şimdi tekrar denedim hem win 7de hemde win10'da olmuyor melesef yine çıkıyor,,esasında windows defender falanda kapalı bende nasıl çıkıyor anlamıyorum.
harrun
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen harrun »

üstat yeni bir sorunla karşılaştım,,Kabuk donanım algılaması devre dışı olunca cd-dvd sürücüsü okumuyor :=)) hemde dvd sürücüsü cd sürücüsü olarak gözüküyor uyarmak için aradım,,uyarmak için yazdım bu yöntemi denemeyin yoksa cd-dvd sürücüsü çalışmaz aynı zamandada dvd sürücüsü cd sürücüsü olarak gözükür bilgisayarda:=))
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Bilgilendirme için teşekkürler cankusa bu ayarı yapmıştı dikkate alacaktır
Kullanıcı avatarı
tn82
Moderator
Moderator
Teşekkür etti: 67 kez

Mesaj gönderen tn82 »

tara ve düzelt işlemini bellekteki verileri silmezki defalarca yaptım bunu. Bİlakis o işlemi yapmazsanız artık belleğe bile bir şey atamıyorsunuz yada kopyalayamıyorsunuz. sizde herşeyi silmesi çok ilginç
Kullanıcı avatarı
cankusa
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen cankusa »

harrun yazdı:üstat kusura bakma yeni gördüm cevabını,,o dediğin taktiği bazı sitelerdede paylaşmılardı bende denemiştim olmuyor,,şimdi tekrar denedim hem win 7de hemde win10'da olmuyor melesef yine çıkıyor,,esasında windows defender falanda kapalı bende nasıl çıkıyor anlamıyorum.
Kullanmakta oldugum sistem windows 7 64 bit ultımate site yöneticimizin vermiş oldugu uygulamayı cihazımda yaptım herhangi bir sorunla karşılaşmadım
harrun yazdı:üstat yeni bir sorunla karşılaştım,,Kabuk donanım algılaması devre dışı olunca cd-dvd sürücüsü okumuyor :=)) hemde dvd sürücüsü cd sürücüsü olarak gözüküyor uyarmak için aradım,,uyarmak için yazdım bu yöntemi denemeyin yoksa cd-dvd sürücüsü çalışmaz aynı zamandada dvd sürücüsü cd sürücüsü olarak gözükür bilgisayarda:=))
üsdat yukardaki yazmış olduklarınızın hepsini bendeki pc eksiksiz yapıyor
tn82 yazdı:tara ve düzelt işlemini bellekteki verileri silmezki defalarca yaptım bunu. Bİlakis o işlemi yapmazsanız artık belleğe bile bir şey atamıyorsunuz yada kopyalayamıyorsunuz. sizde herşeyi silmesi çok ilginç
üsdat yukardakilerin hepsini bendeki pc ile yapabiliyorum
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Çok ilginç ayar birinizde mükemmel işe yaramış diğerinizde soruna neden olmuş , windows bu kimde ne yapacağı belli olmuyor
Kullanıcı avatarı
cankusa
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen cankusa »

viewtopic.php?f=142&t=204382

Kullanmakta oldugum sistem yukarda,konuda verilen kod uygulamalarının farklılık göstermesi kurulu sistemle alakalı olabilirmi
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

bende onu kullanıyorum , ve şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım , ilgisi olmaması gerek ama kesin birşey demek zor
harrun
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen harrun »

hayırlı bayramlar herkeze,,ben uygulamayı kullandım falan demedimki size:=)) yani uygulamayı falan denemedim sadece aşağıdaki ustanın verdiği çözümü denedim ondan sorun oluştu,,onun için uyardım,,hem kimse bana uygulamanın linkini falanda vermedi nasıl bir şey olduğundanda haberim yok:=))))

1. Başlangıca msconfig yaz ve açılan ekranda hizmetler tabına geç burada yeralan "Kabuk donanım algılaması" nın önündeki tiki kaldır
2. Başlangıca services.msc yaz ve açılan ekranda "Kabuk donanım algılaması" servisini durdur ve başlangıç türünü de devre dışı olarak ayarla

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön